查看: 31996|回復: 79
打印 上一主題 下一主題
收起左側

20個地球未來的預言*其中一個已實現...

各地的科學家的預言 (第一項已實現)

20位世界各地的科學來自:中國、日本、德國、俄羅斯、印度、美國、新加坡、韓國、意大利、新西蘭、歐洲、馬來西亞、台灣、、加拿大、拉美、歐洲、新西蘭、澳大利亞、澳洲...等等

經過重大的考察與嚴格的計算,將得以下 20 項將會發生的預言:

1. 2004年印尼與鄰近地區將會發生9級地震,死傷人數過萬 (已實現)
2. 2008年北京成功舉辦奧運,但可能是最後一次
3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠屬於中國
5. 2012年世界上出現第一部機械人
6. 2013年機械人數目每日新增2000個
7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本, 第三為美國
8. 2020年美國人大幅遷移到中國居住
9. 2022年英文被淘汰,中文阿拉伯文等將會成為世界主要語言
10. 2023年世界出現首個人造太陽
11. 2026年中國人發明利用【天梯】登上外太空
12. 2027年美國首都轉去Omaha Nebraska!
13. 2032年地球接收到外太空的Message!告訴地球人將會面對一場《E劫》
14. 2035年俄羅斯科學家發明人類可不用睡覺
15. 2036年新西蘭、歐洲、中國的醫學家發明一顆『強勁藥丸』,病人只要吃下,身體的大病,例如:癌症等等,都會立即消除
16. 2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
17. 2042年澳洲會沈下大海中,從此世界上就沒有澳洲這塊陸地
18. 2049年全球出現已滅絕的『天花』,幸好醫學昌明,並無死傷人數
19. 2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
20. 2053年由機械人統治世界

*感想:E家出現左好多預言...但係又有予盾*真係唔知信邊D好
回復

15. 2036年新西蘭、歐洲、中國的醫學家發明一顆『強勁藥丸』,病人只要吃下,身體的大病,例如:癌症等等,都會立即消除
強勁藥丸--好浮誇下
睇到最後...機械人統治世界,如果係真--幾得人驚
回復 支持 反對

我覺得呢d預言係十分非常之假
頭幾個都唔算太假(可能就係因為係頭幾個吧,所以唔好整到咁假住)
但係之後果d有d真係太誇張

2023年世界出現首個人造太陽
2035年俄羅斯科學家發明人類可不用睡覺
2038年人類炸毀月球,並自己造出一顆新的衛星
2052年意大利科學家研究人類可穿越過去與未來,但不會影響現況
以上幾個真係假到冇人有[[onion_26]]
回復 支持 反對

原帖由 billytsang 於 1-5-2008 06:19 PM 發表
強勁藥丸--好浮誇下
睇到最後...機械人統治世界,如果係真--幾得人驚

『強勁藥丸』
沒有東西是十完十美的,就算出現,可能會變種,ZOMBIE...
像智能叛變差不多
回復 支持 反對

原帖由 守衛~朗 於 1-5-2008 23:15 發表

『強勁藥丸』
沒有東西是十完十美的,就算出現,可能會變種,ZOMBIE...
像智能叛變差不多

可能好似 魔間傳奇 入面d藥咁...
食到人類同動物都基因變法...

回復 支持 反對

每日新增2000個機械人= =""
地球開始資源短缺,,有咁多料比人做機械人??
還有,,我不明白機械人量產化會有咩用,,
唔通佢想玩智能叛變??
回復 支持 反對

乜唔係一早已經出現左機械人啦咩= ="日本之前狂整..

仲有,炸左月亮?冇可能既事啦-_-"你係太空點炸野?!

最後,更冇乜可能澳洲會沉先,要沉都係日本個島仔沉先啦= ="

科學家都話過日本將於未來短時間內沉沒..
回復 支持 反對

網上一早俾人踢爆左[[m491]]

7. 2019年全球最多機械人國家為中國,第二為日本, 第三為美國
回復 支持 反對

原帖由 to123ko123 於 3-5-2008 11:09 發表
網上一早俾人踢爆左[[m491]]

係咩...真係唔知*sor
回復 支持 反對

原帖由 HoNG``` 於 3-5-2008 14:25 發表

係咩...真係唔知*sor

好似姐"

9. 2022年英文被淘汰,中文阿拉伯文等將會成為世界主要語言

你認為有可能嗎-_-!?
回復 支持 反對