樂古Nakuz

標題: 太無聊淺談台巨~ [打印本頁]

作者: =坂田銀時=    時間: 29-5-2017 01:08
標題: 太無聊淺談台巨~
我係一個深度愛玩巨商既人(由小學黑橙到而家退出重新入 已經無數次)點解甘中意玩 我自己都唔知=]
但而家既我見到既台巨因步向當日港巨既結局...當日台巨開服我呢D叫左老玩家既相信都睇得出佢有D誠意.因為台巨當年緊貼韓服不停出新野..而且更重要係佢會打擊外掛 雖然我唔知佢係咪真係重打擊到,但係起碼2年前的台巨個個星期都會出停權公告 敷衍下我呢D真係比足心機去玩既人...可惜而家既台巨完全係睇得出無當日既HEART,可能係時代既需要而家既台巨只係個個星期出28點抽野抽夠幾多又送野甘 完全係同手遊光速餐無分別,,,我唔知大家知唔知啦而家既台服係當年2個SER(朱雀+青龍)合埋..其實由此我地都可以見到留低既都係一班有用心去玩既玩家.
BUT 我最近又重返左巨商..今次重返比我感覺係完全唔同..代理完全係同2年前唔同係無心去做,,,玩家有問題唔係去解決 而家去已讀不回..睇住甘既大勢 台巨同港巨合服只係遲早既事...
當然我諗最後結局係點大家都知...始終一間公司要既係賺錢 而唔係享受去做遊戲既樂趣

『其實我地呢D玩家 只係想要一個有心去做既遊戲公司去做』

呢D都只係我個人太無聊睇法想呻下 (利申:我唔係叫人退巨.因為我都唔會退)

作者: jchiu312    時間: 29-5-2017 05:09
巨商係一隻好遊戲
作者: foolruner    時間: 29-5-2017 13:36
台服港服不會合服,一合即死
作者: fungxghost    時間: 29-5-2017 18:30
foolruner 發表於 29-5-2017 13:36
台服港服不會合服,一合即死

因為罵戰?
作者: 無奈試試    時間: 29-5-2017 21:55
舊港巨都有大規模封過外掛
但係連普通玩家都封埋咁解....
宜家可能有類似問題?
的確係比以前橙更新快好多
作者: 淚無情    時間: 30-5-2017 08:47
跨區合服  都唔係一個大問題 如果做到只要把所有城池  修改冇得孌投城 咁就唔會出現 邊個團滅邊個團。 又唔會出現  掛佬搶城 賣完 再搶問題 出現 。。。商團要點開  設置好似社團咁市街擺設  申請團  永遠都會係到  容納200人 職位只有大房 都房 大行  冇攻城將 冇書記    團技術 乜都有都會有   問題係  廠商識唔識改咁解
作者: htse    時間: 30-5-2017 11:44
淚無情 發表於 30-5-2017 08:47
跨區合服  都唔係一個大問題 如果做到只要把所有城池  修改冇得孌投城 咁就唔會出現 邊個團滅邊個團。 又唔 ...

冇得投城邊得丫~ 咁啲人買左個城退左巨就通街死城
作者: 淚無情    時間: 30-5-2017 12:19
htse 發表於 30-5-2017 11:44
冇得投城邊得丫~ 咁啲人買左個城退左巨就通街死城

如果要統一就要咁。。。
作者: tommylamkin    時間: 30-5-2017 14:22
同樓主有同感...
真希望可以打擊外掛 我寧願無250兵
作者: foolruner    時間: 30-5-2017 16:04
fungxghost 發表於 29-5-2017 18:30
因為罵戰?

因為巨錢數量、及平均玩家擁有巨錢數量差距太大

一合服港服全變富翁
作者: 1234950    時間: 31-5-2017 03:36
要合一定會到
台巨都合左服 朱雀青龍都合到
台同港巨點會合唔到

台巨出個陣我都有玩
直到年幾兩年前退左

事源SERVER LAG
加上依賴福袋搵錢
PLAYWITH搞既巨商(港台都係)
周街神裝 唔比外掛玩會搞到有裝冇人用到
佢搞到咁多神裝就算冇掛 都搵唔返巨商
分工  廠主做老板個個感覺

整到成個官方伺服器咁  不如整個收費SER 搞到好似韓國測試服咁好過

作者: 淚無情    時間: 31-5-2017 11:43
foolruner 發表於 30-5-2017 16:04
因為巨錢數量、及平均玩家擁有巨錢數量差距太大

一合服港服全變富翁

錢其次  問題唔大。。。最主要   如果合埋   冇投城論點  把好似申請社團   開團  有心實做到      最主要  24小時打擊 外掛   好似韓服咁      廠商如果有咁既能力  必定好事
作者: jchiu312    時間: 4-6-2017 01:26
支持支持!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2