查看: 13358|回復: 126
打印 上一主題 下一主題
收起左側

絕對原創

基本上 火埸戰鬥 有走洞,呃攻,呃擋,劍尖..etc. 有時都會運用到魔 配合走位 作左華麗的攻擊 而有好多人唔識系火埸配合魔同走洞位 淨系識就咁9射磨人血.... 不過呢d都唔系主題...

先講一下水魔同土魔先
基本上 除左土魔9、水魔4、水,土魔1之後 其他魔都系..按制...準備...爆魔
而土魔9、水魔4、水,土魔1 都比較唔同 
好多中手都唔識擋土魔9 其實 土魔9只系比其他魔爆慢左小小
平時你擋人地準備放既魔的時候 你會計佢幾秒 之後見佢就黎爆... 就準備擋... 對吧?? 但土魔9 佢系爆左出黎..慢半秒先擴散... 有呃防既作用 要學點擋..? 其實好簡單.. 只要你見到佢爆出黎..或且聽到爆魔聲(較易掌握)... 先擋 咁就可以好輕易擋中  但擋其他魔唔可以用呢種方法 因為擋其他魔你見到佢爆或且聽到聲果陣已經中左
而水魔4同樣都系...同土魔9相似 練2次就懂擋了 最緊要唔好心急 睇準佢爆出黎 先擋!"! ok!"!
至於水魔1 同土魔1 大家可以打pk果時... 用呢2種魔作出呃防 再講多次...平時擋魔 系計著你幾時爆出黎..之後系果個時間擋.. 而有時打團 人地唔為意你用魔1 魔1就系呢個時候可以作出呃防... 看下圖

m  u              m系敵人 u系自己(呃防者)

m  u
   ↑
  準備爆魔

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
[H]花迎雪 + 40 原創內容+精品文章

查看全部評分

回復

勁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!會唔會有+40...
嘩嘩嘩...勁...
支持...不過要try下先知有無用

回復 支持 反對

good :handshake  等你講咪火魔先 ZzzZ (其實唔係好明個圖= =+)
回復 支持 反對

唔明知咩mmuu
好難明!!!
回復 支持 反對

褔圖看唔明呀!!!~
回復 支持 反對

原帖由 bentsang520 於 2007-1-15 23:01 發表
褔圖看唔明呀!!!~

太高深 唔系一學就識c_c
我開班200卡一堂ja/.\包你學到識

原帖由 屢戰屢勝 於 2007-1-15 22:30 發表
勁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!會唔會有+40...
嘩嘩嘩...勁...
支持...不過要try下先知有無用

我日日都用c_C

你地可以試下想象下個晝面

回復 支持 反對

謝謝樓主的教導*****
回復 支持 反對

屎聖兄好波`十卜U,,
回復 支持 反對

很詳細的圖解法
雖然好難掌握....
但如果識放一定會成為一個彩虹放魔高手
另外我想問唔係用魔4易呃防d咩??
用魔1會勁d嗎?
回復 支持 反對

原帖由 屎聖EX 於 2007-1-15 22:29 發表
基本上 火埸戰鬥 有走洞,呃攻,呃擋,劍尖..etc. 有時都會運用到魔 配合走位 作左華麗的攻擊 而有好多人唔識系火埸配合魔同走洞位 淨系識就咁9射磨人血.... 不過呢d都唔系主題...

先講一下水魔同 ...

你咁教法我地仲邊有位企 ?
回復 支持 反對