返回列表 發帖

想知香港gash轉左去台灣幾多點?除以2.5又唔識計?入黎睇睇啦~

其實你想知香港gash轉左去台灣幾多點?
呢個問題好易計ja~
只要你將要買點個個價錢乘以4就得!
如:
50(元)(500港gash)X4=200台gash
80(元)(800港gash)X4=320台gash
120(元)(1200港gash)X4=480台gash
300(元)(3000港gash)X4=1200台gash
係咪好易計呢?
不喜勿插!!!!!!

評分人數

• harumi7890: 內容有不雅成份,請盡快更改!樂點 -1

除2.5又有咩分別,x4再除10,同埋台點比港點平
120有1200港點,115有480台點
你多腦殘 還是天才???
波子進行了「你多腦殘 還是天才???」,分析出「波子」的結果。
以下為分析結果。
1) 46%:智商50重度智障
2) 25%:智商0去投胎ㄅ
3) 8%:智商-180挖天才ㄟ(天天被人踩)
4) 6%:智商110正常人
5) 6%:智商30去撞牆ㄅ
6) 5%:智商180超級天才
7) 2%:智商90輕度智障
8) 1%:智商160中度天才
9) 1%:智商140聰明人

哦 知道 下次買點都唔洗計

除2.5又有咩分別,x4再除10,同埋台點比港點平
120有1200港點,115有480台點
hok5 發表於 23-7-2010 09:17

大佬~除以2.5係1200除以2.5呀
X4係120X4呀

-__- 你這帖跟呃帖有咩分別

我有個仲好的方法知道.
你買左點,又唔知轉佐落台灣後會有幾多點既話.
你可以入落我個AC,之後我cut番圖顯示比你看.     (版主個人推介)

1200x4除10咪姐係除2.5囉,你係用左買既錢黎計,係比點除10倍,計番咪一樣,話番比你聽咋,唔係用120蚊黎計,120蚊只係本身除番d點既比率,當係代數咁代姐,你明唔明我講緊咩
你多腦殘 還是天才???
波子進行了「你多腦殘 還是天才???」,分析出「波子」的結果。
以下為分析結果。
1) 46%:智商50重度智障
2) 25%:智商0去投胎ㄅ
3) 8%:智商-180挖天才ㄟ(天天被人踩)
4) 6%:智商110正常人
5) 6%:智商30去撞牆ㄅ
6) 5%:智商180超級天才
7) 2%:智商90輕度智障
8) 1%:智商160中度天才
9) 1%:智商140聰明人

1200x4除10咪姐係除2.5囉,你係用左買既錢黎計,係比點除10倍,計番咪一樣,話番比你聽咋,唔係用120蚊黎計,120 ...
hok5 發表於 23-7-2010 09:34

咁你情園1200除2.5定係120X4呀?

-__- 你這帖跟呃帖有咩分別

我有個仲好的方法知道.
你買左點,又唔知轉佐落台灣後會有幾多點既話.
你可以 ...
翼風星痕 發表於 23-7-2010 09:31

cut圖咪重煩~你計一條咁的數10秒都唔駛~你cut圖至少一分鐘(加埋你要放上黎)

評分人數

點解唔將你需要買的GASH物品除0.4呢?例如我要買條鎖匙,50/0.4=125,我們需要125香港GASH才能買把鎖匙。
不過樓主個個方法都係比較好GE,就算心算唔係咁好GE人(例如我)都可以好快計到出尼。
有人說:「回憶總是美好。」
那麼,辛酸苦澀的現在亦會成為未來的美好回憶嗎?
看似是不科學的答案,看似是滑稽的笑話。
但或許只有這樣,我才能勉強接受現在的自己,享受現在的生活......
不是時間把一切變好,而是日後的路或許會崎嶇,
活在當下。

其實係乜都唔洗煩...因為港官已經公佈左對換率....但答案係同樓主既一樣.

唔排除樓主係先留意到港官再睇返係x4先再post呢xd

23-7-2010 15:26

比簽名蓋到睇唔到就上返港官睇就可以

http://www.grandchase.com.hk/

仲有唔該樓主盡快更改不雅內容....我唔想又多一個15歲少年亂斬版友見報....