查看: 3884|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

排斥人類

也許

這是怪症
也可能所謂的心理病

我面對任何人
都會異常緊張
有高度排斥感
不想對話

我怕我再係咁一路落去

只有死亡先救到我

可能我以前的經歷.令我對人類產生一種"戎心"
便一路一路.........變成咁
回復

宜家乜都唔好做 即刻出聽同屋企人傾計;)講你有咁既困難佢地實幫你既!同埋換番個頭像啦 死死下咁
回復 支持 反對

宜家乜都唔好做 即刻出聽同屋企人傾計;)講你有咁既困難佢地實幫你既!同埋換番個頭像啦 死死下咁 ...
70645 發表於 24-3-2010 09:01 PM

=.=傾計?

同佢地講乜......
回復 支持 反對

=.=傾計?

同佢地講乜......
格式武力 發表於 27-3-2010 11:12

傾咩都得-_-`
或者講下果日有咩特別野做過
回復 支持 反對

對人有戒心其實係好事
呢個世界真係太多人立心不良
起碼唔會傻更更信晒人之後無啦啦俾人SIN都唔知咩事
回復 支持 反對

你而家咁既情況,再唔理佢就會變自閉症
多d同屋企人傾下計,例如傾下你而家既情況,慢慢就會習慣
回復 支持 反對

試下放鬆下自己 令到自己唔好咁緊張
回復 支持 反對

可能我以前的經歷.令我對人類產生一種"戎心"
我好明白你既心情,,我都係因為以前經歷,依家對任何人都有戎心...
不過呢,,咁樣落去唔得,,我教你,,跟住我做,,
係學校,,覲察下d人先,,覲察下邊d係好人,,真心對人,,就走過去認識佢
跟住同果d真心幫人,唔會理會利益同其他野既人做好朋友啦..
朋友要唔要都無所謂啦,,只要有真心朋友就ok
回復 支持 反對

其實你咩人都緊張 你不如快去睇醫生
回復 支持 反對

受不起了嗎!?心已死了嗎!?感到絕望了嗎!?要了結自己生命了嗎!?
跟你說,死亡並救不到你,你死後,靈魂仍然在,絕望,悲哀,無奈,一切情感都仍在.
你要怎麼樣??要在地獄中悔恨嗎!?等待靈魂被洗淨之後再回到地上嗎!?
之後又再為這種小事而去自殺了嗎!?連快樂都不懂去找尋了嗎!?!?
感到一點點絕望就要去死,脆弱.  世上比你不幸的人多的是!!難怪他們又要去死嗎!?
要說的,就只怪你太天真,我之前一直都有看你的文章,說什麼世界的人都好險惡.
這又如何,世界就是這樣!!在公司做得不開心就轉工吧!!沒必要難為自己!!
有人會踐踏別人的身軀前進,這又如何!!你想的話,你也可以!!只是這是惡魔的行為.
有本事就自己開出一條自己的路來!不然就不要怪這個世界是黑暗!
連一點事實都接受不到,怎去做個堅強的人!!
你要去死,我阻不到你,不過你要清楚一件事,
你媽媽十月懷胎誕下你,在你學會自己去廁所之前都一直幫你清理大小便,
等你要返學了,教你扣樓子,著鞋子,穿衣服,背包包!
直到你現在了,出來工作了!!一直愛你的那個人呢!?有拋棄你了嗎??
你還要慶幸你在年幼時有家人照顧!!沒有像皮球一樣,被人踢來踢去!!!
慶幸沒有寄人離下,受到冷言冷語!!慶幸自己不用天天去探望有精神病的親人!!
難道你以為這個世界上只有你想死了嗎!?難道我又不想死了嗎!?
以為死了就一了百了嗎??你這樣只會害到一直愛你的那個人!!
目光太短,看不到你該要看到的東西.

直到沒有人愛你之前,都不該去自殺!!
有人講得好好,你唔搵死神,死神自然會黎搵你!!
我都唔想理你啦,哂我時間係度發埋d咁既爛鬼文,
不過真係想去自殺既話,都有一個睇落唔錯既地方既,
烏克蘭南部,有個當地人稱為"地獄之門"既洞穴,上網搵都搵到資料.
注:我唔係要你去自殺,只係果度d景幾令,我有日都會去果度......而已吧
回復 支持 反對