樂古Nakuz

標題: 教人洗大亂(不懂洗的快進來嚕,別開帖問拉)去#2看吧 [打印本頁]

作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 22:38
作者: yan    時間: 12-4-2006 22:42
咁右面果個人係唔係都要追住左邊果個??
仲有係唔係1人1次架??
------------------------------------------------------------------------------------
因樓主係失權者 所以post黎#2 。
-------------------------------------------------------------------------------------
首先,最普通你要有水/土魔7上
洗大亂要2個人洗
搵到人就開房鎖密f6佢
佢入到黎
你地就打信號,數1.2.3 一齊f12
跟住入到戰鬥畫面,假設你係最左面出生,你就即卡跑去最右面,引敵人d兵全部追住你
右面o既都係咁做,不過倒轉姐
跟住去到最右面,你就兜圈爆魔
跟住就係咁殺人
洗大亂就係咁
a=你    b=另外一個人    o=兵
┌─────────────────────────────────┐
│                                                                                                   │
│  b  ooooo                                                                    ooooo  a    │
│      ooooo                                                                    ooooo       │
│      ooooo                                                                    ooooo       │
└─────────────────────────────────┘
係上圖o既情況,a一開始就會係b依家個位置出世,
而b就係係a依家個位置出生
希望版主置頂,令d新人唔洗成日開post問
如有唔清晰地方,歡迎提出意見

[ Last edited by 御伽草藍 on 2006-4-27 at 01:21 PM ]
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 22:45
作者: yan    時間: 12-4-2006 22:48
哦..咁你又話要2個人洗??
我係想講另一個人(姐係右面出生果個)係唔係好似d電腦咁..
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 22:50
作者: yan    時間: 12-4-2006 22:54
我明小小啦-.-不過仲有小小唔明

咁如果2個仲未死..
最後咪得返2個囉??
最後果2個係唔係要打過??
作者: s20030156    時間: 12-4-2006 22:55
作者: 天月﹏    時間: 12-4-2006 22:56
Originally posted by s20030156 at 2006-4-12 22:55:
玩邊個模式
如果冇記錯
彩虹有3個大亂鬥梗式
得生存係即打即有卡
其他要等成場win左先比卡

好明顯,你記錯了
作者: 御伽草藍    時間: 12-4-2006 22:56
樓主 可以講得清晰一點?
有沒有限制 如裝備等 。
最後一點 還可以加圖嗎 ?
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 22:57
作者: yan    時間: 12-4-2006 22:59
依..你早講洗大亂要自動分隊啦-.-
又唔早d講..我仲以為咩tim

咁仲有,,
自己一個人洗得唔得??
6土魔ok?

[ Last edited by yan on 2006-4-12 at 03:00 PM ]
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 23:01
作者: yan    時間: 12-4-2006 23:04
咁你教埋我先啦..
自己一個人洗得唔得??
6土魔得唔得??
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 23:14
作者: q234436    時間: 12-4-2006 23:17
我想問洗大亂一個鐘大約讚到幾多卡?
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 23:19
作者: 御伽草藍    時間: 12-4-2006 23:24
全部關於洗大亂既問題
請係到提問  !
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 12-4-2006 23:25
作者: [H]exftper    時間: 13-4-2006 00:04
Originally posted by 沒毛的小豬豬 at 2006-4-12 23:25:

我是回答問題之專員@v@"
有問題請提問

我想問沒毛的小豬豬是沒毛的小雞雞的兒子嗎
作者: mo仔    時間: 13-4-2006 00:12
作者: [H]ㄨ名譽掃地ㄨ    時間: 13-4-2006 00:46
多謝指教
學多一樣東西了
作者: 神忍武術天次    時間: 13-4-2006 01:10
其實未必真係要有水魔土魔
就算無都得架.有鞋就得
當d人跟住你既時候.因為你鞋既速度.可以拉遠d人既距離
再轉身打番他.輪流係咁.不過幾辛苦.
無水魔同土魔就係咁架啦∼”∼
作者: 果然翁>﹏<    時間: 13-4-2006 01:19
Originally posted by 神忍武術天次 at 2006-4-13 01:10:
就算無都得架.有鞋就得

係啊 我用火魔架
作者: 龍.正.    時間: 13-4-2006 06:49
火斧係洗得最快的
但最考技術
作者: bennylui    時間: 13-4-2006 06:57
洗大亂我見過有人用6水魔
作者: 聰.O.    時間: 13-4-2006 08:16
Originally posted by 神忍武術天次 at 2006-4-12 17:10:
就算無都得架.有鞋就得

多謝你o既意見
但係唔用水土魔會好大機會俾電腦困死,
所以對d新丁黎講
土水魔都係最好o既選擇
作者: kalz    時間: 13-4-2006 08:31
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 09:08
作者: hotben    時間: 13-4-2006 10:01
其實洗大亂想都想到應該係點洗的了,d人笨想唔到姐
我之前聽到有人講要用水or土魔7以上,之後唔洗聽都識左
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 10:04
作者: 自由之光    時間: 13-4-2006 10:20
爆魔時尸3說要走邊位,是不是真的...
希望這兒不是呃帖場
.....唉....
作者: 魔幻666    時間: 13-4-2006 10:40
知前都有人教過。﹏。
作者: yml    時間: 13-4-2006 10:42
好好∼唔該晒
作者: 自由之光    時間: 13-4-2006 10:45
Originally posted by 車輪仔 at 2006-4-13 09:55:
唉...唸唸下..彩虹D裝呀等等會物價上升==

連帖子了,哥哥仔
幫人也要守規bao_28
作者: [H]apple`    時間: 13-4-2006 10:48
我覺得只有水裝才算可以洗= =
作者: 〝天諍〞    時間: 13-4-2006 10:55
唔該哂~~~一陣去試下洗先@@
作者: ︴羨*    時間: 13-4-2006 11:03
Originally posted by yan at 2006-4-12 23:04:
咁你教埋我先啦..
自己一個人洗得唔得??
6土魔得唔得??

行的,,

順帶一提

水魔比土魔洗得快
作者: ♂笨小t♀    時間: 13-4-2006 11:04
多謝你個分享...我好明白~下次有分記得益我啵!
作者: j32738    時間: 13-4-2006 11:14
咁用魔6+77裝洗得唔得
作者: issacharry    時間: 13-4-2006 11:18
作者: davaragon    時間: 13-4-2006 11:19
唔該曬樓主= =

但係...好衰呀- -宜家修理緊
作者: 林仔    時間: 13-4-2006 11:26
有時比佢打到迫埋死角a”a|
走都走唔到-,-
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 11:29
作者: 自由之光    時間: 13-4-2006 11:37
感覺上講多戈果D朋友像呃帖似的
我想問問,玩水魔的話,是不是要圍邊爆
如下圖:
┌─────┐
│◎-我        │
│↓            │
│→→→      │
└─────┘
咁爆?
作者: 火魂二世    時間: 13-4-2006 11:42
教得幾好...值得加分啦,,,,,,

唔該曬你的指導
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 11:46
作者: 自由之光    時間: 13-4-2006 11:48
Originally posted by 沒毛的小豬豬 at 2006-4-13 11:46:

┌─────┐
│◎-我        │
│↓o=兵     │
│→→→      │
└─────┘

就係咁兜圈
貼邊爆最好
可以防止d兵困死你

bao_41果然跟我的思想一樣哦,朋友
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 12:03
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 12:23
作者: 自由之光    時間: 13-4-2006 12:24
Originally posted by 沒毛的小豬豬 at 2006-4-13 12:23:
不用謝謝
只想讓多一些人懂得怎洗大亂

多謝了,你連帖要扣分了bao_27
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 12:35
作者: 魔靈兒    時間: 13-4-2006 13:32
爆魔都唔識不如唔好玩啦=口=.....你冇快鞋你咪鬼打丫ma= =
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 13:36
作者: kalz    時間: 13-4-2006 13:37
作者: 我係new手    時間: 13-4-2006 14:08
Originally posted by ︴羨* at 2006-4-13 11:03:

行的,,

順帶一提

水魔比土魔洗得快

點解????土魔高攻d喎= =”
作者: 小_SaNg〞    時間: 13-4-2006 14:25
咁用水土魔邊個會好d-0-?   

土係唔係要用斧∼_∼
作者: 神忍武術天次    時間: 13-4-2006 14:26
假如大家差唔多無乜氣既話...就用攻擊啦...
可能殺番一.2個..補番d血同埋氣

假如:2方是但一個死啦
圖一
------------------------------------------------------------------------
1  x<--死左                                     a<-未死         1
1  ooo <-士兵                              oooo                1
-----------------------------------------------------------------------
d人就會沖過去另一邊
圖二
----------------------------------------------------------------------------
1  x<--死緊中                                  a<-未死           1
1                  ooo<-沖緊右邊       ooo<-見到近既敵人1     
---------------------------------------------------------------------------
假如剛剛好及時番生既話
圖三
----------------------------------------------------------------
1                                       a<--未死          1
1               oo<-士兵   b<-剛復活  o<- 士兵   1   
-------------------------------------------------------------
咁就可以及時救番.假如大家唔拉遠距離是但一方死就會發生沖突就無得救啦
最好差唔多貼邊.但又唔好真係貼盡.唔係就屈死架啦
作者: gsd000    時間: 13-4-2006 14:34
Originally posted by 我係new手 at 2006-4-13 14:08:

點解????土魔高攻d喎= =”

因為土魔出得慢...導致被打機會高...
而水魔出得快∼所以清場快∼
作者: _disgusting_    時間: 13-4-2006 15:41
我用水魔4好了= =
咁角色用跑得快???

要2個人都識洗先得wor
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 13-4-2006 19:12
作者: 無敵    時間: 17-4-2006 21:45
不如大家一齊留低id,到時一齊洗??
ID:s200401136
作者: 沒毛的小豬豬    時間: 18-4-2006 15:07
作者: Deity-炎煞    時間: 18-4-2006 15:23
左邊的到上去,右邊的下去,不然可能會亂
作者: 果然翁>○<    時間: 19-4-2006 22:26
作者: besttthim    時間: 20-4-2006 11:57
如果我唔係用土女..爆到冇mp咁點算..
作者: H]天藍~    時間: 20-4-2006 12:23
THX ~~~
好多謝你一陣去收個魔7先>.<
我有一個問題
  ┌─────────────────────────────────┐
│                                                                                                   │
│  A  ooooo                                                                    ooooo   B   │
└─────────────────────────────────┘

岩岩出生既時候o係自己兵?
│  b ooooo                                                                    ooooo   a  │
轉完之後o係敵兵?
作者: beckyngng    時間: 20-4-2006 12:24
可唔可以4個人洗?
作者: beckyngng    時間: 20-4-2006 12:25
2人洗嗎 好many 錢嗎
作者: shunlove    時間: 20-4-2006 12:37
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
作者: 神忍rainbow    時間: 20-4-2006 12:41
我明哂...遲D問人借裝(抽SP)黎洗..
我一定要快D勁D!><
作者: wing520    時間: 20-4-2006 13:07
仲有d野   你洗大亂  洗一個鍾有1000000$$同經驗   我個fd講               自己一個玩有運行一個鍾200卡
作者: Elsachan    時間: 23-4-2006 17:54
要看一下....
作者: icqboris    時間: 23-4-2006 19:00
????
?
作者: 沒毛的小豬    時間: 23-4-2006 19:13
Originally posted by beckyngng at 2006-4-20 12:24:
可唔可以4個人洗?

4個人洗是沒可能
作者: kenhk    時間: 24-4-2006 16:28
睇下,我想知點洗
作者: 3511    時間: 24-4-2006 16:59
點樣先睇到呀
作者: j32738    時間: 24-4-2006 17:27
內容已被系統隱藏???????
作者: 19911028    時間: 24-4-2006 17:46
good 好   多謝你
作者: abcdabcd0612    時間: 24-4-2006 19:03
ccccccccccc
作者: 裂乂死神    時間: 24-4-2006 20:39
係咩我唔知
作者: elemental    時間: 25-4-2006 11:46
不明白...
等我消化下先.......
作者: 大大粒~細細粒~    時間: 25-4-2006 13:15
佢比個!@#%$@*&!@#
扣到講唔到野..
所以你地係睇唔到嫁啦..
要怪就怪!@#$*&%*!&%*
作者: fuchunhin    時間: 25-4-2006 13:24
作者: 屎聖EX    時間: 25-4-2006 14:33
讓我粗略介紹一下吧....

X=自方垃圾 Z=敵方垃圾 自=自己 人=同你洗果個friend

一開頭:

XXXXX             ZZZZZ
自XXXXX             ZZZZZ人

NEXT:

跑緊過去∼>
  XXXXX           ZZZZZ
  XXXXX 自∼>   <∼人 ZZZZZ
                 <∼跑緊過去

THEN:

XXXXX↘    ↙ZZZZZ
    XXXXX↘    ↙ZZZZZ
    XXXXX→人  自←ZZZZZ
    XXXXX↗    ↖ZZZZZ
    XXXXX↗    ↖ZZZZZ

X會向跟著「人」,向佢攻擊 而Z會跟著「自」,向「自」攻擊

FINALLY:

各自圍著你那堆垃圾放水土魔就可以洗得勁快了

[ Last edited by 屎聖EX on 2006-4-25 at 02:40 PM ]
作者: 龍藤    時間: 25-4-2006 16:53
隱藏= =
作者: q4416786    時間: 25-4-2006 20:45
sssssssssssssssssssssss
作者: MBA99999    時間: 25-4-2006 21:17
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: tom6110    時間: 25-4-2006 21:18
???無野睇既做咩事
作者: 人王    時間: 25-4-2006 21:48
y我c唔到=.=
作者: 【宏】    時間: 25-4-2006 21:50
作者: leungsen    時間: 25-4-2006 21:51
ccccccccccccccccccbao_30
作者: kenlam123    時間: 25-4-2006 22:20
你唔post我唔知
作者: 暗風者    時間: 25-4-2006 22:33
我都唔識洗=_=”
作者: 沒毛的小豬    時間: 25-4-2006 22:49
Originally posted by 暗風者 at 2006-4-25 22:33:
我都唔識洗=_=”

大家
因為我個舊ac俾人封左
所以睇唔到了
現在希望licca肯解封啦
作者: [H]billy20009    時間: 25-4-2006 22:56
看看
希望明白吧//....\\
作者: 星夜    時間: 25-4-2006 23:05
我睇唔到牙~~我想知點洗--
作者: 細路仔之王    時間: 26-4-2006 17:17
多謝分享,睇睇∼∼
作者: 細路仔之王    時間: 26-4-2006 17:19
我睇唔到既??
作者: leungsen    時間: 26-4-2006 21:05
cc
作者: 屎聖EX    時間: 26-4-2006 22:20
Originally posted by 屎聖EX at 2006-4-25 14:33:
讓我粗略介紹一下吧....

X=自方垃圾 Z=敵方垃圾 自=自己 人=同你洗果個friend

一開頭:

XXXXX             ZZZ ...

睇唔到-.-? 睇番第6頁

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2