打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創] 【淺談】 巨商八隻二轉

回boaz

許伯係最易升既2轉~
許伯係最低lv可以打到怪既2轉
更加係一隻唔洗點力可以打到怪既2轉
跟本去到40lv已經可以秒象,許伯易用過昌咁多,完全係新手最易用既野啦
花花,賽賽,去到80lv跟本都仲到12野先殺象
伯伯40lv,打10隻象都係10野渣ma,仲可以點埋血幫手頂怪tim啦
到左高血,打冥使都唔係問題,你叫點到400力無令eq既花花同賽賽去打冥使,無可能吧

閣下的意見十分到位。
然而,是對偶的文章有點誤解吧......

你可以以小許升兵嗎? 這是沒帶兵或帶將的能力
清怪的效率有小臣麼? 這是沒清怪的能力
用小許自己一個清暴走嗎? 這是沒打暴走的能力。
以上各點,均針對小許作為第一隻二轉的情況。
而且,偶好似冇講過小花、小賽可以打冥使吧?

仲有佢唔一定係秒王既,係昌打唔到既時間,佢非常好用
當你隻伯伯頂緊怪,岩岩昌用晒魔,又唔想補既時候,我更加覺得伯伯好用
岩場我用許伯打7隻冥使一定快過岩昌既場,好似12 3秒到,昌都要成17 8秒~
許伯都係清到怪,不過只係無昌,花花同賽咁方便,所以佢升lv都係難d傢啦

這不就是小許作為點綴式二轉的好處麼?
由始至終,偶的立論出發於"小許作為第一隻二轉"來說。
若閣下高手到以小許一隻橫掃冥界、小許可以帶將、升兵、打暴走。
我沒話說。

不過你地話佢廢,唔方便,我都無計
偶沒說這個=.="

350力同400力攻擊力差10幾,我個人覺得分別不大,睇你點車,同車唔車得中佢
係數據上,昌既攻擊力到左400,已經可以2下殺象,只係睇你搵唔搵岩位黎打中隻象

你說的是攻擊力,偶說的是力.....
400 力的小昌,偶的朋友也有,而且過百等。 不過400 力並不到400 攻擊力。
要400 攻擊,最少也要 洗上 500 力=.="

[ Last edited by 籐原佐為 on 2006-4-15 at 10:56 AM ]

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

佐為 這篇文章真是超讚喔!
你找到買家沒了?

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by at 2006-4-15 10:57:
佐為 這篇文章真是超讚喔!
你找到買家沒了?

有啦。
只差未交...
希望無礙^^"

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

我同意樓主對版2 的說話 我好想轉
不過我冇咩耐性 所以我冇轉拒

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =巨商 官方認可= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

又真係幾詳細喎....俾我就無咁好心機打咁多野出黎lu

回復 支持 反對

你可以以小許升兵嗎? 佢打到怪就升到兵,只係帶唔到帥
清怪的效率有小臣麼? 小臣清到幾多怪?臣打咁小位,清到怪ma?仲有許伯都唔係用黎清怪
用小許自己一個清暴走嗎? 打暴走,打得快既得昌同花

仲有400力,係無得好講,你70lv400力同149lv400力,差好遠啵
係講攻擊力岩d
仲有我300力己經400攻了=.=仲有+60攻tim

仲有許伯唔做第1隻,做2隻,做第3 4 5隻?
許伯係有佢既用途~bao_40
許伯係可以令你一試係冥界秒怪既快感既帥
你就算搵40lv昌,都你做唔到
而且可以帶2轉升既,我諗得賽賽子,花花低力跟本帶唔到,要升隻99lv既臣黎帶?
咁係咪要個個都要升隻賽賽先? bao_29
咁第1隻做咩好呀

[ Last edited by Boaz on 2006-4-15 at 12:27 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by Boaz at 2006-4-15 12:20:
你可以以小許升兵嗎? 佢打到怪就升到兵,只係帶唔到帥
清怪的效率有小臣麼? 小臣清到幾多怪?臣打咁小位,清到怪ma?仲有許伯都唔係用黎清怪
用小許自己一個清暴走嗎? 打暴走,打得快既得昌同花
...

有關小許效率的問題不妨交流一下。
你用小許多少時間打三隊冥象?不多,就三隊。
小許連可不可以都是一個大問題。
偶的小臣,不快,最少也要 一分鍾,最多也不過分半鍾。
或是數mp會比較好?
以十隻冥象算,你要 2500 mp 吧?
偶的用2000 也不到。
時間呢?
選一個合小許地形,十隻。你最快多少?
偶的小臣也不快。只是細場不會多過25 秒。要圖不? 看一下偶簽名的連結,
偶也特意用小臣打暴走。你的小許可以不?
小許秒一隻係快。秒一堆呢? 小許偶也有用過。
你明白甚麼作為第一隻二轉嗎?
小許作為第一隻二轉,當佢係兵陣中唯一一隻二轉。可以用佢做咩?
  升兵? 帶將? 打暴走?

至於小昌的問題。
你真的300 力到400 攻?
偶的350 力,149 等,拎方天。 都係333咋喎
你拎青刀?  抑或,你是在說 最大攻擊力?

小花帶唔到二轉?
請小心言論,偶有朋友就是用小花帶的,
而且,相信有不少人也是用小花帶小昌的
偶可不想這貼子變成罵戰場。

[ Last edited by 籐原佐為 on 2006-4-15 at 01:07 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by 籐原佐為 at 2006-4-15 13:04:

有關小許效率的問題不妨交流一下。
你用小許多少時間打三隊冥象?不多,就三隊。
小許連可不可以都是一個大問題。
偶的小臣,不快,最少也要 一分鍾,最多也不過分半鍾。
或是數mp會比較好?
以十隻冥象算 ...

我都話左許伯清唔到怪囉=.=(em71)
仲講效率的問題
臣係清怪帥,只係范圍唔大姐
仲有花花帶昌,我想問一句
你朋友既花幾多lv?
花花帶帥打咩升?

回復 支持 反對

Originally posted by Boaz at 2006-4-15 14:38:

我都話左許伯清唔到怪囉=.=(em71)
仲講效率的問題
臣係清怪帥,只係范圍唔大姐
仲有花花帶昌,我想問一句
你朋友既花幾多lv?
花花帶帥打咩升?

既然你自己都認為小許清唔到怪,
咁你之前的一大堆話言,是想證明甚麼?

花花帶帥,打冥象。

[ Last edited by 籐原佐為 on 2006-4-15 at 04:29 PM ]

回復 支持 反對

敢問樓主
你會選擇邊5隻2轉?

回復 支持 反對