收起左側

法師討論區

我想問全心好定5心一體定4心2體好?!
回復 支持 反對

原帖由 屎忽平 於 19-1-2008 11:27 發表
我想問全心好定5心一體定4心2體好?!

回: 屎忽平,你好!

法師有幾種配點法,你大至上已經說出了一大半。
邊樣好,好在乎你如何玩法了??

前文應該也有提及過,見意你不要太懶,多於爬文,對自己有益。

全心 = 全攻擊型。

5心1體 = 有少量體質協助,血同防會比全心為多,攻擊力不會比全心差。

4心2體 = 偏向 PK 型,有一定量的血同防,攻擊力也不算太差。
回復 支持 反對

我想問我而家有真火123,真金123,真水12,真金鍾,真吐立,使唔使食通慧?我火完水完金完,防完,生命25,體質{化境果隻}5,有咩要改善,同埋我要咩裝好,我用緊40lv既網炸,仲有我56lv
回復 支持 反對

原帖由 henry56156 於 31-1-2008 20:54 發表
我想問我而家有真火123,真金123,真水12,真金鍾,真吐立,使唔使食通慧?我火完水完金完,防完,生命25,體質{化境果隻}5,有咩要改善,同埋我要咩裝好,我用緊40lv既網炸,仲有我56lv

回:henry56156,您好!

火123 + 水12 + 金123,已經佔了 8 格武功位置。
金鐘 + 吐納 = 2 格武功位置。

換句話,你即是無用 神照/龍象 這些加內攻的 武功!!
這樣的話,我可以大膽叫你用一張通慧吧,
用後,學回 2招 加內攻的書(神照/龍象 and 太玄/天魔),餘格就學下 拳 or 暗 吧!!

這樣會帶來另一種,維系這墨香的樂趣。
回復 支持 反對

原帖由 henry56156 於 31-1-2008 20:54 發表

回:henry56156,您好!

火123 + 水12 + 金123,已經佔了 8 格武功位置。
金鐘 + 吐納 = 2 格武功位置。

換句話,你即是無用 神照/龍象 這些加內攻的 武功!!
這樣的話,我可以大膽叫你用一張通慧吧,
用後,學回 2招 加內攻的書(神照/龍象 and 太玄/天魔),餘格就學下 拳 or 暗 吧!!

這樣會帶來另一種,維系這墨香的樂趣。

裝備方面,法師真係可以好隨便都得,你都算好 56 lv 用 4x EQ,想當年的我都仲係用 36Lv eq 咋!

回復 支持 反對

法師學咩功好?
龍象果D呢!
我脫魔

回復 支持 反對

咁我而家62lv,就用58*8%火攻,58*6%火攻,14*14%火攻防身61+2*47防,得道56+4*221血,防身56+2鞋*25心,59腰(未強),仲有咩要改善
回復 支持 反對

原帖由 henry56156 於 14-2-2008 14:45 發表
咁我而家62lv,就用58*8%火攻,58*6%火攻,14*14%火攻防身61+2*47防,得道56+4*221血,防身56+2鞋*25心,59腰(未強),仲有咩要改善

大家好,鼠年好,祝大家學業進步!!

回: henry56156,你好!

身為 62 Lv的你,用 58介子,是理所當然的事,但為何強化(火攻)數值這麼差的呢??請重新安排一下吧!!
最好有 18-20 火攻啦。

14Lv 頸鍊,同上列所說一樣,太低(火攻)了。

難道你 3 樣eq也是 綠字來的??

61+2防頭,不過不失,也算 ok。
而衫衫方面,最好就轉用 通神61衫吧,+幾 並不重要,重點在於 HP血量。
所以見意你可考慮用祝福石,將61衫變為(綠字),之後小心的轉為通神,再之後組唔組上去,
就見人見志了,因為有時好睇自己出發點的,至於我,我就會留意轉(綠字)後既防數值,
因為件件轉(綠字)後的防會有不同,我自己就會盡力安排到100防up就停手了,
因為再組上去也是為防,不是為血了,原因是你成功轉了通神已經好多血,再組上去只是加2-3hp,
爆左就一無所有,極之不值得,強化方面當然能接近過 220hp 就最好了。
對鞋56+2防身,有 25心,的確不錯,這對應該是 綠字eq來。

身為法師既你,其實 斗篷 / 腰帶 強不強抗性也沒太大關系,因為都已經有一定高數值抗性在身。

應該不用多說,你也需要用 擊護 / 擊暗,帶高你既一擊率。
回復 支持 反對

回復 268# 的帖子

你好~~
我係新玩的
請問4心2體打怪會唔會比5心1體差好多呢!?
回復 支持 反對

原帖由 ☆killer☆ 於 21-2-2008 20:18 發表
你好~~
我係新玩的
請問4心2體打怪會唔會比5心1體差好多呢!?

回: killer,你好!

你不算是新手了吧!! ^ ^"

4心2體 與 5心1體,只講求攻擊力,不會差好遠的!!

回復 支持 反對