查看: 61632|回復: 273
打印 上一主題 下一主題
收起左側

〔原創〕韓彩帳號申請與改密碼方法-附精美插圖,保證成功。【8月28日更新】

近日發現有好多玩家都想申請韓彩帳號,本人都係尋日開左個賣韓彩帳號的貼,而且反應比想象中大,可是今天發生了一件事,令我決定不再玩彩虹。但仍然有人都開韓彩帳號,可以現在我都不玩台彩,不收白卡,現在賣大包!!放送申請方法加附圖。

------------------------

有關韓彩的有用連結:

韓彩程式下載點

winXP 韓文解碼器:apploc(官方下載點)

以下係韓彩帳號申請方法:

1:大家上韓彩的官方網址: http://www.spgame.com/

2:按一下紅色圈圈的位置。

3:在左方的空格打勾,再按一下在面的按鈕。

4:需要填寫的兩個資料是名稱和身分證號碼,

可是這兩個資料需要填寫真確,而且身分證號碼要與名稱相佩,而名稱和身分證號碼就在下面教大家尋找吧!!

4a:先上韓國google的網址: http://www.google.co.kr/

4b:在搜尋位置打入 " 주민등록번호 XXXXXX " XXXXXX 就是身分證持有人的生日日期 例如:740225=74年2月25日(年分一定要有14歲或以上,唔係自己試下睇下點@@”)

4c:之後係人都知,要按一下搜尋!!

4d:接下來就是搵身分證號碼的方法:

4di:  看到有咁多韓文,我第一次都唔知點好,不過原來好容易認。

4dii: 你要搵到類似圖中的資料,有d後半個身分證係 ” ******* ” ,姐係冇得比你睇,你唯有慢慢試多幾個,看圖∼!!

4diii:你搵到個身分證之後,就可以copy d資料都韓彩個網到,之後就按一下左下面的一粒按鈕。

5:如果你搵到的資料無問題,就會成功進入以下頁面。

6:就睇我試左好多次先知到意思的翻譯啦∼(記著:密碼要有一個英文字,唔係就要再整過)

6a:到了地址的一部分,按一下深綠色的部分。,出現以下畫面。

6b:覆制紅色兩個字中的其中一個。就見到一大舊字,隨意點一個數字,就完成區碼同地址。

7.下一行,在右面3舊字中隨意覆制一個,貼在在面空白位置。

8:最後∼!!!按一下最在下的按鈕∼申請完成。

以下係改密碼方法

1:首先登入:   http://www.spgame.com      

2:去e到打你ge帳號同密碼..

3:去圖中位置按一下...

4:係空白位置打入我比你ge身份證號馬..

5:再係箭嘴位置打入你舊密碼(之後睇下面..)

6:要係e到按一下...彈出一個新ge internet explorer

7:依指示打入舊,新,新 密碼..
]

8:最後禁一下下面.....成功!!

PS:密碼要有1個英文字冇..唔係唔得

winXP 韓文解碼器apploc 的用法:

1:首先就安裝,這個不用說。

2:到開始,到Microsoft AppLocale開啟AppLocale。

3:彈出以下畫面後,按”下一步”。

4:按”瀏覽”,再找到你韓彩在桌面的捷徑。

5:當然,再按”開啟”。

6:之後,就按”下一步”。

7:再如圖顯示,按一個韓文。

8:然後,按下一步,再在”建立捷徑,...此程式” 打tick,按完成。

9:最後到開始,發現入面多了一個韓彩的捷徑,可以把它移到桌面等等,方便自己開。

10:可以玩了-口-...多謝大家

**聲明**
由於本人已經2年多沒有玩彩虹,請各位會員的問題交由其他熱心會員回答,多謝合作。

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
kit06 + 40

查看全部評分

回復

做得好呀A"A
回復 支持 反對

已經整左2個鐘=3=....仲諗緊有咩加...大家有關咩韓彩申請的事.....可以係到問...
(不要問入面的事, 我仲係個死廢人)
回復 支持 反對

好難找個姓名呀//
找唔到=0=
回復 支持 反對

難不等於找不到....慢慢啦...加油= =
回復 支持 反對

睇韓文睇到我傻..
宜接用YAHOO看好過~
回復 支持 反對

我想死 全也是叉包
回復 支持 反對

唔係呀..我重新上載緊d圖..
回復 支持 反對

係以前既LittleEX教我地開先的
回復 支持 反對

冇錯..的確係有一個人係googld copy左個 搵id no.方法上黎...但係好多人都係唔識整- -...所以我先整個有圖教學..
上傳容量用左 要成5百幾積分..
回復 支持 反對