樂古Nakuz

標題: 湖南漢勇救三口之家溺亡 無恥獲救者﹕「關我屁事」 [打印本頁]

作者: 蜜瓜荳奶    時間: 6-7-2012 21:23
標題: 湖南漢勇救三口之家溺亡 無恥獲救者﹕「關我屁事」

(綜合報道)(星島日報報道)湖南婁底市一名年輕男子日前帶 愛犬在河邊散步,聽到有人在河中心遇溺呼救,他奮不顧身跳入激流,救起一家三口。獲救家庭未等男子上岸便漠然離開,甚至向圍觀群眾表示「我又沒叫他救」、「關我屁事」。男子最終因體力不支而溺斃,家屬得悉死訊後肝腸寸斷,怒斥一家三口沒良心,「我們想 都覺得寒心!」

(簡略)

所以就係話某d強國人係黑人憎

唔係全部都係黑人憎

R.I.P

作者: 天才A    時間: 6-7-2012 21:39
(綜合報道)(星島日報報道)湖南婁底市一名年輕男子日前帶 愛犬在河邊散步,聽到有人在河中心遇溺呼救,他奮 ...
蜜瓜荳奶 發表於 6-7-2012 21:23

救人果個都係 強國人 --

凡事都map炮
大家都唔好受
作者: 艾洛峰    時間: 6-7-2012 21:44
死左果個男人真係最慘...
但係佢行為真係好偉大
作者: 呀楊    時間: 6-7-2012 21:45
反而救人果個死左
咩天理...?
作者: 14588563    時間: 6-7-2012 21:57
反而救人果個死左
咩天理...?
呀楊 發表於 6-7-2012 21:45

大陸最勁就係好心人變左食死貓
作者: bbp    時間: 6-7-2012 22:23
黑白不能分明 強國某部份人 人性冷酷的表現
作者: 可愛肥仔明    時間: 6-7-2012 22:36
點解救人反而要死T︿T救人個個真係慘T︿T

俾人救個個如果冇人救你,最後終於有工作人員救返上黎,俾人救個個一定話:「做乜X野行過個D人都唔救我架?佢地快D去死啦。」

題外話:有冇人可以教我封哂D廣告?
作者: 蜜瓜荳奶    時間: 6-7-2012 22:42
點解救人反而要死T︿T救人個個真係慘T︿T

俾人救個個如果冇人救你,最後終於有工作人員救返上黎,俾人 ...
可愛肥仔明 發表於 6-7-2012 22:36

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4369769&extra=page%3D1
作者: 〝細wIN_    時間: 6-7-2012 22:42
唔救人識常識吧

係大陸你救人救到佢傷要賠錢
作者: 烈女    時間: 6-7-2012 22:43
死者全家都好好人……竟然除左道歉之外乜都唔追究…
果d人真係可恥,放心啦,大陸好快人肉到呢家人出黎。
作者: lam11    時間: 6-7-2012 23:25
我就5信佢喺水掙扎嘅時候冇叫救命
作者: 天才A    時間: 6-7-2012 23:30
我就5信佢喺水掙扎嘅時候冇叫救命
lam11 發表於 6-7-2012 23:25

至驚佢係 脫力到連救命都叫唔出來...
作者: 07101519    時間: 6-7-2012 23:41
算吧la  人類都係自私
作者: AdolfHitler032    時間: 6-7-2012 23:48
佢死左之後就會受番ed野
作者: 馬倫    時間: 6-7-2012 23:55
強國人係咁,有時真係自己人打自己人
作者: 我思故我在    時間: 7-7-2012 00:28
這就是人性...
作者: H20_希古恩    時間: 7-7-2012 00:31
唔救人識常識吧

係大陸你救人救到佢傷要賠錢
〝細wIN_ 發表於 6-7-2012 22:42

孟子曰:“乃若其情,則可以為善矣,乃所謂善也。若夫為不善,非才之罪也。惻隱之心,人皆有之;羞惡之心,人皆有之;恭敬之心,人皆有之;是非之心,人皆有之。惻隱之心,仁也;羞惡之心,義也;恭敬之心,禮也;是非之心智也。仁義禮智,非由外鑠我也,我固有之也,弗思耳矣。故曰:'求則得之,舍則失之。'或相倍蓰而無算者,不能盡其才者也。《詩》曰:'天生蒸民,有物有則。民之秉彝,好是懿德。'孔子曰:'為此詩者,其知道乎!故有物必有則;民之秉彝也,故好是懿德。 '”
作者: 閃靈*    時間: 7-7-2012 02:21
係大陸,好心無好報就好似定律一樣....
以前聽到d 車輛,
好心人救完人之後就被人屈番轉頭....
小悅件事....就係因為d 人漠視而失救...
RIP......
作者: 天龍人仔    時間: 7-7-2012 08:29
強國人就係咁,佢地怕有麻煩,所以佢地唔求人 (某d無良心的強國人)
作者: godoslaw    時間: 7-7-2012 10:14
點解佢地既救命恩人死左,佢地都仲可以咁=[
作者: lam11    時間: 7-7-2012 10:41
佢地感恩嘅心係連句多謝都冇...
作者: hoyin1996121    時間: 7-7-2012 12:39
死者全家都好好人……竟然除左道歉之外乜都唔追究…
果d人真係可恥,放心啦,大陸好快人肉到呢家人出黎。 ...
烈女 發表於 6-7-2012 22:43

點解仲要道歉?
作者: 烈女    時間: 7-7-2012 12:55
點解仲要道歉?
hoyin1996121 發表於 7-7-2012 12:39

係除左要求果一家三口道歉之外,乜都唔追究。
明未-.-"
作者: allec    時間: 7-7-2012 14:38
一樣米養百樣人...
作者: hoyin1996121    時間: 7-7-2012 15:41
回復 23# 烈女

哦
佢地一架人真係大方
作者: 生物    時間: 7-7-2012 18:20
除非佢地想自殺如果唔係我諗到道理拒絕救援
作者: TYMKS    時間: 12-7-2012 19:42
唔救果3個人算啦,佢地咁無品-_-,救佢地果個真係好慘...
作者: 乂雨雲乂    時間: 12-7-2012 23:44
好想送3拳俾戈3條友
作者: tomy09    時間: 13-7-2012 16:09
果一家人真係............
希特勒,你唔夠人教得(好)架喇

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2