收起左側

[攻略心得] 第一波:職業配點方法(原創,自己經驗)

中華樓-劍聖(攻防都高,有遠攻有近攻)
PK型:1力1敏
練功型:2力1體
盾型:全體(少攻擊力,練功會好慢,有錢人先好玩,打同級副本唔怕死)

中華樓-武宗(迴避+偷襲)
武宗本身係PK型職業,只有2種點法
白字50力之後全敏
全敏

黑龍會-刀皇(控制技)
PK型職業,初期(lv1-99)練功慢,PK必做炮灰,到後期暈技有5招,PK高優勢
1力1敏
1力2敏

黑龍會-槍神(拉打)
PK型職業,邊打邊跑有PK最大優勢,練功尾2慢,大技放血(有人話lv130後大技唔明顯高攻)
1力3敏

地獄門-血族(EC)
明顯係EC,到後期有2招長時間地區性範圍技,PK有技術=強,練功初期慢,後期快
3精1氣

地獄門-毒宗(單打boss)
PK必死,練功最慢,不過打王最安全,有毒宗專用神獸,神獸既能力極強,打王隻王係打隻神獸唔係打人
PK型:1精4氣
一般型:2精1氣

龍虎門-腿霸(群戰)
PK極強,不過有鬥氣不足既問題,技能高傷害
3力1敏(唔好打算全敏玩暴擊,比3力1敏低攻,3力1敏既命中足夠)

龍虎門-棍王(極速練功)
內功近戰職業,3個字,勁高攻
全氣(一直點氣後期有雙倍攻擊力){氣運同時+暴擊率同暴擊傷害)

神掌門-劍仙(多範圍技)
內功練功型,80前有技能不足既情況
PK型:全氣

神掌門-影俠(突襲秒殺型)
近戰職業攻擊距離最遠既武學,PK玩拉打路線,新槍神,
練功比槍神快好多,PK唔秒人就比人殺,不過唔會比人秒
全敏(PS:好多怪果然小心出範圍技,lag死你)

我係蓋世ser既人想同我玩既講名
唔該果D唔識既人唔好亂post攻略

任何職業lv30可以用副武
不過唔等於任何職務lv30可以用副武技能,例如劍仙副武技第1招要lv50先有得學。
回復

15個人睇,冇人回,得啦,第2波唔洗打
回復 支持 反對

對新手幾有用
回復 支持 反對

廢話,唔該行開
回復 支持 反對

隻game冇人玩,有內掛,亂點冇問題,最緊要有裝
回復 支持 反對

我玩劍仙...不過我點全精..低lv玩pk同清怪都ok好用
講真隻game冇裝.....上到高LV就真係點咩都冇咩分別
回復 支持 反對