樂古Nakuz

標題: 假如L4D新增特殊感染者,你地想有咩特殊能力?? [打印本頁]

作者: 朱仔成    時間: 2-4-2009 12:20
標題: 假如L4D新增特殊感染者,你地想有咩特殊能力??
假如L4D新增特殊感染者,你地想有咩特殊能力??
作者: 98474499    時間: 2-4-2009 14:44
識飛a_a"
作者: 黑暗的Reader    時間: 2-4-2009 15:28
識鑽地捉住人
作者: 社會敗類    時間: 2-4-2009 15:52
打一下可以打死人果d
作者: cyris    時間: 2-4-2009 16:20
1裝死,姐係平成扮死屍,你一行過就一下ko你.
2保護色
3識用原始武器好似變型俠醫咁
4識變成正常人類的外貌
5跑得好快,快過9秒99
作者: y5319797    時間: 2-4-2009 17:09
半感染者,本來令住把槍自衛,但突然受病毒入侵,心智變得狂亂,半人半屍,令住支槍射d倖存者-.-"

搞搞gag

=.="整隻女性tank a_a",女性hunter,人妖smoker,男性witch[[onion_57]]
作者: 社會敗類    時間: 2-4-2009 17:11
半感染者,本來令住把槍自衛,但突然受病毒入侵,心智變得狂亂,半人半屍,令住支槍射d倖存者-.-"

搞搞gag

=.="整隻女性tank a_a",女性hunter,人妖smoker,男性witch[[onion_57]] ...
y5319797 發表於 2-4-2009 17:09

女性感染者 Louis  !b =]
作者: cyris    時間: 2-4-2009 19:24

大家有冇諗過大肚喪屍?
打死出面果隻,入面果隻會飛出黎殺你???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

另外呢,小朋友喪屍都ok,一見到人就大叫引屍群圍你.
作者: [H]fung0207    時間: 2-4-2009 20:49
識掟石頭既喪屍囉~~
o係incoming attack果陣最有效~
作者: 朱仔成    時間: 2-4-2009 20:59
識掟石頭既喪屍囉~~
o係incoming attack果陣最有效~
[H]fung0207 發表於 2-4-2009 20:49

tank 咪識飛石頭囉
作者: ckma1023    時間: 2-4-2009 21:32
會生D虫仔出黎咬人--
作者: 小豪仔Jacky    時間: 2-4-2009 21:40
樓上幾位有好多 絕命異次元都有
作者: kennedy852    時間: 3-4-2009 04:16
大家有冇諗過大肚喪屍?
打死出面果隻,入面果隻會飛出黎殺你???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

另外呢,小朋友喪屍都ok,一見到人就大叫引屍群圍 ...
cyris 發表於 2-4-2009 19:24

screamer-.-".....boomer前身囉..=.="..
就算出左都唔會俾人控啦=-="...即係叫一叫就消失?.?

我寧願出隻多血d既boomer-.-"

不過我建議整隻識放毒既 - -"...
中左毒會慢慢扣血,,基於果4個人類有抗體-.-....扣到咁上下就停~~屬於遠距離攻擊-.-...可以zoom既(狙擊手@_@a)

但係諗清楚-.-...隻game原本已經有5隻boss=.=''....hunter,smoker,boomer,witch,tank....
但係人就得4件蛋散=.=".....所以根本冇可能加多隻boss~~
樓主都係諗都唔好諗-.-!!!sai時間~~

如果加多隻野-.-相對人類又會加多個倖存者=.=...成隻game改名為Left 5 Dead
作者: cyris    時間: 3-4-2009 09:32
screamer-.-".....boomer前身囉..=.="..

中左毒會慢慢扣血,,基於果4個人類有抗體-.-....扣到咁 ...
kennedy852 發表於 3-4-2009 04:16

叫left4dead+2做第2集仲正.
作者: 朱仔成    時間: 3-4-2009 11:00

中左毒會慢慢扣血,,基於果4個人類有抗體-.-....扣到咁 ...

好難講,每一隻game都會更新,你點知遲d唔會更新特殊感染者?????制作人員覺得有人搵,就算死都會死番隻新Boss出場

同埋呢個post都係大家吹下水姐,因為呢個post所講既特殊技能,相信L4D真係出新Boss,都唔會出呢個post果d,因為太奇怪
作者: 泓~~    時間: 3-4-2009 11:56
作者: 不爽打我阿    時間: 3-4-2009 16:40
細路喪屍先恐怖=.=幾廿隻細細粒圍住你
加埋d恐怖聲...淆=[
作者: neaco    時間: 4-4-2009 12:17

其實 好多人都想出 Jumper
l4d官方都有e個睇法
但係 佢地又唔係想出 囧

在高空跳落去  踩人頭--中者被暈2秒  (唔會進行攻擊模式,即係停係到 打佢)
Jumper 踩中時 可有約1秒時間 再跳(好次hunter彈牆咁)
進階彈牆-彈牆時 有2秒時間 再彈 其牆

witch玩對抗有得想
定1個位置 坐係到
人地泥緊 可以主動 起身抓人
作者: y5319797    時間: 4-4-2009 14:04
l4d官方都有e個睇法

在高空跳落去  踩人頭--中者被暈2秒  (唔會進行攻擊模式,即係停係到 打佢)
Jumper 踩中時 可有約1秒時間 再跳(好次hunter彈牆咁)
進階彈牆- ...
neaco 發表於 4-4-2009 12:17

咁如果做witch嫁話-.-"咁未好似tank咁一場一次?'
and如果佢地唔行過黎,咁未一定要坐係哥邊?
作者: 黑暗的Reader    時間: 5-4-2009 14:09
D喪屍死後爆D蟲出來。
作者: cyris    時間: 5-4-2009 14:42
D喪屍死後爆D蟲出來。
黑暗的Reader 發表於 5-4-2009 14:09

d虫死左又爆d喪屍出黎

一變十,十變百
作者: 守衛~朗    時間: 5-4-2009 22:20
隱形算吧 囧
生產zombie 亦可
作者: 朱仔成    時間: 6-4-2009 14:58
l4d官方都有e個睇法

進階彈牆- ...
neaco 發表於 4-4-2009 12:17

如果係電影 jumper,咁可以 信間傳送

隱形算吧 囧
生產zombie 亦可
守衛~朗 發表於 5-4-2009 22:20

生產 喪屍=肥仔

肥仔一噴你,就成班圍住你
作者: K-h0.    時間: 6-4-2009 19:30
可以奪走玩家武器.v.
作者: 黑暗的Reader    時間: 6-4-2009 21:27
可以奪走玩家武器.v.
K-h0. 發表於 6-4-2009 19:30

哇 , 個 feel 咁似捉馬騮 , 而且會否太過屈機。
作者: manng1015    時間: 6-4-2009 21:44
2保護色
4識變成正常人類的外貌
cyris 發表於 2-4-2009 16:20

你d要求都幾多下wo.....
作者: 卓軒    時間: 7-4-2009 01:00
我想佢出 BIOHAZARD 2 果隻 G 同 BIOHAZARD 3 果隻 追蹤者 [[onion_73]]
作者: m88    時間: 7-4-2009 20:04
隻喪屍識騎豬衝埋尼打你-_-
作者: ↗無奈乂朗↙    時間: 7-4-2009 20:10
可以同4個幸存者同歸於盡...

唔洗多...

一個就夠晒數...[[onion_31]]
作者: SilWolf    時間: 8-4-2009 07:35
2保護色
4識變成正常人類的外貌
cyris 發表於 2-4-2009 16:20

第4項其實無用喎 囧
一見到你係人類樣仲唔射瓜你咩~
[而且而家的zomble都係人類,變左種姐-.-]

不過講起人類  我無啦啦諗到一個ok慘的角色=.=

好多野都會有灰色地帶,病毒都可能有
如果l4d可以加一種灰色地帶
整一隻半人類半infected的角色一定好好玩[[onion_57]]
[話說睇小說/睇戲果陣呢類人的心理好複雜…] [[onion_43]]

我的個人設定就係:
1.心智屬於人的部分,身體幾乎完全變成普通infected咁(簡單講就係90%的肉體infected)
外表同普通infected無分別
2.心理十分複雜,但係最終目標係要幫倖存者走佬
3.因為在倖存者眼中自己係zomble,加上唔知點解身體會放種毒氣,唔單止會毒到倖存者扣血,連zomble都會扣!!
(這是基於保障被hunter/smoker攻擊到那陣可以走到佬,要知道這角色非常孤獨…)
4.可以用槍,但用的時候會收埋唔比倖存者/zomble見到
5.唔會比普通infected攻擊
6.唔受boomer的汁影響,但其他特殊的zomble就可以(smoker可以拉你/hunter可以撲你/witch可以秒殺你/tank可以打到你[[onion_09]]
7.有70hp,攻擊力防禦力等同倖存者一樣,但係訓低左就會死
8.唔可以用藥包/藥丸!! 但因為這條友得70血,而且一訓就死,所以每3-5秒補1hp 或 食一隻infected補20-30hp(我唔知邊種方案會好D)
9.超強的視力,可以睇到倖存者同zomble的位置
(但感覺可以睇埋zomble的位置好屈機[[onion_42]] 不過我設定呢個角色用狙擊槍多,睇到zomble位置會方便D)
10.可以兩段狙擊(好似cs咁),而且可以隱形(未決定到=.=)

唔…似乎差唔多了
以下係補充的後話:
呢個角色玩對抗先會出,如果無死,可以幫倖存者加分
唔可以用"m"轉做呢個角色,想做就要等轉場果陣睇下好唔好彩有得做(隨機揀一個人)
最後提一句 - 呢個角色十分超級非常不可相信地難以置信地不可能地我講你都唔信地孤獨!!!
作者: ming6339    時間: 8-4-2009 11:14

但係witch係中立,我地控制唔到...
tank又要等
同埋有兩隻hunter
所以有機會出多一隻嫁
作者: 朱仔成    時間: 8-4-2009 11:53
第4項其實無用喎 囧

整 ...
SilWolf 發表於 8-4-2009 07:35

好復雜,睇唔明 =_=

但係witch係中立,我地控制唔到...
tank又要等
同埋有兩隻hunter
所以有機會出多一隻嫁
ming6339 發表於 8-4-2009 11:14

同意,家陣四個人做 感染者,多數係 2隻強姦犯 1隻長利怪 1隻肥仔

遲d出多一隻,可以 1隻強姦犯 1隻長利怪 1隻肥仔 1隻新怪,可以會重復,不過機會少d

家陣感染者多數都係自己衝去打人類,好少大家合作 (致少我玩對抗果陣,人類照番一齊行,但感染者多數分開行動)

我想佢做一隻可以大家合作既新怪,例如 回血 其他舊怪去打敵人果陣,新怪可以係後面狂咁幫舊怪回血

d人類要先殺死新怪,無人幫舊怪回血,先殺到舊怪
作者: manng1015    時間: 8-4-2009 11:56
第4項其實無用喎 囧

整 ...
SilWolf 發表於 8-4-2009 07:35

你估拍戲咩-.- 心理十分複雜,但係最終目標係要幫倖存者走佬-.-
作者: 坤仔kwanjai    時間: 9-4-2009 18:14
大家有冇諗過大肚喪屍?

以前曾經有隻叫scramber(好似甘串,叫做尖叫者),無攻擊力,但係一見到人就會走開尖叫...
跟住d喪屍會暴走
作者: hlhero    時間: 10-4-2009 10:53

1.拎武器既(最好火箭炮 殺左可以拎支野)
2.超多血 唔攻人 行去生存者到玩自爆 一野炸死人
3.tank 剎那型 :"我就係zomble" 玩tarms-am 三倍速 行路快到射唔到 一野秒人
4.tank 基拉型  見到心愛的莉古絲俾人sm(witch)果陣爆seed 效果係剎那型既99倍 生存者見到tank爆seed果刻立 即gameover
作者: 泓~~    時間: 10-4-2009 18:39
作者: 當明尼克    時間: 10-4-2009 22:57
1.拎武器既(最好火箭炮 殺左可以拎支野)
2.超多血 唔攻人 行去生存者到玩自爆 一野炸死人
3.tank 剎那型 :"我就係zomble" 玩term-am 三倍速 行路快到射唔到 一野秒人
4.tank 基拉型  見到心愛的莉古絲俾人sm(witch) ...
hlhero 發表於 10-4-2009 10:53

gundam上腦....囧
作者: stephen34    時間: 12-4-2009 02:00
識睇穿牆(限定看10秒,回復要20秒)
作者: 元氣大佬    時間: 12-4-2009 03:19

出隻喪屍識掉土製...
跟住生存者會不受控制衝埋個土製度...
作者: 朱仔成    時間: 12-4-2009 12:42
識睇穿牆(限定看10秒,回復要20秒)
stephen34 發表於 12-4-2009 02:00

其實家陣如果人類行得近

你都可以睇穿牆,見到人類
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:32
穩形,出黎咬人linlin同jj
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:33
穩形,出黎咬人linlin同jj
billyhappy1616 發表於 12-4-2009 14:32

叫linder
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:35
叫linder
billyhappy1616 發表於 12-4-2009 14:33

同叫JEDI
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:39
馬嬲喪屍
猴子偷桃囉識
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:44
細佬他用尿射到玩家睇吾到野,引黎1000隻屍黎咬佢小弟
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 14:46
周圍閃黎閃去
作者: marco246    時間: 12-4-2009 18:19
好似bommer咁...
不過比人射死之後爆d屎出黎..
令到人地咩都睇唔到..全畫面黑哂
作者: billyhappy1616    時間: 12-4-2009 22:04
叫milker
揸d奶去玩家度,令玩家睇吾到野同引屍

作者: 朱仔成    時間: 12-4-2009 23:46
場面開始失控~~~~~~~
作者: m4a1ak47awp    時間: 12-4-2009 23:55
全喪屍的能力合體囉
作者: 【童遙﹏〞    時間: 13-4-2009 01:12
整隻喪屍超人
見到個4個木咀主角
就拎個變身器出黎變大
個4條木咀幾秒之內殺唔死個喪屍超人
就比佢變大踩死
作者: 絕情乂小源    時間: 13-4-2009 01:20
1.隱型
2.有翼
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:39
呢個帖太好太正喇,我忍住發曬din甘回
^v^
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:40
好似魔法天書甘,隻屍讀咩就走d咩出黎幫佢
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:40
出狼人都啵,周圍跳,跳得比hunter高
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:41
仲有無呀你地
我正呀,我想知呀
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:42
應該改改個制度
比感染者咬到或抓到就變感染者[[onion_46]]
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:43
我會成日回,你地比多d意見樓主啦,我想睇^^
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 01:44

作者: marco246    時間: 13-4-2009 12:17
應該改改個制度
比感染者咬到或抓到就變感染者[[onion_46]]
billyhappy1616 發表於 13-4-2009 01:42

你玩得太多CSO la
作者: 坤仔kwanjai    時間: 13-4-2009 13:50
武裝喪屍
曼谷紅衫軍
sing之喪屍
狗仔喪屍
變形俠醫
變種特攻
超人
彈珠人(彈走你)
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 15:57
武裝喪屍
曼谷紅衫軍
sing之喪屍
狗仔喪屍
變形俠醫
變種特攻
超人
彈珠人(彈走你)
坤仔kwanjai 發表於 13-4-2009 13:50

吾好出喪屍寵物小精靈,數碼恐龍
作者: marco246    時間: 13-4-2009 15:59
武裝喪屍
曼谷紅衫軍
sing之喪屍
狗仔喪屍
變形俠醫
變種特攻
超人
彈珠人(彈走你)
坤仔kwanjai 發表於 13-4-2009 13:50

如果咁呀..不如出埋mhp 個d怪
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 16:02
如果咁呀..不如出埋mhp 個d怪
marco246 發表於 13-4-2009 15:59

不如玩mph算了吧
作者: billyhappy1616    時間: 13-4-2009 16:16
`無人留><[[onion_50]]
作者: 朱仔成    時間: 13-4-2009 17:08
我會成日回,你地比多d意見樓主啦,我想睇^^
billyhappy1616 發表於 13-4-2009 01:43

家陣呢個帖似失控多過似俾意見wo~~  [[onion_56]]
作者: m4a1ak47awp    時間: 14-4-2009 15:10
我留過,再留,好唔好
作者: manho0719    時間: 14-4-2009 16:08
要隻可以撞爆所有野既
作者: billyhappy1616    時間: 3-5-2009 23:27
捉住d倖存者,強迫性做愛,叫**er
作者: sum_pig    時間: 5-5-2009 18:42
witch的男人版
作者: cyris    時間: 5-5-2009 18:43
witch的男人版
sum_pig 發表於 5-5-2009 18:42

witch的小孩版=,=
作者: dmk    時間: 5-5-2009 20:08
我覺得諗掉pipe boom令生還者不受控制衝去個位好有創意
笑了
作者: 混血    時間: 5-5-2009 20:17
95%隠型唔錯
作者: 乂死神張乂    時間: 5-5-2009 20:39
有SMOKE HUNTER TANK WITCH BOOMER ga特殊能力 = = 仲有 識fly
作者: 朱仔成    時間: 8-5-2009 21:11
我要無著衣服既靚女
作者: 朱仔成    時間: 8-5-2009 21:12
我留過,再留,好唔好
m4a1ak47awp 發表於 14-4-2009 15:10

大家發揮天馬行空的想法吧
作者: jackyfung96    時間: 10-8-2009 23:18
我想出隻特殊感染者係識得放毒
例如放毒刺飛出黎果D..
中左既生存者每秒會扣血
亦都要加埋解毒藥=v=
作者: XDXDlKOKO    時間: 11-8-2009 13:02
識得玩槍射人[[bao_50]]
作者: Arioch    時間: 12-8-2009 22:17
識得變做一架車   車埋d人到 (變形金剛-0-)
作者: 逆.Rem    時間: 15-8-2009 02:12
大家有冇諗過大肚喪屍?

其實小朋友呢個諗頭原本係採用既
不過被boomer取代左
作者: bb皓    時間: 16-8-2009 10:03
出d npc 都唔錯 會比d 野你 hp 個d 不過你唔彩佢 佢比屍打 個npc 就會爆勁 姐係tank+smoker+which 的npc 會沖去打你地
作者: 20092009    時間: 16-8-2009 14:53

出隻食屎喪屍
負責街道的清潔
保持遊戲美觀度

美觀度係一隻好game的重要元索

[[onion_60]]
作者: 莔之小子    時間: 17-8-2009 16:45
我覺得識隱形既喪屍會好d,生化危機4都有隱形既怪物-.-禁某個制就會隱形左,當然隱形係限時
作者: frankie30301    時間: 17-8-2009 17:08
如果屍有把都,可以吉人(吉人10死)
叫做soldier,咁就好啦= =
作者: 240910188    時間: 2-9-2009 14:42
ZOMBIE DOG (喪屍狗) 官方人員有諗過架 最尾取消左 能力同hunter一樣 整到人地冇得郁 除非有人救 唔信可以搵下l4d果到 佢有個音檔係zombie dog.(補充:本來屋頂果到 個直昇機條友 出左意外 中左喪屍毒變左喪屍 飛到去高速公路果到變左 架機飛左落街 4個人跳左落黎 條友比人殺左 但想happy ending 所以冇)
作者: 240910188    時間: 2-9-2009 14:43
意思姐係 L4D 主角4個上左機 飛到高速公路 條友失控.. 所以高速公路條橋係爆左... 去左另外一個關卡..死亡喪鐘
作者: 240910188    時間: 2-9-2009 14:43
大家唔覺得應該係一個故事咩應該要..咁樣轉黎轉去D場 好冇故事 有D悶架.
作者: 量產型雪榚    時間: 3-9-2009 21:10
可以用一隻有幾層樓高既殭屍....
作者: simonAQAQA    時間: 10-9-2009 19:57
作者: bestso88    時間: 10-9-2009 20:40
半人半機械...
或者人狼吸血鬼之類...(唔似l4d wo)
作者: 志華    時間: 11-9-2009 17:00
出一d識飛的怪==

同一d細佬,個個大人唔好玩=0=有細佬先ok
作者: v雞    時間: 15-9-2009 10:02
望住你你即死a_a"
作者: koomg    時間: 18-12-2009 20:20
我想有得出一d會笑你 笑完就走過來...走得好快個d-3-"
作者: ~蛇仔~    時間: 18-12-2009 22:35
識得隱形加撞穿牆,速度奇快~
類似charger,但係識隱形同穿牆...
破壞倖存者既死守位^^
作者: TonY龍哥    時間: 18-12-2009 22:53
蛇仔,,HIHI

可以遁地沖上黎,,之後捉住生還者隻腳5放
作者: ss07172    時間: 20-12-2009 13:17
我想有隻最勁boss
hunter腳boomer身tank手smoker頭
呢隻野勁爆,可以用hunter腳撲去人地到用tank手狂打直至死
or用smoker頭拉佢過黎用tank手一拳打飛佢
最後死果時會爆炸引喪屍(boomer身)
作者: yanyau123    時間: 20-12-2009 15:17
成身都係炸彈,可以用黎炸人
用完後個個位會生番個炸彈出黎
作者: 格-仔    時間: 20-12-2009 17:51
可以穿牆攻擊
作者: joshuaeye    時間: 20-12-2009 21:27
1識得爆gag死笑死d人~(可能會笑死d屍)
2識得放屁,找環保局d屍幫手
3識得賣臭豆腐,找d人買
作者: jack_1997    時間: 21-12-2009 22:57
隱形
隱形一下冇拉拉打你你都唔知係邊到攻擊你

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2