查看: 6354|回復: 17
收起左側

[攻略心得] 『原創』[教學]如何整發光裝備

很多人問如何整發光武器,小弟開個post教下新手(其實自己都係)
首先睇下D發光武器先

跟住就睇下點整啦

首先,你要整把武器,去找虞少君分解武器(新手任果個起西涼,叫趙靈)如果你想裝備發咩光,把武器個底就要咩色
右下角話我多左23個碧玉粉

跟住去巧匠生產強化物品(不同裝備是不同的)

跟住話我多左個道法紋,為方便看見,我除左我其它發光裝備

將要強化裝備加強化物品找虞少君強化裝備

搞點!其實發咩光可以睇『強化』個色
裝上去睇下,膊頭發綠光,ok la!

『青銅士兵』?

武器同一做法

死圖叫我

請大家提出有咩改善地方

~~完~~

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
kit06 + 20 原創內容

查看全部評分

回復

如果識整金裝,記得講比我地知[[bao_36]]
回復 支持 反對

但我整黎整去都係發左d普通白光,冇綠色同紫色?
回復 支持 反對

我識了................................thx
回復 支持 反對

整金光要整紫色裝備分解出一樣野既"xx髓"既石頭出黎~不過都幾難分解到(多數出番紫石即"xx塊")-->咩色裝備正常會解出番咩色既石頭出黎[[bao_36]] [[bao_36]]
白色裝分解變白石(xx塵),
綠色裝分解變綠石(xx粉),
藍色裝分解變藍石(xx片),低機率分解出紫石(xx塊)
紫色裝分解變紫石(xx塊),低機率分解出金石(xx髓)[[bao_41]]

p.s.別意圖在酒館,戰場刷出來的裝備拿去分解因為是分解不能[[bao_27]]
回復 支持 反對

本人在国内服务器,密文玄天,3乾坤,太极 九转,天罡 符玉全套百变
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

想知用了多少錢[[onion_17]]
回復 支持 反對

金色那髓你到60级时候学做那紫鞋子,或者是肩,用蓝布和红珠块做然后分解,必出紫色强化有机会出金色,虽然髓分出就4个但是慢慢来,布战场去刷,就可以那样最省钱
回復 支持 反對

點解我搵唔到強化劍既強化物品既
得甲個d.......
回復 支持 反對

原來係咁整既
多謝晒
回復 支持 反對