收起左側

山寨貨 M巾 生蟲嚇死人

oh~my god..........
唉..真係咩都有得假...好可怕

衞生巾(下稱 M巾)作為女性的貼身用品,質量關乎健康,但最近內地出現多款真假難辨的高仿名牌 M巾,包括護舒寶、蘇菲等,有的只賣 1毫 7人民幣一片。山寨貨不單用化工原料加工而成,且細菌含量嚴重超標。
內地記者在山東郯城的高仿 M巾廠發現,地上滿是棉花碎屑和機器滲漏的油迹。工人用硫黃熏蒸和拋光棉花後,為了讓它更白,還用稱為焦亞硫酸鈉的漂白劑對其進行蒸煮。最後沒戴口罩亦沒有穿消毒隔離服的工人,用手將機器中生產出來的 M巾裝袋,再放進化肥袋等待出廠,其間完全沒有經過任何消毒處理。
http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110425&sec_id=15335&art_id=15196705&av_id=15197030
回復

都賣到咁平啦 仲洗唔洗用埋d cheap野呀
唉  真係唔明
回復 支持 反對

都賣到咁平啦 仲洗唔洗用埋d cheap野呀
唉  真係唔明
┼明月新星↗ 發表於 25-4-2011 23:27

我睇到有蟲個下,真係覺得好嘔心....
如果真係唔覺以用左都唔知點算好>"<

以後去買M巾都要分真假野,真係暈倒了
回復 支持 反對

我睇到有蟲個下,真係覺得好嘔心....
如果真係唔覺以用左都唔知點算好>" ...
hmbb 發表於 26-4-2011 04:25

哇你咁早起身既=.=

好彩我唔係女仔!!哈哈!!
回復 支持 反對

條虫入左去女性部位就 _ _
回復 支持 反對

好彩我唔係女仔-.-
回復 支持 反對

有時我都唔係好想認自己係中國人....
回復 支持 反對

攪d咁既野~~
回復 支持 反對

超恐怖囉!!!!!
回復 支持 反對