收起左側

小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~

1998y 10m 1d
boy
power1066 發表於 22-2-2011 21:34

思想細密,獨特,敏感,有同情心,頭腦靈活,肯為左人地而付出努力~
有個人既魅力,可以得到人地既注目,亦都比較貪靚~
同人相處融洽,可以話係八面玲瓏,但係自尊心強,喜惡明顯,有D任性同埋虛榮心...
由於虛榮心同自尊心都強,所以唔鍾意受人指使,手同腦都相當靈活,鑽研力專注~
算有同情心,但係又會防範人,驚好心冇好報,而且亦都會有唔服輸既心態...
觀人於微,會比較容易見到人地既缺點,又鍾意批評人地既缺點...
但係亦都會有浪漫同埋完美主義既一面,可以講得上係有情趣....
鍾意表現自己,但係又會重面子,傾向鍾意D細微野精緻野...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

95-10-13~~下午1點幾
獨眼乂龍 發表於 25-2-2011 20:46

男定女?
回復 支持 反對

早上8點15分
回復 支持 反對

男定女?
~蛇仔~ 發表於 26-2-2011 13:11

男
回復 支持 反對

獨眼乂龍 發表於 1-3-2011 17:06

虛榮心同自尊心都十分強,唔鍾意受人指使,手同腦都相當靈活,鑽研力亦都專注~
溫和保守,設想周全,心思細密,好少感情用事~
對人熱情,往往能夠俾到一種溫暖既感覺俾人~
可以話有同情心既,但係會防範人,驚好心冇好報~
自己亦都肯蝕底,可以講得上係有情有義...
經常有一種唔服輸既心態,亦都愛面子,同埋鍾意表現自己~
有少少雙重性格,通常會表現開心個一面俾人睇,真個一面會收埋...
觀人於微,容易睇到人地缺點,亦都會批評,但係唔會講得太直...
不過亦都有浪漫同埋完美主義既一面,可以講係識講情趣~
缺點係凡事考慮太多,會猶豫不決,甚至會鑽牛角~
~唔準勿插~
回復 支持 反對

早上8點15分
yiuyou 發表於 28-2-2011 17:59

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸~
口才了得,有如利劍,果感快速,毫無猶豫,積極,但係心急~
有少少夾硬既衝動,理解力高,多才多藝~
有正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人~
有責任感,明辯是非,認真,有D固執同埋硬頸...
識得飲水思源,好講義氣,係一個良好既伙伴~
自我表現既心態亦都強,肯辛苦咁好充實自己...
一但活潑起來就可能會變得感情用事...
相信直覺,而且呢D直覺都準,可能有D潔癖...
缺點係容易疏忽細節,粗心大意,又鍾意批評人,雖然出發點係好,但係講得難聽得滯,會無意中樹敵~
~唔準勿插~
回復 支持 反對

留名既用以下格式~
出生日期: (西曆)
出生時間: (如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚)
~蛇仔~ 發表於 5-2-2011 00:06

留名既用以下格式~
出生日期: 1996-09-24
出生時間: 早上

3q
回復 支持 反對

留名既用以下格式~
出生日期: 1996-09-24
出生時間: 早上

3q
零度之刃 發表於 6-3-2011 14:35

虛榮心同自尊心都比較強,而且重面子...
亦都唔鍾意受人指使~
手同腦都相當靈活,洞察力都強,做野亦都肯努力,唔容易灰心~
經常有一種唔服輸既心態,脾氣亦都可能會有D暴躁...
有道德,唔鍾意D奸詐既人,做事亦都有責任感~
缺點係有D頑固,唔夠迅速~
~唔準勿插~
回復 支持 反對

亦都唔鍾意受人指使~
手同腦都相當靈活,洞察力都強,做野亦都肯努力 ...
~蛇仔~ 發表於 6-3-2011 16:32

紅為唔準,黑為準

亦都唔鍾意受人指使~

手同腦都相當靈活,洞察力都強,做野亦都肯努力,唔容易灰心~
經常有一種唔服輸既心態,脾氣亦都可能會有D暴躁...
有道德,唔鍾意D奸詐既人,做事亦都有責任感~
缺點係有D頑固,唔夠迅速~
回復 支持 反對

紅為唔準,黑為準

亦都唔鍾意受人指使~
手同腦都相當靈活, ...
零度之刃 發表於 6-3-2011 16:40

批多次...
感覺敏銳,洞察力強,有幽默感,適應力高,唔鍾意受束縛~
有時有少少自作聰明,慾望多,容易中圈套,能夠隨機應變,細心靈活~
人際關係同埋經濟觀念都好好,講野亦都比較有禮貌,鍾意讚人~
~唔準勿插~
回復 支持 反對