收起左側

[版務公告] 星夢建議集中帖

開店賣野既上限 不足 !

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
siu芷 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

星夢不如整個好似打花既任,不過d經係比隻寵-v-易d升寵呀嗎-v-
正番個寄信都好,有時d人出左街,人地想買,都可以寄到信比佢,等佢番尼再回信-v-
仲有-_-商店可以賣寵就好-,-

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
siu芷 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

開店賣野既上限 不足 !
●火之龍仔仔● 發表於 19-10-2010 17:24

咁你認為幾多先夠?
回復 支持 反對

星夢不如整個好似打花既任,不過d經係比隻寵-v-易d升寵呀嗎-v-
正番個寄信都好,有時d人出左街,人地想買,都可 ...
雪花乂楓 發表於 30-10-2010 09:35

咁點解唔直接就咁升寵-0-
回復 支持 反對

提高怪物掉寶率- -我d技打極都唔出....

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
siu芷 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

星夢可能一d新的升級系統!!
就如升都130lv之後可以轉職但lv數會變 1lv  但能力值不變 (之後130lv裝/武器都可以用)  但就只可以在很定的一個ser內升lv~
仲有要多d 可以易的1-70lv裝
and 出一d ser 係結商人只可以買東西!
有d ser 只可以給  1-20lv的新手 升lv~ 在出不同的ser  這可以令老手不能蝦新手 令新手冇心機升lv~
仲有!在買賣的ser內做一個報告版!!  昆人 的名就可以放上去令其他玩家小心此人!!  在可以就是出一個價錢表令玩家做買賣的時不要問人  也不會給奸商給小了錢!
and 之前都有人講 就係寵物
太多人用寵黎做買賣 但不能開店賣寵!令不小玩家不便
‧如果可以出多d唔洗用寵娃抽娃!!  寵娃最少可以抽中一隻寵但現在抽一等一的垃圾
環有交易要出多過6個位  有不小人交易12件為一個紋(獸印,分流等)今不小玩家這樣昆了錢!!

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
siu芷 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

星夢可能一d新的升級系統!!
就如升都130lv之後可以轉職但lv數會變 1lv  但能力值不變 (之後130lv裝/武器都 ...
YEUNG0602 發表於 1-11-2010 17:13

就買賣的SER, 請問到底如何介定什麼是買賣的SER?
每一個SER都可以作交易, 那我們應該設置在那一個SER?
另外, 如果只限於某些SER可以交易/升級, 會否對玩家造成更多的不便呢?

另外, 由於物價五時花六時變, 難以掌握,
所以最好是玩家到問答區發問抑或是問一些相熟的朋友
這樣就可以避免因資料過時而造成的損失

寵娃方面,由於這是系統隨機抽的, 所以每個人都有一定機會抽中心儀的寵物
如果寵娃每次都可以抽到一隻寵物
而人人都抽到波奇蛋,
這會否成為閣下口中的「一等一垃圾」呢?

不過, 亦感謝閣下發表意見
回復 支持 反對

更新快D
回復 支持 反對

1)裝備
40lv-70lv無npc裝
建議佢出多d npc裝
唔好下下淨係90lv先著得同出點裝

2)場地
出多幾個場
唔好淨係靠魔機
因為如果無c子真係幾難升下

3)任務
應該出多d系列任務
好似星輪果d
或者出個多經d既重複任比90lv/30lv既玩家
同埋出返多d節日任

4)ser
出新手ser
可增加人流

5)終生免費 一世任玩
點解星夢以前咁多人玩呢
主要都係呢個
點解星夢而家無乜新手呢
主要係因為做唔到呢個

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
×笨≠小欣° + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

星夢可唔可以呢  
1]出野出全套``有好多次都出出下冇出 Eg"戰天左右``
仲有..
2]gm應機可唔可以快小小`?  有時搵佢幾日先搵到`
3]最近出果個新背`話就話+攻速``但係又冇加既`
仲有..
3]點解重新既399一定係紫色呢...點解唔俾人自己選色呢`?!
4]點解唔出個場可以上甲打交同死左冇死經既呢`一d高lv既升升下lv`又想打交喎``都可以有個場俾佢地玩下啦`
5]精靈士捉黎捉去都係蛋`咁唔好叫精靈士啦`叫捉蛋士啦`俾第d寵人地捉得唔得呢!?   
6]d寵進化轉變大小小ok?! 有d寵進化只係變色...會唔會令到玩家有d失望呢!?
7]星夢可唔可以出快小小野呢!? 有一排係完全冇GM冇野出`miss左幾個節日!`果排星夢好似死左咁`
8]乜GM俾人殺可以整到自己爆回爆防既咩?!
9]打怪可唔可以唔d勁小小既裝呢?! eg"之前絕左既裝`eg"月s,星s果d呢`?!
10]星夢d npc買到既野只係去到45lv 咁新手升到46lv up咁用咩裝呢!? 難道一定要同老手買d絕左既高lv裝?!
11]打花任可唔可以整多d經同錢呢!?高lv既人想升唔通都要2m2m咁升咩!?有d人冇兔紋爆唔到怪架麻`
12]依家新手玩星夢一定要同老手收絕左既野`依個好明顯係依家冇新手既原因啦`
13]做咩好地地整個魔機洞呢!?入去又要等好耐`
14]打魔機個任打完拎隻90lv既翼  咁新手打完點呀!?  要等到90lv先用得?!
15]交易上限唔夠`有d裝一套10幾隻  交易上限只得8個``完全唔夠`好易俾人昆`

(1)可唔可以叫個 gm 唔好日日 返工=冇返工 定係根本冇gm返緊工... 愛理不理.叫極唔理.冇諗住理
10a.m.至8p.m.應該刀會有GM當值、我可以回答的是GM也是人也要休息的時間
不能長時間24小時待在電腦前吧- .-
唔可以輪間嗎?!  難道全隻Game得1個GM~?

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
×笨≠小欣° + 15 -

查看全部評分

回復 支持 反對