打印 上一主題 下一主題
收起左側

日本少女團體 AKB48~甜美比基尼照

因為少時同akb48都係我中意既組合,
但係佢地宜家既anti都好多嫁喇...
只係唔想佢地更受人中傷姐. ...
AHc3912AH 發表於 2-9-2011 20:03

睇唔出你係sonelol!!!
回復 支持 反對

睇唔出你係sonelol!!!
kya123456 發表於 2-9-2011 20:05

我唔係SONE,不過我系少時出Gee既時候已經聽緊
回復 支持 反對

我唔係SONE,不過我系少時出Gee既時候已經聽緊
AHc3912AH 發表於 2-9-2011 20:07

出Gee既時候已經聽緊=可解?
回復 支持 反對

出Gee既時候已經聽緊=可解?
kya123456 發表於 2-9-2011 20:09

姐係,少時出道既時候我已經開始聽佢地既歌
回復 支持 反對

姐係,少時出道既時候我已經開始聽佢地既歌
AHc3912AH 發表於 2-9-2011 20:11

我想問,少時出道既時候已經開始聽佢地既歌代表d咩?
回復 支持 反對

我想問,少時出道既時候已經開始聽佢地既歌代表d咩?
kya123456 發表於 2-9-2011 20:13

代表既係,
第1,就算中意少時,都唔洗好似你咁要踩其他組合,
第2,唔係一定要好似你咁轉Tiffany既圖做icon先可以叫中意少時,
第3,中意少時既歌唔一定叫SONE,
明?
回復 支持 反對

代表既係,
第1,就算中意少時,都唔洗好似你咁要踩其他組合,
第2,唔係一定要好似你咁轉Tiffany既圖做icon先 ...
AHc3912AH 發表於 2-9-2011 20:17

搞笑?
第1點同第2點只係你個人見解,唔好屈得就屈,你知唔知你屈人屈得好離鋪,
仲有,第3點你可以講清楚d,唔好講一半又唔講一半,
比你屈到呢...
我從來冇講過
轉少時既圖做icon先可以叫中意少時
我只係講過睇唔出你係sone,
唔好亂屈人,
回復 支持 反對

搞笑?
第1點同第2點只係你個人見解,唔好屈得就屈,你知唔知你屈人屈得好離鋪,
仲有,第3點你可以講清楚d,唔 ...
kya123456 發表於 2-9-2011 20:26
akb48好多唔得
心裏己有少女時代;D
kya123456 發表於 23-8-2011 00:41

第一,你話自己心裏己有少女時代冇問題,不過你加左紅色果句入面就有踩akb48既意思,
呢句就係我第1句既意思,
第二,你話睇唔出我係SONE囉,意思等於你唔覺我中意少時,覺得我話自已中意少時係作出黎既.
咁我咪同你講唔一定要好似你咁轉少時成員黎做icon先可以叫中意少時,我從來冇話係出自你口既.
唔好屈我屈你,
呢個係我第二句既意思.
第三,中意少時唔等於SONE,你想仲有咩講?
你何以見得我仲有野講?
唔通你呢種就唔叫屈?
回復 支持 反對

第一,你話自己心裏己有少女時代冇問題,不過你加左紅色果句入面就有踩akb48既意思,
呢句就係我第1句既意思 ...
AHc3912AH 發表於 2-9-2011 20:36

唉,,,你真係膠到冇朋友,
咳咳.
第一:踩akb48?我只係話有好多唔得,意思唔係好似你話既(踩,你話我踩akb48?你無橪野呀?我踩人唔通唔驚人踩番少時架?你都話我係sone,梗係盡量保護少女們,根本係你既理解問題,你誤會左了
第二:話睇唔出我係SONE囉,意思等於你唔覺我中意少時,覺得我話自已中意少時係作出黎既????
答:你無橪野呀?我只係估唔到你中意少時,諗往原來呢個板有個sone,點知你話我屈你作中意少時,
明顯係你作出假想,之後屈我i-con個d野,明顯係你誤會哂我講既所有野,
第三:我既意思係指你講得唔夠清楚,好易令人誤會
終結:你開頭就已經應為我講既所有野都係串緊你,我真係無野好講
回復 支持 反對

唉,,,你真係膠到冇朋友,
咳咳.
第一:踩akb48?我只係話有好多唔得,意思唔係好似你話既(踩,你話我踩akb48?你 ...
kya123456 發表於 2-9-2011 20:52

第一,我一早頭只係話 (希望樓上既SONE小心你既言語,敏感既飯會覺得你想引起鬧戰),
呢句係一句幾咁平和既野,但係你點回應? 絕對唔和善
紅色字就係你既問題所在,帶有負面意思唔叫踩叫咩?
同樣地如果你見到人話:少女時代好多唔得!
你會覺得佢冇踩少時嗎?
第二, 你話:睇唔出你係sonelol!!!  同 估唔到你係sone喎!!!
同樣既一個意思,語氣上已經有好大既分別.
你明顯係發晦氣果種.你要抵賴我阻你唔到,但係唔係咁諗你心入面最清楚.
我講你icon果個 例子 意思只係 : 唔一定要用少時成員做icon先係sone,可能都有sone 冇用到成員做icon,
唔明你發咁大火做咩.
第三,我唔明我果句有咩令人唔清楚既地方.中意少時既歌唔一定叫SONE,有問題?咁都睇唔明?
總結,
首先,我覺得如果你心入面真係冇踩akb48果種意思既話,okok係我錯,係我誤會左你.
不過我覺得你既中文水平真係需要好好改善下.因為你再keep住呢種語一定會再令其他人「誤會」你.
其次就係,
可能你會覺得話人膠呀,無撚野呀 會嚇到人,令人對你認錯,
不過係旁人眼中只會覺得你係無文化,低水平既人.
最後,你最好真係學好d中文,
你講既:結:你開頭就已經應為我講既所有野都係串緊你,我真係無野好講,
呢種咁簡單既字,總結,認為, 我覺得一個正常人係唔應該錯嫁囉.
點都好,其實我由頭到未都冇話想同你嘈既意思,
只係想話你既語氣好易令人誤會你想踩AKB48
如果係我講既野令你有誤會/我誤會左你意思我可以道歉,
不過為免再令其他人誤會,
你最好以後唔好再用(好多唔得)呢類有負面意思既字句.
要講既係咁多,我息事寧人就廢事再講野了,
免得你又誤會我想搵你鬧交.
回復 支持 反對