打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創]巨商拍片教學,簡淺易明一睇就識【圖片已失效】

原帖由 願你天天食蕉 於 2007-6-14 21:47 發表
如果開左段片入Windows Movie Maker
咁佢分開左幾個...係咪放晒落下面...  我整完之後..自己睇到...
但去到youTube 上傳完之後又話唔知咩..唔得....

你拍完片唔係得一個檔架咩..然後匯入...得一段片..點解分好多段既?
如果分開左一段段你咪按次序擺番下面d格
第二個問題就係youtube點樣唔得??
有冇圖睇睇
回復 支持 反對

原帖由 kElvIN~ 於 2007-6-14 21:44 發表

首先你要開個fraps先...你有冇較過開始拍野個制阿?? 正常係f9....
開左fraps後縮細入巨商就會見角位有數字係黃色的,,,你想拍就禁f9,,數字就變紅色代表拍緊既意思...你拍完後禁番f9就ok架啦

我入左去唔見有黃色既數字喎..定係一定要戰鬥緊先得?
回復 支持 反對

搵到資料未阿 樓主......
回復 支持 反對

原帖由 kElvIN~ 於 2007-6-14 13:50 發表

你拍完片唔係得一個檔架咩..然後匯入...得一段片..點解分好多段既?
如果分開左一段段你咪按次序擺番下面d格
第二個問題就係youtube點樣唔得??
有冇圖睇睇

按次序擺番下面d格
之後得啦..跟住上youtube上傳
之後咩info啦...彈左e句出黎
Video details have been updated!
回復 支持 反對

原帖由 願你天天食蕉 於 2007-6-14 21:54 發表

按次序擺番下面d格
之後得啦..跟住上youtube上傳
之後咩info啦...彈左e句出黎
Video details have been updated!

呢句係正常 =="
意思係"影片資料成功更新"
你上傳要等youtube做d野幫你搞...所以要等幾分鐘先有片睇架

1. 我入左去唔見有黃色既數字喎..定係一定要戰鬥緊先得?
複製代碼

你有冇好似下圖咁阿?

回復 支持 反對

原帖由 kElvIN~ 於 2007-6-14 21:56 發表

呢句係正常 =="
意思係"影片資料成功更新"
你上傳要等youtube做d野幫你搞...所以要等幾分鐘先有片睇架

我入左去唔見有黃色既數字喎..定係一定要戰鬥緊先得?
你有冇好似下圖咁阿?
http://upload.x-doit ...

如果同你個圖一樣再禁f9(我無改過)係唔係就應該得嫁???
回復 支持 反對

原帖由 AAABBBCCC23 於 2007-6-14 22:01 發表

如果同你個圖一樣再禁f9(我無改過)係唔係就應該得嫁???

係阿,,
呢到有日巨玩家都拍到片...冇理由你唔得...
回復 支持 反對

回復 #97 kElvIN~ 的帖子

樓主 快幫我 我想拍
回復 支持 反對

原帖由 卍死仔包卍 於 2007-6-14 22:58 發表
樓主 快幫我 我想拍

刪左個real player,,然後裝解碼...裝完解碼再重新安real player
再將個片用real player..最後用movie maker入睇下入唔入到
我要訓啦,,明天再幫你手
回復 支持 反對

但會5會比GM當外掛而常??????
回復 支持 反對