樂古Nakuz

標題: 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~ [打印本頁]

作者: ~蛇仔~    時間: 5-2-2011 00:06
標題: 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~

留名既用以下格式~
出生日期: (西曆)
出生時間: (如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚)
小弟要番學,所以冇咁多時間覆帖,但係一定會覆,最遲都係1個禮拜~
開本帖既理由係小弟識少少,想試下功力去到邊,望各位仁兄幫個忙,留個名~
P.S.最好講埋邊D準邊D唔準~
Facebook: http://www.facebook.com/snakeysnakeysnakey
作者: cyusk00    時間: 5-2-2011 14:07

NO1~我幫人

朝早(5~6)好像
boy
作者: ~蛇仔~    時間: 5-2-2011 14:20
NO1~我幫人

朝早(5~6)好像
boy
cyusk00 發表於 5-2-2011 14:07

年月日呢?
作者: cyusk00    時間: 5-2-2011 14:23
回復 3# ~蛇仔~

OK
作者: ~蛇仔~    時間: 5-2-2011 14:47
NO1~我幫人

朝早(5~6)好像
boy
cyusk00 發表於 5-2-2011 14:07

樂觀,有勇氣,有熱忱,文武兼具,有智慧,有良好既領導才華~
肯照顧人同埋幫人,但係唔會亂咁幫,見人需要幫先去幫~
有細緻既計畫,會知時而行動,可以掌握時機~
鍾意自由自在,唔鍾意受束縛,但係又有細緻計劃,所以會令自己陷入兩難局面...
缺點係懶同埋任性,異性朋友亦都會比較多,會令屋企人不安...
愛幻想,唔鍾意無謂既應酬,做事會貫徹始終~
多數都係有計畫咁做野,而且會依計行事,但係做做下又會胡思亂想,作最壞打算~
有些少固執,表面冷淡頑固,內心熱情有義理~
平時可能沉默寡言,但係一講開岩既話題就會滔滔不絕...
35歲之前事倍功半,所以要俾心機~
16歲至35歲會發奮,25歲開始更加會成為商人~
36歲至55歲係一生中最好運既時期,要好好把握~
~唔準勿插~
最好講埋邊D準邊D唔準...
作者: 刺客先生    時間: 6-2-2011 12:44

樓上多咁多野既 評多1次先
出生日期:1996年5月20日
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 12:59
回復 6# 刺客先生
你DELETE啦~
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 13:13
回復 6# 刺客先生
溫和保守,設想周全,心思細密,好少感情用事~
對人亦都熱情,仲有同情心添,往往能夠俾人一種好WARM既感覺~
精力旺盛,意志堅定,小心穩重,但係疑心相對地亦都比較大,對周圍既事物都好注意...
而且行動敏捷,處事慎密,令人感到神秘而又高深莫測...
能夠隨機應變,社交能力都好強,所以都會容易得到人地尊重,可以話係八面玲瓏~
因為對事物好奇,所以對玄學同宗教都會有濃厚興趣同天份,亦都會努力參與~
自己肯蝕底,可以話係有情有義~
大多時只係表現開心既一面俾人睇,真個一面會收埋,有少少雙重性格...
凡事都考慮太多,會有D猶豫不決,甚至會鑽牛角...
為人比較內向,可能有少少潔癖,有少少反應過敏既傾向...
愛幻想,鍾意諗埋D不設實際既野,簡稱發白日夢~
~唔準勿插~
作者: 刺客先生    時間: 6-2-2011 13:54
比埋時間多左以下既野:
好少感情用事~
小心穩重,處事慎密,能夠隨機應變,
凡事都考慮太多,會有D猶豫不決,

準:
好少感情用事~
小心穩重,處事慎密,
OK準:
能夠隨機應變

今次好好 冇野唔準^^
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 14:05
比埋時間多左以下既野:
好少感情用事~
小心穩重,處事慎密,能夠隨機應變,
為 ...
刺客先生 發表於 6-2-2011 13:54

2KF都有我帖,睇既多數都準~
作者: 刺客先生    時間: 6-2-2011 14:07
2KF都有我帖,睇既多數都準~
~蛇仔~ 發表於 6-2-2011 14:05

我知呀= =
我今日去個邊行一行
見到你開左張睇八字帖
先黎占星版睇睇
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 14:10
我知呀= =
我今日去個邊行一行
見到你開左張睇八字帖
先黎占星版睇睇
刺客先生 發表於 6-2-2011 14:07

我愈來愈信呢套~
作者: 刺客先生    時間: 6-2-2011 14:12
我愈來愈信呢套~
~蛇仔~ 發表於 6-2-2011 14:10

咁你自己幫自己睇準唔準= =?
作者: cyusk00    時間: 6-2-2011 14:14
回復 5# ~蛇仔~

......好準
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 14:15
回復  ~蛇仔~

......好準
cyusk00 發表於 6-2-2011 14:14

THANKS~
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 14:15
咁你自己幫自己睇準唔準= =?
刺客先生 發表於 6-2-2011 14:12

梗係準~
作者: cyusk00    時間: 6-2-2011 14:18
異性朋友亦都會比較多
好少同異性朋友談話...
可能有好多,我都唔知...
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 14:21
異性朋友亦都會比較多
他好少同異性朋友談話...
可能有好多,我都唔知...
cyusk00 發表於 6-2-2011 14:18

佢幾歲?
如果唔到30歲其實唔明顯...
作者: 奏君。    時間: 6-2-2011 15:23
我又玩-v-"
出生日期: 1997-05-22
出生時間:  9:12 a.m.
作者: ~蛇仔~    時間: 6-2-2011 15:41
我又玩-v-"
出生日期: 1997-05-22
出生時間:  9:12 a.m.
奏君。 發表於 6-2-2011 15:23

有上進心,肯努力以赴,凡事都能夠進步~
剛直堅強,有耐性,唔容易灰心,有毅力,但係一灰心就好難企得番起身...
肯腳踏實地,有道德,唔鍾意奸詐既人,有責任感,重面子....
為人著想,但係有時變左多管閒事~
經常疑神疑鬼,對周圍既事物亦都好注意...
社交能力亦都唔錯,經常對事物抱有好奇心態~
因為對事物比較好奇,所以對宗教同玄學有濃厚興趣,天份亦都比較高~
比較現實主義,重視金錢...
有時諗野會不設實際,亦都會杞人憂天同埋缺乏自信~
可能帶有少少雙重性格~
缺點係缺乏應變,唔夠迅速,脾氣比較暴躁,有點頑固同埋唔容易妥協~
~唔準勿插~
作者: 小璁仔    時間: 7-2-2011 20:48

我又黎-v-''
出生日期:1998年-2月-4日
出生時間: 9點~11點(早上)
作者: ~蛇仔~    時間: 7-2-2011 21:18
我又黎-v-''
出生時間: 9點(早上)
小璁仔 發表於 7-2-2011 20:48

9點前定9點後?
作者: 一口一︱︱︱    時間: 8-2-2011 16:43
嗯...希望係準啦.1994/2/18 申時 男
作者: ~蛇仔~    時間: 8-2-2011 16:45
嗯...希望係準啦.1994/2/18 申時 男
一口一︱︱︱ 發表於 8-2-2011 16:43

請俾西曆時間~
作者: 一口一︱︱︱    時間: 8-2-2011 16:48
申時即是下午3-5點..
作者: ~蛇仔~    時間: 8-2-2011 17:10
申時即是下午3-5點..
一口一︱︱︱ 發表於 8-2-2011 16:48

我知申時係乜野...
但係我要求既係西曆時間~
BTW,反正你呢條命一樣...
柔和融通,了解處世,能夠順應環境而出類拔萃~
頭腦靈活,可以隨機應變咁面對逆境,對環境既適應力都好強,可以話係風中勁草~
表面謙虛,內心強烈,比較現實主義,重視金錢~
意志堅強,做事能夠貫徹始終,膽大心細,聰明有耐心~
由於自尊心強,見到現實同理想出現距離既時候,往往會為左目的而變得不擇手段....
有驕傲好勝既心態,口頭不會承認自己既錯敗,只會自我係內心反省,但係反省過後多數都唔服氣~
亦都容易灰心依賴性高,有時諗法會不切實際,亦都會杞人憂天同埋缺乏自信,易受誘惑而感到被騙~
可能因為自尊心比較強,所以人緣唔算太好,亦都冇乜會同人妥協~
雖然做事會貫徹始終,但係做事少不免會胡思亂想,作最壞打算~
~唔準勿插~
作者: 一口一︱︱︱    時間: 8-2-2011 18:29
回復 26# ~蛇仔~

霸氣哥蛇兄真係準^_^ 100%全中...小弟佩服佩服=]
作者: ~蛇仔~    時間: 8-2-2011 18:38
回復  ~蛇仔~

霸氣哥蛇兄真係準^_^ 100%全中...小弟佩服佩服=]
一口一︱︱︱ 發表於 8-2-2011 18:29

THANKS~
作者: climbex0212    時間: 9-2-2011 00:08

時間 10-13(大約尼個時間- -唔記得太多
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 00:31

時間 10-13(大約尼個時間- -唔記得太多
climbex0212 發表於 9-2-2011 00:08

溫和穩重,平實正直,忍耐力唔錯,純潔,注重道德,富想像力,所以鍾意幻想同發下白日夢...
為人比較內向同有少少潔癖,感情上面可以話係脆弱個一類...
有D反應過敏既傾向,濕碎野都可能會做成膽心~
缺點係缺乏融通力,有時唔夠冷靜,因為小小既事已經可以令自己陣腳大亂~
但係又多管閒事,而且悲觀既情緒亦都會影響到人...
虛榮心同自尊心都比較強,唔鍾意受人指使,大多數會喜形於色~
手同腦都相當靈活,鑽研力專注~
有同情心既,但係又會防範人,驚好心冇好報,唔會咁容易相信人,亦都難以得到人地信任~
愛面子同埋鍾意表現自己,心裡面經常有一種唔服輸既心態...
觀人於微,容易見到人地既缺點,如果批評人地既時候一個不留神就會令人留低壞印象~
不過亦都有浪漫同完美主義既一面~
人緣方面可以話係八面玲瓏,事關你興趣多,同朋友都算多話題~
做事會有半途而廢既心態,因為你會計算而留番條後路俾自己,不過有時計得唔夠...
自己一個人靜靜地個陣都會諗下野思考下咁,諗既野大多數會傾向悲觀...
~唔準勿插~
作者: climbex0212    時間: 9-2-2011 00:42
溫和穩重,平實正直,忍耐力唔錯,純潔,注重道德,富想像力,所以鍾意幻想同發下白日夢...
為人比較內向同有少 ...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 00:31

準:
有D反應過敏既傾向
虛榮心同自尊心都比較強,唔鍾意受人指使,大多數會喜形於色~
有同情心既,但係又會防範人,驚好心冇好報,唔會咁容易相信人
觀人於微,容易見到人地既缺點,如果批評人地既時候一個不留神就會令人留低壞印象~
人緣方面可以話係八面玲瓏,事關你興趣多,同朋友都算多話題~
做事會有半途而廢既心態,因為你會計算而留番條後路俾自己,不過有時計得唔夠...
自己一個人靜靜地個陣都會諗下野思考下咁
唔準:
有時唔夠冷靜(我係一個就算俾人拎住把刀係條頸上想殺我都係好冷靜既人-_-
亦都難以得到人地信任~(咁又唔係既,好多fd都信任我同我講下心事唔會爆出去
至於其他就冇乜點
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 01:15
準:
有D反應過 ...
climbex0212 發表於 9-2-2011 00:42

你話唔準個2句其實我都冇乜把握...
經一事,蔡一智,以後睇命又識睇多D~
BTW,THANKS~
作者: climbex0212    時間: 9-2-2011 10:54
你話唔準個2句其實我都冇乜把握...
經一事,蔡一智,以後睇命又識睇多D~
BTW,THANKS~ ...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 01:15

嗯嗯-v-
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 12:17
出生 :  1998 - 6 - 2
應該係中午
男仔.
吾該晒蛇仔哥~
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:08
出生 :  1998 - 6 - 2
應該係中午
男仔.
吾該晒蛇仔哥~
tvb197178 發表於 9-2-2011 12:17

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸~
口材了得有如利劍,果敢快速,毫無猶豫...
積極但係心急,有少少夾硬既衝動~
理解力高,多才多藝,有正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人~
飲水思源,亦都重義氣,做事堅決,自我表現既心都算強,願意辛苦咁充實自己~
頭腦靈活,機智善言,開朗樂觀,獨立積極,有少少虛榮感,精力旺盛...
鍾意自由自在,唔怕獨來獨往~
天性豪邁,社交手腕了得,人緣都算好~
但係喜惡形於色,係咪真正既朋友會分別得好清楚,唔係太鍾意豬朋狗友...
情感上既問題比較大,經常抱著不成功便成仁既心態...
所以一定要遇到「伯樂」,先顯得出「千里馬」既好處~
可能有潔癖,相信直覺(第六感),而且經常都準...
對另一半要求高,自己亦都會三心兩意,但係最後都會堅持不變~
缺點係容易疏忽細節,粗心大意,太過盡情咁去批評人,會無意中樹敵...
可能仲會易受媚惑(易受靚女氹...)
~唔準勿插~
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:19
敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸~
口材了得有如利劍,果敢快速,毫無猶豫...
積極但係心急,有少少夾硬既衝動~
理 ...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:08

哇! 高人! 中晒! 不過潔癖就冇= =   就係錯1 樣= =   勁w0w  蛇仔哥. 請問你住邊區 ?!
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:21
哇! 高人! 中晒! 不過潔癖就冇= =   就係錯1 樣= =   勁w0w  蛇仔哥. 請問你住邊區 ?! ...
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:19

竟然冇潔癖...
差個少少...
我住屯門區...
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:23
竟然冇潔癖...
差個少少...
我住屯門區...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:21

你跟邊個師傅學架0.0  我就住沙田區★
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:27
你跟邊個師傅學架0.0  我就住沙田區★
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:23

你有興趣?!
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:29
你有興趣?!
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:27

我係短消息果度聯絡你.
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:30
蛇仔哥.  我幫我fd 問埋.  1996 / 12 / 17 .  上午08:03
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:31
係呀. 我有興趣. 你係咪教我先 ?!
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:31
蛇仔哥.  我幫我fd 問埋.  1996 / 12 / 17 .  上午08:03
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:30

男定女?
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:32
男定女?
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:31

女仔-,-
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:32
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:30

男定女?
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:33
男定女?
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:32

女仔-,-
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:35
係呀. 我有興趣. 你係咪教我先 ?!
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:31

你去學丫~
閭臻道術數學會
作者: KaGan    時間: 9-2-2011 13:36
1998年9月11日
0神1點出生

作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:38
快d 答我啦. 蛇仔哥. 1996 / 12 / 17 .  上午08:03 ( 女仔 )
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:43
女仔-,-
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:33

感覺敏銳,洞察力強,有幽默感而且適應力高~
不受束縛,表面悠閒其實內心心急,有時有少少輕率同自作聰明...
慾望多,容易中圈套~
能夠隨機應變,細心靈活,人際關係同經濟觀念都好好,亦都鍾意讚人同講野比較有禮貌~
穩重正直,開朗樂天,有求必應~
為人充滿自信,自視名譽,自尊心亦都好強,有時可以相當頑固,好難去改變,只係識得貫徹始終~
~唔準勿插~
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 13:44
1998年9月11日
0神1點出生

KaGan 發表於 9-2-2011 13:36

1點前定1點後?
作者: KaGan    時間: 9-2-2011 13:47
1點幾 應該係後
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 13:49
感覺敏銳,洞察力強,有幽默感而且適應力高~
不受束縛,表面悠閒其實內心心急,有時有少少輕率同自作聰明...
...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 13:43

哇! 我fd 話準! 全中! 吾該晒蛇仔哥~
如果算感情. 算吾算到 ?!
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 14:01
1點幾 應該係後
KaGan 發表於 9-2-2011 13:47

思想細密,獨特,敏感,有同情心,頭腦靈活,回應迅速,吸收力同洞察力都算強...
活潑而又能夠適應環境,肯為左人地而付出努力,有個人既魅力,可以得到人地既注目~
與人相處融洽,可以話係八面玲瓏,但係自尊心強,喜惡明顯,有D任性同虛榮心,亦都相當注重外表~
具有出色既創意,決斷力同行動力快速,但係可能會唔夠穩陣,比較粗心大意...
有自信,可以用有勇有謀來形容,但有時為左方便或者為左自尊心,會變得急功近利...
缺點係有D揮霍,緊張自己既自尊心同面子而令自己蝕底,多心亦都係其缺點~
有時都會批評人不留情面,或者會暗串人,小心人際方面~
~唔準勿插~
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 14:02
哇! 我fd 話準! 全中! 吾該晒蛇仔哥~
如果算感情. 算吾算到 ?!
tvb197178 發表於 9-2-2011 13:49

都可以算到,但係我未夠班...
我只係識睇下性格...
你想算既我幫你問下我老母...
BTW,THANKS~
作者: KaGan    時間: 9-2-2011 14:04
都0k準
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 14:07
都0k準
KaGan 發表於 9-2-2011 14:04

THANKS~
有冇邊D唔準?
作者: tvb197178    時間: 9-2-2011 14:08
都可以算到,但係我未夠班...
我只係識睇下性格...
你想算既我幫你問下我老母...
BTW,THANKS~ ...
~蛇仔~ 發表於 9-2-2011 14:02

吾該晒蛇仔哥~   咁我係度多謝伯母先~
作者: gigigaga    時間: 9-2-2011 20:29
話係....呢邊熱鬧D~
咁我係呢邊回你啦~
柔和融通,了解處世,能夠順應環境同埋出類拔萃~
頭腦靈活,可以隨機應變咁面對逆境,對環境既適應能力好強,係風中勁草~
容易同人協調,表面謙虛,內心強烈~
比較現實主義,重視金錢...
多數都會有計畫,並且依計行事,中途會胡思亂想作最壞打算,但係都能夠貫徹始終~
外冷內熱,平時唔多出聲,但係一傾開岩傾既話題就滔滔不絕~
愛幻想,亦都有唔錯既想像力~
可能有少少潔癖,唔鍾意無謂既應酬,男女感情可能比較固執~
缺點係容易灰心,依賴性高,有時諗野會不切實際,會杞人憂天同埋缺乏自信,亦都比較易受誘惑而覺得自己俾人呃~
~唔準勿插~
呢幾句唔係幾準~
作者: ~蛇仔~    時間: 9-2-2011 21:17
話係....呢邊熱鬧D~
咁我係呢邊回你啦~
柔和融通,了解處世,能夠順應環境同埋出類拔萃~
頭腦靈活,可以隨機應 ...
gigigaga 發表於 9-2-2011 20:29

起碼都有八成...
BTW,THANKS~
作者: 估我唔到    時間: 10-2-2011 17:06
出生日期: 1989 8月6
出生時間: 朝早5
作者: 小璁仔    時間: 10-2-2011 18:50
版主C父
我改左喇

出生時間: 9點~10點(早上)
作者: ~蛇仔~    時間: 10-2-2011 21:33
出生日期: 1989 8月6
出生時間: 朝早5
估我唔到 發表於 10-2-2011 17:06

5點前定後?
作者: Fe02628    時間: 10-2-2011 22:10

DEL~~~~
作者: ~蛇仔~    時間: 10-2-2011 22:54
版主C父
我改左喇

出生時間: 9點~10點(早上)
小璁仔 發表於 10-2-2011 18:50

天性樂觀,有勇氣,有熱忱,有耐心,可以用膽大心細來形容...
意志堅強,文武兼具,充滿智慧,有良好既領導才華...
自尊心強,但係亦都會照顧人幫人,當自己係大哥哥大姐姐咁樣...
有細膩既計劃,有謀略,能夠貫徹始終,會知時而行動,可以掌握時機~
鍾意自由自在,唔願意受到束縛,所以有時會令自己陷入兩難局面,有少少矛盾...
由於自尊心都算強,所以唔係咁易同人協調,唔係咁易妥協,有時會令自己孤立...
當見到現實同理想出現距離既時候,往往會為左目的而變得不擇手段~
有驕傲好勝既心態,口頭唔會承認自己既錯敗,只係會係內心自我反省,但係多數都唔會服氣~
缺點係懶、任性、自我中心、驕傲....異性朋友都算多,會令屋企人不安~
~唔準勿插~
作者: ~蛇仔~    時間: 10-2-2011 23:08
出生日期: 1988 年11月12日
出生時間: 上午7:XX
Fe02628 發表於 10-2-2011 22:10

思想細密,獨特,敏感,富同情心,頭腦靈活,堅強耿直,正義感強烈,誠實,溫和,親切...
肯為左人地而付出努力,有個人既魅力,可以得到人地既注目~
同人相處融洽,可以話係八面玲瓏,平時就冇乜兩句,但係一傾開岩既話題就會滔滔不絕...
自尊心幾強,喜惡明顯,有少少任性同虛榮心,亦都相當注重外表~
對自己既觀念會貫徹始終,大多數既事都會依計行事,但同時亦都會胡思亂想,打最壞打算而感到矛盾...
擇善固執,唔鍾意D無謂既應酬,愛幻想,表面冷淡頑固,內心熱情有義理...
會不平則鳴,可以為自己既使命感而付出一切,甚至唔顧自身利益,直到完成為止~
缺點係有D揮霍,緊張自己既自尊心同面子,而令自己蝕底,毅力脆弱,魄力不足...
~唔準勿插~
搭單問下,呢位仁兄係咪容易遇到靈異物體?
作者: qq369    時間: 11-2-2011 00:54
1998年9月22日晚上2:00

作者: ~蛇仔~    時間: 11-2-2011 01:13
1998年9月22日晚上2:00

qq369 發表於 11-2-2011 00:54

樂觀,有勇氣,有熱忱,文武兼具,充滿智慧,有良好既領導才華~
願意照顧人,有大哥哥風範,但係亦都唔係亂咁幫人,係見人需要幫先去幫~
虛榮心同自尊心都會比較強,唔鍾意受人指使,多數會喜惡形於色~
亦都鍾意D細微野精緻野,例如模型,音樂盒等等...
有細膩既計劃,會知時而行動,可以掌握時機~
鍾意自由自在,唔鍾意受到束縛,但係做野又會有計畫,所以有時會矛盾...
都算有同情心既,但係又會防範人,驚好心冇好報,而且心裡面總係會有唔服輸既心態...
又觀人於微,容易見到人地既缺點,如果批評人地個陣一個不留神,就會令人留低壞印象~
一生都會比較多貴人扶持,或者係良好既教育...
缺點係懶同任性,異性朋友又多,會令屋企人不安~
~唔準勿插~
作者: Fe02628    時間: 11-2-2011 01:36
回復 66# ~蛇仔~

都OK中,不過無遇過靈異物體WO
係唔係個八字有特別野呢?
作者: ~蛇仔~    時間: 11-2-2011 01:42
回復  ~蛇仔~

都OK中,不過無遇過靈異物體WO
係唔係個八字有特別野呢?
Fe02628 發表於 11-2-2011 01:36

係有D特別野,係乜野就唔方便講...
BTW,有冇邊句唔準?
作者: Fe02628    時間: 11-2-2011 09:05
回復 70# ~蛇仔~

唔可以話錯,事關有D位係時有時無
就好似"會不平則鳴"都係睇咩事姐
同埋"揮霍"有時都可以好慳嫁

至於你所講的特別野,如果你所指既唔方便係因為會困擾我生活的話,請PM話我知
假如是因為你的個人理由咁就由佢啦,其實我都係好奇姐:loveliness:
作者: qq369    時間: 11-2-2011 11:08
樂觀,有勇氣,有熱忱,文武兼具,充滿智慧,有良好既領導才華~
願意照顧人,有大哥哥風範,但係亦都唔係亂咁幫人 ...
~蛇仔~ 發表於 11-2-2011 01:13

我唔係好多異性朋友=3=
作者: ~蛇仔~    時間: 11-2-2011 23:57
回復  ~蛇仔~

唔可以話錯,事關有D位係時有時無
就好似"會不平則鳴"都係睇咩事姐
同埋"揮霍"有時都可以 ...
Fe02628 發表於 11-2-2011 09:05

得呢2樣野唔準?!
所講既特別野係指我派睇八字既方法點樣睇到容易接觸靈異物體咁解,你當佢係個人理由啦...
事關2KF我同人睇都有一位命友係俾我睇到話容易接觸靈異物體,情況就同你呢個八字差唔多~
但係該位命友既朋友就話我知佢真係幾易撞野,所以想問埋你有冇遇到過呢類形既野姐~
作者: ~蛇仔~    時間: 11-2-2011 23:57
我唔係好多異性朋友=3=
qq369 發表於 11-2-2011 11:08

你到左30歲先再同我講...
作者: qq369    時間: 13-2-2011 10:49
你到左30歲先再同我講...
~蛇仔~ 發表於 11-2-2011 23:57

SOR,我係2:29,唔係2:00
作者: 月    時間: 13-2-2011 11:25
出生日期:1996年3月20日
時間:中午12:00(大約)
作者: ~蛇仔~    時間: 13-2-2011 12:10
SOR,我係2:29,唔係2:00
qq369 發表於 13-2-2011 10:49

冇影響~
作者: ~蛇仔~    時間: 13-2-2011 12:50
出生日期:1996年3月20日
時間:中午12:00(大約)
月 發表於 13-2-2011 11:25

開朗,豪爽,有禮貌,行動迅速,唔會計較瑣碎既事,比較大方,有時有D浪費~
聰明,從容不迫,處事慎重,能夠和諧咁同人相處...
為人冇野心,唔擅長隱瞞,容易俾人睇穿...
有審美眼光,外表得體,嗜好多而明朗,而且鍾意享受~
心境樂觀,凡事都留有後路,所以好少蝕底...
待客親切,容易寬恕人,能夠博得人地好感~
有時會太過心急,甚至會變得衝動,回報就會唔理想...
太急速,人地會覺得唔實在,欠缺安心~
人緣方面,因為嗜好多興趣多,所以同朋友多話題,可以講係八面玲瓏,但係有少少敏感...
缺點係有D情緒化既脾氣,會自作聰明,比較兩面極端,得罪左朋友連自己都唔知...
由於有D惰性,同埋容易自滿,所以唔係咁易貫徹工作,咁樣就會錯失更好既良機...
~唔準勿插~
作者: 月    時間: 13-2-2011 13:20
開朗,豪爽,有禮貌,行動迅速,唔會計較瑣碎既事,比較大方,有時有D浪費~
聰明,從容不迫,處事慎重,能夠和諧咁 ...
~蛇仔~ 發表於 13-2-2011 12:50

唔錯!
審美眼光真係冇咩..
情緒化既脾氣:好睇情況,自問我都幾玩得!
容易寬恕人:都唔係WO,有時好記仇!
容易自滿:我心入面都係想做得更好!
開朗,豪爽,有禮貌,行動迅速,唔會計較瑣碎既事,比較大方,有時有D浪費,聰明,從容不迫,處事慎重,能夠和諧咁同人相處...............呢D你都講得幾岩!
我真係冇咩野心,同埋我覺得隱瞞等同做作,所以你呢樣都講得岩!
仲有
我見到你第一頁有講埋人地既前途,請問可唔可以幫我批埋???
作者: ~蛇仔~    時間: 13-2-2011 13:28
唔錯!
審美眼光真係冇咩..
情緒化既脾氣:好睇情況,自問我都幾玩得!
容易寬恕人:都唔係WO,有時好記仇!
容易 ...
月 發表於 13-2-2011 13:20

前途個D其實我都係試下,我估計準既唔超過50%,你想我睇埋?!
作者: 月    時間: 13-2-2011 13:43
前途個D其實我都係試下,我估計準既唔超過50%,你想我睇埋?!
~蛇仔~ 發表於 13-2-2011 13:28

想啊!
反正唔洗錢@@
作者: ~蛇仔~    時間: 13-2-2011 18:41
想啊!
反正唔洗錢@@
月 發表於 13-2-2011 13:43

一生都會比較多貴人,多數係朋友...
25歲開始已經有呢方面既傾向,直至64歲為止...
~唔準勿插~
作者: 估我唔到    時間: 14-2-2011 02:11
5點前定後?
~蛇仔~ 發表於 10-2-2011 21:33

5:10咁上下
作者: ~蛇仔~    時間: 14-2-2011 06:28
5:10咁上下
估我唔到 發表於 14-2-2011 02:11

穩重正直,開朗樂天,一般都會表現出溫和熱情,有求必應~
充滿自信,自視名譽,自尊心好強,有時相當頑固,好難改變,只係識得貫徹始終...
可以用有勇有謀來形容,但係有時為左方便或者為左自尊心,會變得急功近利,反而會招至損失...
聰敏機智,回應迅速,吸收力強,活潑而又能夠適應環境...
因為自尊心強,所以唔係咁易接受人地意見,可以講係硬頸...
因為洞察力強,所以人緣亦都算好...
具有出色既創意,決斷快速,但係可能會唔多夠穩陣...
缺點係易受媚惑,缺乏融通,枯燥,唔講情趣,多心...
~唔準勿插~
作者: 估我唔到    時間: 14-2-2011 13:42
穩重正直,開朗樂天,一般都會表現出溫和熱情,有求必應~
充滿自信,自視名譽,自尊心好強,有時相當頑固,好難改 ...
~蛇仔~ 發表於 14-2-2011 06:28

我覺得除左"具有出色既創意"之外都準
有冇運情之類可以講埋?
唔該....哈哈
作者: ffssdd135    時間: 14-2-2011 18:27
我想知你仲識唔識 睇掌相
知道說好話好處的人
記得我嗎 !?

作者: 刺客先生    時間: 14-2-2011 23:09
~蛇仔~ 發表於 13-2-2011 13:28

我又要前途= =
作者: abc1234fung    時間: 15-2-2011 17:30
下午2點幾

作者: qq369    時間: 15-2-2011 19:05
幫我哥一問
1996 7月24日

幾點我唔知-口-
作者: ~蛇仔~    時間: 16-2-2011 17:26
我覺得除左"具有出色既創意"之外都準
有冇運情之類可以講埋?
唔該....哈哈 ...
估我唔到 發表於 14-2-2011 13:42

THANKS~
BTW,最近呢幾日我都上唔到網(而家係網吧上)
你預計我下個禮拜先覆帖答命啦...
~不便之處,敬請原諒~
作者: ~蛇仔~    時間: 18-2-2011 23:38
我想知你仲識唔識 睇掌相
知道說好話好處的人
記得我嗎 !?
ffssdd135 發表於 14-2-2011 18:27

掌相唔識睇,但係我老母好似識少少...
作者: ~蛇仔~    時間: 18-2-2011 23:40
我又要前途= =
刺客先生 發表於 14-2-2011 23:09

俾多次時辰~
作者: ~蛇仔~    時間: 18-2-2011 23:56
下午2點幾

abc1234fung 發表於 15-2-2011 17:30

思想細密,獨特,敏感,有同情心...
頭腦靈活,機智善言,獨立積極,肯為左人地而付出努力~
精力旺盛,鍾意自由自在,唔怕獨來獨往...
具個人既魅力,可以得到人地既注目,亦都相當注重外表...
天性豪邁,社交手腕了得,同人相處亦都融洽,可以話係八面玲瓏,同朋友唔怕冇計傾~
但係自尊心強,喜惡明顯,有少少任性同埋虛榮心,係咪真正既朋友會分得好清楚...
機心亦都比較重,同埋怕辛苦,識得計算,所以可以講係相識滿天下但係知己無一人...
感情上面既問題比較大,經常抱住不成功便成仁既心態,所以一定要遇到「伯樂」先顯得出「千里馬」既好處~
缺點係有D揮霍,緊張自己既自尊心同埋面子而令自己蝕底,毅力脆弱,魄力不足...
~唔準勿插~
作者: ~蛇仔~    時間: 19-2-2011 00:11
幫我哥一問
1996 7月24日

幾點我唔知-口-
qq369 發表於 15-2-2011 19:05

願意照顧人,當自己係大哥哥咁,亦都會幫人,但係唔係亂咁幫,係見人需要幫先去幫,可以話係樂於助人既...
溫柔,認真,有時諗野會杞人憂天,處理人地既事就會消極D,比較重視自身既利益...
做野會有細緻既計畫,會知時而行動,可以掌握時機....
但係亦都鍾意自由自在,唔鍾意受束縛,所以有時會令自己陷入矛盾...
唔會咁易信人,有時考慮自身利益太多會招致長遠既損失...
堅強,冷靜,鍾意觀察,好少會獨自行動或者做先鋒,但係又鍾意係人群中展示自己~
只要有足夠既自信,就會承機反擊~
缺點係懶同任性,異性朋友可能比較多,會令屋企人不安~
~唔準勿插~
作者: ~蛇仔~    時間: 19-2-2011 00:12
回復 94# 刺客先生
你DEL啦~
作者: 刺客先生    時間: 20-2-2011 22:11
回復  刺客先生
你DEL啦~
~蛇仔~ 發表於 19-2-2011 00:12

已del~
作者: siu芷    時間: 21-2-2011 20:19
我又占下xd
93年11月21日
上午7點幾 (幾多唔記得
作者: power1066    時間: 22-2-2011 21:34
1998y 10m 1d
boy
作者: 獨眼乂龍    時間: 25-2-2011 20:46
95-10-13~~下午1點幾
作者: ~蛇仔~    時間: 26-2-2011 13:02
我又占下xd
93年11月21日
上午7點幾 (幾多唔記得
siu芷 發表於 21-2-2011 20:19

開朗豪爽,行動迅速,唔會計較瑣碎既事,比較大方,但係有時會有少少浪費...
唔擅長隱瞞,容易俾人睇穿,亦都冇野心,待客親切,容易寬恕人,能夠博得人地好感~
有時會太過心急,甚至會衝動,回報就會唔理想~
太急速,人地會覺得唔實在,欠缺安心~
堅強耿正,對自己既觀念會貫徹始終,多數既事都會依計行事,但係同時又會胡思亂想,作最壞打算~
唔鍾意D無謂既應酬,少融通,鍾意幻想~
誠實,溫和,親切,正義感強烈,可以為左自己既使命感付出一切,直到完成為止~
~唔準勿插~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2