樂古Nakuz

標題: 新玩美服問題 [打印本頁]

作者: iris_1026    時間: 8-6-2015 22:07
標題: 新玩美服問題
我想問問,如果我玩美服會唔會有人帶?我玩港服玩到有6個二轉.....本來仲想玩印度果個炮兵2轉,但早一排好忙冇時間轉.....權能和轉國書都蝕死了....感覺我就算玩美服都已經冇哂意思....如果新玩美服有咩特別要留意?同埋有冇辦法可以將美服的字改成中文..?同埋會唔會物價好貴?
作者: 小小乂狼    時間: 9-6-2015 02:38
可以入高登RC
國巨同港巨風氣有D唔同 例如國巨阻街係會封AC~
可以漢化 物價還可以
作者: Cyfloel    時間: 9-6-2015 09:09
可以入高登RC
國巨同港巨風氣有D唔同 例如國巨阻街係會封AC~
可以漢化 物價還可以 ...
小小乂狼 發表於 9-6-2015 02:38

入去搵個叫Alfred__既人就會帶你升
作者: iris_1026    時間: 9-6-2015 09:49
開了個台灣男人得個斧頭兵和念力師
作者: 小小乂狼    時間: 9-6-2015 17:37
回復 3# Cyfloel

唔一定
作者: 紙幣仔    時間: 9-6-2015 21:48
玩左幾日 自己拎10LV新手斧打惡熊 外加解下任
要帶幾隻升LV全點血既兵 升到咁上下 買武器戒指谷上1萬戰
到1萬戰打幽靈海底王(自己開新AC中國人買MP女)
記得50前要問NPC拎埋10日甲同頭(本人拎左丫同頭冇拎甲 過左50拎唔番)
冇人幫 主升到91LV D兵先吸到50一轉
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 17:59

一入個rc群就成班狗公問我係咪女,我都廢事答....問有無人帶比成班毒L吊到我自己退群
作者: 空中殺手    時間: 10-6-2015 18:23
一入個rc群就成班狗公問我係咪女,我都廢事答....問有無人帶比成班毒L吊到我自己退群 ...
iris_1026 發表於 10-6-2015 17:59

作者: 空中殺手    時間: 10-6-2015 18:24
回復 7# iris_1026

作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 19:15
回復 7# iris_1026

無計你太港女格, 以為你係女, sor9ry囉
作者: finaldream    時間: 10-6-2015 19:22
一入個rc群就成班狗公問我係咪女,我都廢事答....問有無人帶比成班毒L吊到我自己退群 ...
iris_1026 發表於 2015-6-10 05:59 PM

唔好意思,我簡單解答你既問題
1, 帶升是否必要性?的確, 帶升係有助所有新加入既人快速投入遊戲,之但係長期落去,只會對自己無益同埋,巴打或者其他玩家肯帶你升既原因係出於義務 呢個唔係一個責任 that's right?
(巨商除左重LV,更加係重keyboard控兵技術既遊戲, 如果你淨吸但無練好控兵技術,我理得你250LV 又點話?你見到人馬咪一樣全滅)
2, 你話我地高登群既人恰你?
我係一個曾經係台群但之後比人永久blacklist既人, 我當正你入台群,我深信你絕對唔會好過高登
高登除左係代表香港人之外,更加代表既係真誠 我們如果_你就一定有原因先_
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:42
回復 10# Tyrimidon

你地咁既態度,唔怪得人地對你地港女格
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:43
回復 11# finaldream

算啦,我發現冇人帶我一樣係咁玩
作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 19:48
回復 12# iris_1026

我地咩態度 ? 國巨講求自力更新, 你一入黎問人有無帶升, 又唔肯自己升, 無人帶
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:50
我有唔肯自己升?你對眼有問題?我打左2日冥海見有人傳我入食魂我先問你地帶唔帶,你地唔帶仲吊柒我?真係唔知你地咩態度,唔帶咪唔帶囉,開口埋口話咩港女格,你地啲港撚永遠只識話港女點點點,不知所謂
作者: Lahh    時間: 10-6-2015 19:54
唔好成日扮女人扮慘啦
作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 19:54
回復 15# iris_1026

咦, 你咁惡既, 係咁攻擊我, 係咪真係女黎
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:55

我唔係自己打?
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:56
回復 16# Lahh

我無扮女,同埋我唔係扮慘,係佢地搞事我先應
作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 19:56
回復 18# iris_1026

肯打冥海, 咪好囉
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:56
回復 17# Tyrimidon

我今朝已經在rc群講了
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 19:58
回復 20# Tyrimidon

我一早都講了,係有人傳了我入去食魂我先問你地帶唔帶,你地唔帶我自己去打冥海,只係你地一直吊我
作者: 小小乂狼    時間: 10-6-2015 19:59
你擺明就係唔肯升啦吊 仲係度煩咩野?

一開RC有人即刻幫你請齊兵 整兵陣 帶你升到全陣50-60LV 成萬幾二萬戰 有基本能力打冥海升
打左2日冥海? 想厄邊個呀? 你打左幾耐冥海呀? 一ON就淨係識係RC問有無人帶升
你係咁勤力打冥海既 隻巨一早100lv啦?
洗等今朝有人再帶你吸食魂?
而家帶你升係奉旨? 我理_我你男定女
你咁樣既態度玩巨商同做人 我肯定你一定**
作者: 空中殺手    時間: 10-6-2015 19:59

你態度差, 仲要兇9我地話用咩外掛, 唔吊7你點得呀吊吊吊你!
BTW 1000蚊過唔過夜呀臭雞?
作者: LoserSAM    時間: 10-6-2015 20:00
你到底知唔知 你點解比人嘈架 .
作者: 小小乂狼    時間: 10-6-2015 20:01
回復 18# iris_1026

好笑啦 張圖岩岩幾分鐘前先影

今朝吸經吸得咁慢呀? 得八十幾?
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 20:01
現在仲有關係?我都唔會再搵人帶,駛唔駛我比返100萬你?唔夠?我比夠300萬你?
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 20:02
回復 23# 小小乂狼

你條柒頭最煩,今朝就你1個係度吊我,我講咩關你L事?覺煩你咪唔好睇我講咩囉?block左我囉,我都唔想睇到你架咋其實
作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 20:02
回復 27# iris_1026

好呀, 唔該 !
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 20:03
回復 29# Tyrimidon

你係邊度呀乞兒
作者: iris_1026    時間: 10-6-2015 20:03
你慢慢等下先啦
作者: 小小乂狼    時間: 10-6-2015 20:04
我係煩 你咪垃圾囉垃圾
諗住UP張相就想同人講你好勤力自己打冥海?
真係省D啦你 你隻巨八十幾LV 有幾多LV係自己升既 你心照啦
作者: Tyrimidon    時間: 10-6-2015 20:05
回復 28# iris_1026

哦, 係咁呀, 唔關我事我理你都9啦 一開手機RC見你不斷問人帶升, 算啦,
作者: a123698745    時間: 10-6-2015 20:15
講真你第一日打左陣冥海就係度呻:悶,好似玩緊單機遊戲。
d巴打叫你set下目標  你就答無咩目標 ok fine 呢d都唔緊要  
今日有人俾左20粒台先石 174lvmp女 仲要有三隻一轉(一轉明顯巴打幫你搞) 已經幫左你開左頭(新手大使幫全陣50lv)要幫既野都幫左 仲要做突晒。 新手果時我要搵20m買台先石  40m買高lv mp女 但係你身上一開始就有半億。  
你係rc群仲要聲大夾惡  問下你野又好似以為人地侵犯你私隱 態度差成咁係人都頂唔順啦。
仲要我地老鳳要帶升  
都好既少少game $就睇清人格。
作者: kahung30    時間: 10-6-2015 20:18
識打4本紅書好叻叻WO, 打左幾耐呀?
作者: jack0114    時間: 10-6-2015 21:18
咁多人都_9你 好好反省下 做錯事少 打死唔認先係事大, 好地地扮人妖 我覺得你好有問題lol 搞到咁 其實你想搏咩? 搏出位唔覺 你似想搏_多d
作者: james5522    時間: 11-6-2015 02:06
我吊你咩,一入GAME叫人帶升.唔帶仲吊人,老馮帶升?
高登唔岩你入,國巨都未必岩你玩,玩番港巨喇
作者: pkpk21pk    時間: 12-6-2015 00:15
我終於明咩事,我支持你 iris,rc班友真係好自我中心,正常人同佢地係溝通唔到的
作者: oranclock    時間: 12-6-2015 13:38
其實呢.....巨商仲有好多野玩架,唔係一味升升升

成個巨商咁大,周圍行下都好多野睇,升lv只係其中一小環

你真係鍾意呢隻Game既,有心玩落去巴話,帶唔帶升唔會係障礙

(P.S:事關好多新手玩一兩星期就人都無埋,當初帶升既老手覺得白費氣力),所以如果你新手期間可以享受到呢隻Game既樂趣,肯留低既話,大家一齊吹水升lv,呢個先係真正好玩之處。

希望大家可以和平討論
作者: finaldream    時間: 12-6-2015 18:38

你 ...
oranclock 發表於 2015-6-12 01:38 PM

有D人想和平理性溝通,但有D人就把帶升就當係必然既工作。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-6-2015 21:24
玩左幾日 自己拎10LV新手斧打惡熊 外加解下任
要帶幾隻升LV全點血既兵 升到咁上下 買武器戒指谷上1萬戰
到1 ...
紙幣仔 發表於 9-6-2015 21:48

我係一開始解下任,升信升lv~到到夠lv就拎10日斧同埋其它新手裝
大概玩一日打任(包埋日任:隆山,武寧,月奇峰,千年湖,大觀嶺,朝海底洞續個踩點)

然後我就去朝海底洞打海底王,d鱗都幾好賣

然後兵陣谷下血夠1萬戰就入冥界

陰念都係掛藍字搵人幫買

陰武係打sorceress ghost 掉既舊次次雄之鈴,打左4個拎去政宗沖到new

而家主10x,兵陣都5x
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-6-2015 21:36
我吊你咩,一入GAME叫人帶升.唔帶仲吊人,老馮帶升?
高登唔岩你入,國巨都未必岩你玩,玩番港巨喇  ...
james5522 發表於 11-6-2015 02:06
咁多人都_9你 好好反省下 做錯事少 打死唔認先係事大, 好地地扮人妖 我覺得你好有問題lol 搞到咁 其實你想 ...
jack0114 發表於 10-6-2015 21:18
識打4本紅書好叻叻WO, 打左幾耐呀?
kahung30 發表於 10-6-2015 20:18
講真你第一日打左陣冥海就係度呻:悶,好似玩緊單機遊戲。
d巴打叫你set下目標  你就答無咩目標 ok fine 呢d ...
a123698745 發表於 10-6-2015 20:15
回復  iris_1026

好笑啦 張圖岩岩幾分鐘前先影

今朝吸經吸得咁慢呀? 得八十幾? ...
小小乂狼 發表於 10-6-2015 20:01
你擺明就係唔肯升啦吊 仲係度煩咩野?

一開RC有人即刻幫你請齊兵 整兵陣 帶你升到全陣50-60LV 成萬幾二萬戰 ...
小小乂狼 發表於 10-6-2015 19:59

我地咩態度 ? 國巨講求自力更新, 你一入黎問人有無帶升, 又唔肯自己升, 無人帶 ...
Tyrimidon 發表於 10-6-2015 19:48

人地一開波帶住港服既邏輯入黎玩國巨,乜都唔清楚先咁遮

其實可以好好同佢解釋,唔駛咁激動既

如果佢唔理既話你地咪無視佢囉
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-6-2015 21:41

你 ...
oranclock 發表於 12-6-2015 13:38

我都覺得係咁話
新手期間唔玩番新手路線扮下假新,直接吸到高lv我覺得真係好冇癮

睇自己既角色慢慢發展衝破難關,亦都可以製造更多回憶
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-6-2015 22:04
iris_1026 發表於 10-6-2015 17:59

吸升固然係快、坑時間,但玩online game何嘗唔係一件曬時間既事呢?

升lv昵家野急唔黎,你見d人玩巨玩成十年八載就知巨商其實係一隻慢慢玩既game黎

得閒咪玩下囉,最緊要唔好心急

我以前港服個號一開始乜都唔識,升200主都升左1年都係咁啦

更何況我地而家又唔係真係未玩過巨商,升lv路線其實都好明確,節省好多時間了

另一方面,你又唔駛對rc群班人咁激動既,國巨哥邊係絕少人咁好似港巨某d團咁長線帶升法,所以先咁對你遮

所以唔應該再用港巨邏輯去諗, 希望你可以嘗試去理解下佢地既諗法同埋文化

其實講真港服都唔係個個團一有人入都長包佢帶升啦

有d真係唔會理你,除非佢地得閒兼且願意,如果係頻哥度R黎R去確實會令人厭煩

就好似我以前商2風雨同路個大房話如果見到哥D人真係踢左佢算

希望你明白團係作用主要唔係帶升,而係吹水同埋幫助提供意見/方向去解難

.
作者: andypk2006pk    時間: 1-7-2015 23:56

無計你太港女格, 以為你係女, sor9ry囉
Tyrimidon 發表於 10-6-2015 19:15

Tybb咁無禮貌

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2