打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [調查]星錢唔值錢o既原因?

原帖由 blazeowlss 於 2008-6-9 04:45 PM 發表
因為星錢本身系個game多左..
例如d人放殺水比npc , 花任 ,日日都有幾百m 投入遊戲...

另外就系越梨越多人放星錢

另外我我想講你d價有小小錯...以家150hkd = 1000m系普通價炸... 以家 100hkd  = 1000m 都好容易 ...

1000m 100蚊@_@?
咁我就要收返D先@_@
回復

唔係尼d原因...係點數升價呀
d點數值錢到同買錢一樣..點解唔買點?
所以尼...我地要罷收""貴""點數[[onion_53]]
點數平左5經卡都平,,升lv費都平埋....oh my god""太好啦

回復

原帖由 ★X先生☆ 於 10-6-2008 15:59 發表

你講邊個人10億8億咁放
其實果d話已放幾億果d係
本身有幾億,不過仲有大把裝
之後再放裝咪又有錢

p.s.我覺得係d裝升價星錢降價,正比黎,
咁例如1000m一件裝,升左做1250m
星錢本身200=1000m,變150=1000m
咁收 ...

叉開少少..我想講-_-呢個係正比黎,假設裝係x,星錢係y
x=K/y  where k is constant
-_-When x increases ,y decreases

-_-點數貴...我都想問點數點解無端端貴...!?係星錢跌價令點數貴?
如果係咁係咪姐係都係關有d玩家亂咁放野既事!?
回復

星夢出貴文同c甲先貴姐
貴文果時d人睇到太陽set同聖set升得咁勁係咁買黎抄,,多人收點d點自然貴
c甲咁ge能力...仲可以打魔機<<尼個先係最大問題  唔限量都比人抄到飛起  點緊係升價啦
打魔機又可以拎到鋼翼5經卡仲有""神""武,,咪愈升愈勁lo
回復

以前100m=350$hkd...
這遊戲絕對能夠訓練經濟力...
回復

原帖由 ☆改咩名好★ 於 12-6-2008 18:38 發表
星夢出貴文同c甲先貴姐
貴文果時d人睇到太陽set同聖set升得咁勁係咁買黎抄,,多人收點d點自然貴
c甲咁ge能力...仲可以打魔機

- -遺憾既係,星夢d價從來升左之後就好少會跌...
回復

根本d人就係玩的太悶   1日就係爆怪引怪  打boss   太悶無d新意     
先有人走去玩其他game
回復

原帖由 michon 於 13-6-2008 01:15 發表
根本d人就係玩的太悶   1日就係爆怪引怪  打boss   太悶無d新意     
先有人走去玩其他game

咁online game係咁架喇-_-唔通玩玩下曉飛咩...
回復

頭像被屏蔽
回復

5.  惡性循環:香港通脹->玩家少左錢->玩家少投入港幣到星夢
錢難搵~仲點會用感多錢用落 game 到 = =
回復