法師討論區

係呀,果個玄穹脫世係咪開放左
回復 支持 反對

我是新手,我想問法C可唔可以用弓?
回復 支持 反對

回復 282# 的帖子

可以,弓同暗都得
回復 支持 反對

回復 282# 的帖子

法c最好用暗  因為攻速快   攻速快既意思係就咁打隻怪 引佢過黎快
回復 支持 反對

原帖由 *Yo”威∼* 於 11-3-2008 16:35 發表
法c最好用暗  因為攻速快   攻速快既意思係就咁打隻怪 引佢過黎快

破天大飯過7月wo
回復 支持 反對

咁弓好定?
回復 支持 反對

原帖由 samsamsoso 於 12-3-2008 22:55 發表
咁弓好定?

或者我咁答你啦
如果你只用破天引既,再用火3邊行邊炸=哂時間(除非你引左之後可以一下火3秒= =)
所以會用以下方法:
(弓)用破天+火3間隔出,姐係1下破天,一下火3,
(暗)用7月+火3間隔出,姐係1下7月,一下火3,
但係,我可以同你講,點都係暗會好d,點解?
因為暗既7月出得比弓既破天
姐係你清怪一定會比用弓既快,唔信你試下一下破,一下火3同一下7月,一下火3,邊個出技會快d?
仲有,用暗無咁易死,
原因係收招快,一唔對路即吐,
如果係弓,破天果陣又要食多隻怪2下,
唔好話2下好少,就係呢2下都有機會kill左你,因為你群打一打打6隻,姐係要食6x2=12下= =
所以呢,用7月,出招快,收招快,出火3比用破天後快,吐又比用破天後快,咁,你話用邊個好呢?
(以上方法配合攻暗,攻護手,效果更佳,點解唔用一擊?一擊留番比武用啦xD)
最後,我想提提,用暗仲可以對比武有幫助
因為白馬既miss高,配合金3
一開波白馬+金3,暈到轉火技炸佢xD
但弓,我都係果句出招出得慢wo
用百步比白馬慢,姐係要暈都唔夠用白馬既快

不過點玩都係要自己再諗既,所以我只可以提供到呢到

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
明智傑 + 8 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 13-3-2008 09:19 發表

或者我咁答你啦
如果你只用破天引既,再用火3邊行邊炸=哂時間(除非你引左之後可以一下火3秒= =)
所以會用以下方法:
(弓)用破天+火3間隔出,姐係1下破天,一下火3,
(暗)用7月+火3間隔出,姐係1下7月,一下火3,
但 ...

白馬係一招又難升又唔實用既技,如果人地高你2lv已經冇效果 面對真野球更+唔駛玩(比武方面)

而且白馬2經難升 莫講話真 完左白馬 不如比時間完如封+野球仲實際的說

引怪方面雖然破天係收招慢,但係大飯保足 而且法c用破天/七月都唔好諗打多過500啦

仲有對全心法火3真+火1真+30火技(對4x法黎講唔難) 都秒到肥仔 對心法黎講大大呢招真係唔岩使

而且輕功付(15日入面打5日都2經回本)可以保足吐納方面既問題 同埋吐多幾下 洗技都慳番

我唔駛洗靜升lv用36都真左吐啦

最後 體法既技能永遠比心法高(唔壓等之下)因為體法打怪一定要打多一下最少=  = 其實心法b攪店木內+火內+防就夠 護血防1x都夠用(2死ma) 點+都保9唔到
回復 支持 反對

我想問法c點升技好?
有咩方法可以升快d?
回復 支持 反對

想問全心法20lv
去打咩怪先好??[[bao_44]]
回復 支持 反對