查看: 49866|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

迷你版.柳永福小分析【部分圖片已失效】

更新:

2010年3月3日:
成功找尋到一年前柳永福培修之陣的威力影片。
可見改版後威力相距有多大。

後記:

之前發生了少許事,加上我臨近考試,壓力還大的。
接著巨商版又發生了一件大事,令到其他版主的壓力和工作都增加了。

這一切令我都忘了自己寫了這個活動…
假若沒人報名,我也算了。
反正最初沒什麼期望有人參加,樂點在各位眼中都不值一文=[

如果各位有興趣參加,我也不介意各位把上列的內容作一個例子參考。
就算最終沒有人參加,精華帖還是要更新的…
大不了我花點時間,一隻一隻慢慢寫分析帖。(不過幻獸、一轉主、合怪就…看來要花上人生數個十年才有幸寫到。)

活動連結:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3858701&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D359

作品收集帖:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3858705&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D359

部分圖片連結已失效
2015/08/25 小妍字。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
andrew6081 + 20 精品文章

查看全部評分

回復

好好好,, 就算我唔玩福仔.都覺得您有d認真^^
回復 支持 反對

我覺得佢個樣靚先諗住轉-.-仲諗住照埋佢..其實幾勁...支持你出吉既分析0.0
回復 支持 反對

玩柳永福我就覺得好悶- -
培修之陣始終高LV好似先有用.
黑龍大車就要通常定怪先易玩;
又吾系好似守門人果招甘高強XD
不過樓主分析雖然吾算得上詳細
不過睇得出有用心的XD
回復 支持 反對

好好好,, 就算我唔玩福仔.都覺得您有d認真^^
`小杯v3v 發表於 2-3-2010 23:38

多謝支持。

我覺得佢個樣靚先諗住轉-.-仲諗住照埋佢..其實幾勁...支持你出吉既分析0.0
(Lap) 發表於 2-3-2010 23:40

照佢不如照弓賊0.0

又吾系好似守門人果招 ...
`遺留=) 發表於 2-3-2010 23:43

同感。
黑輪真係要定左怪先玩到,重要近距離。
唔定怪直接飛因為時效問題扣得唔多。(中途飛過去都用左幾秒,實質扣得幾秒。)
最離譜係…唔知點解黑輪底部係扣唔到怪物,唔知係咪我企位真係有問題-_-

至於培修之陣…
其實都準備出新二轉,我相信會更加少人用呢招。
就算真係用,高級的福2用解封符,出培修之陣威力應該比福1更加高。
可能會變成殺神獸的重要一環0.0"
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
柳永福 招黑龍車輪低威力嗎= =?
打d怪會唔會單位數字咁扣=.=
仲有招 背水一擊  改到好廢- -
回復 支持 反對

柳永福 招黑龍車輪低威力嗎= =?
打d怪會唔會單位數字咁扣=.=
仲有招 背水一擊  改到好廢- - ...
暴力神 發表於 2-3-2010 23:50

小福試過打山神,出單位數字。

另外威力…一轉威力要求唔好咁高,而且我爆夠魔同血先爆力,100幾力有呢個威力唔錯了。
而且都係升到90級放倉等新二轉之嘛XD
回復 支持 反對

整得幾靚wo
我全血用培修打勁小
全血個個呃人 用黎谷下戰就ok
回復 支持 反對

又吾系好似守門人果招 ...
`遺留=) 發表於 2-3-2010 23:43

守門人係出得密同多姐- -
其實佢都係扣好少
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
其實佢招eq技改左:O)
之前真係扣好多架
回復 支持 反對