打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] Grand Chase 吹水,聊天室~

回復 2830# 小雪冰

唉,我都唔知點。

出席謝師宴嘅杉仲未買,家陣諗住做樓下7仔算
回復 支持 反對

回復 2831# m88
我買左衫 未買鞋
上次我去旺角既時候 見到荷里活廣場果度幾多男西裝賣
睇下你有冇興趣
果度兩層樓都係賣呢d衫
價錢唔知貴唔貴啦 我冇睇

我都有同學去做M記..
你有冇考慮過
再唔係搵下小朋友補習都唔錯...
一係做苦力 去餐廳做待應
不過真係會好辛苦
抬一大堆碗碗碟碟咁
回復 支持 反對

回復  m88
我買左衫 未買鞋
上次我去旺角既時候 見到荷里活廣場果度幾多男西裝賣
睇下你有冇興趣
果度兩層 ...
小雪冰 發表於 21-5-2013 17:32

Mk ok wor,我已經呃左朋友陪我去睇。

M記就算啦,我見樓下個間M記嚴重人手不足,做野超忙,次次去到都只係開一個收銀位,條隊排到出街。夜間D人又個個紋身,我都唔知想點
但,都係做百佳先慘,入貨真係做苦力
雖然之前個經理話可以比我試下做,但家陣佢連工都轉埋....sad

我朋友話佢朋友係屈臣屎定唔知万寧做,只係停係條街叫人入去睇 貸都唔洗點唔洗入
回復 支持 反對

回復 2833# m88
咁你就順便去埋啦
我記得係係西洋菜街果面..你唔肯定就去谷歌一下啦
其實你諗住用幾多錢去買成套衫 (連埋褲、鞋呢d)?

哇你樓下間M記...
真係幾chur
紋身既話 見到都標哂冷汗-.-

做百佳係苦力黎
執貨呢家野完全係擔擔抬抬既工作黎
我有個同學就係吉之島做理貨員
我覺得佢好慘 雖然我冇見過佢番工既情況
但係我相信會幾辛苦下
你冇做開野分分鐘會捱到病
我有個做待應既fd做左幾日就捱病左sosad

乜原來做屈臣士 / 萬寧咁爽?
不過宜家大熱天時 企係條街度真係變人乾
如果好似今日上晝咁打哂風 真係
人都比d風吹走
唔使入貨姐係佢唔使執貨?
回復 支持 反對

回復  m88
咁你就順便去埋啦
我記得係係西洋菜街果面..你唔肯定就去谷歌一下啦
其實你諗住用幾多錢去買 ...
小雪冰 發表於 21-5-2013 18:01

唔知,我諗住件西裝以後見工用。

畢業禮之後可能返7仔算,但去遠屋企少少個間。雖然我覺得自己唔係太岩做收銀,想做圖書館,但好似無空缺。

万寧定唔知屈XX個個我都係聽返尼,無問人工

E幾日無無地聊,望返家陣D動漫,差唔多套套都賣萌,sad
回復 支持 反對

回復 2835# m88
都係既
冇理由買完件衫 真係著一次就算數
太哂料

點解要去遠屋企果間7仔做?
其實做收銀係點 我都唔多清楚
圖書館係我遲下會做既工黎
唔知你學校有冇參加果個香港輔導教師協會搞既暑期事業體驗計劃
我簡稱佢做暑期工計劃就算
有既話 入面有好多圖書館既位可以申請
不過今年呢輪已經截止左
要一早參加
連面試都係好早就搞惦左

香港中央圖書館既空缺照計會比較多
你係去邊度睇佢請唔請人 上勞工署?

感覺上萬寧 / 屈臣士果個人工高極有個譜
可能係最低工資多一兩蚊就算 (時薪)

你睇咩動漫
我宜家有追開妖尾
最近又翻睇左一次流星洛克人 (其實算唔算係動漫-.-)
妖尾我覺得唔係幾賣萌
佢個重點放左係第2度orz
回復 支持 反對

回復  m88
都係既
冇理由買完件衫 真係著一次就算數
太哂料

點解要去遠屋企果間7仔做?
其實做收銀係點 我 ...
小雪冰 發表於 22-5-2013 14:45

我知我有幾位朋友都參加左你個類計劃,但知道個陣佢地已經參加(sad)

我勞工處+job hunter+jobdb ,最後去圖書館網頁搵(我都唔知咁搵岩唔岩),不過都係學校請人,

動畫暫且還有興趣ge係進擊的巨人,但琴日朝早一次過睇曬7集,夜晚再睇多次......岩岩down返大約一年前嘅夏娜,就係咁,仲發現左一套睇完第一集仲接受到嘅動畫,但唔記得叫咩名
回復 支持 反對

回復 2837# m88
個計劃好早就開始接受申請
幾乎所有野都係dse之前都搞惦好哂
好似淨係派位果度唔係

四管齊下 犀利
學校請人姐係要參加我呢類計劃?

進擊的巨人呢個名最近成日聽
原來係動漫黎
我得閒都搵黎睇下先
夏娜我冇睇好耐
我淨係知後尾悠二好似變左反派
同埋唔知點解識得打交 (好似:L 我冇乜印象)
回復 支持 反對

回復  m88
個計劃好早就開始接受申請
幾乎所有野都係dse之前都搞惦好哂
好似淨係派位果度唔係

四管齊下  ...
小雪冰 發表於 22-5-2013 17:49

我覺得家陣愈來愈少熱血漫畫,原來我之前講個套新番叫革神語,主角係第4集打敗左觸手怪呢
回復 支持 反對

回復 2839# m88
又係打怪果d動漫黎?

話說你買左grad din套衫未?

你幅夏娜簽名令我心情好微妙...
好想吐糟左面既小夏娜
佢既出現同大夏娜(?)既對比好奇怪orz
回復 支持 反對