打印 上一主題 下一主題
收起左側

鍾意左同班女同學!

關閉 [複製鏈接]
我今年讀中六!

上年12月,因為發生左D事,發覺自己原來真係鍾意左個同班女同學,之後可能我太心急,而且冇經驗,係一月頭就係MSN到同左佢表白,結果當然係失敗左,我諗返轉頭,的確係冇咩誠意,自此之後,我地維持好朋友關係,佢亦冇刻意被開我。

我雖然好傷心同心痛,又因為咁而喊過,但我絕冇想過要放棄,我宜家只係想維持好朋友關係一段時間,期間會多D關心佢,亦想暗示我依然鍾意佢,但我唔知應該點做好...

由於宜家已經係中六了,差唔多要考公開試,為左唔想影響佢,我想考完試之後先再作一次有誠意嘅表白,我會預備一份獨一無二嘅小禮物、親手寫信加上親口向佢表白,希望打動到佢,咁樣有冇問題?

最後我對呢件事有D感想,雖然我第一次經歷呢D事,但愛情嘅魔力真係大,令我好想為佢做好多野,另外我覺得呢個係上帝俾我嘅考驗,一個時間嘅考驗,要我過左個公開試先可以再表白,真係忍得好辛苦...
回復

我覺得你表白完佢都冇避你應該係仲有機會既,
你應該keep住同佢傾多d計,送下小禮物俾佢啦,
如果你又拖到考完試,佢可以都以為你講笑/係一個冇耐性既人之類
回復 支持 反對

我覺得你表白完佢都冇避你應該係仲有機會既,
你應該keep住同佢傾多d計,送下小禮物俾佢啦,
如果你又拖到考完 ...
TinG` 發表於 25-1-2012 01:42

我怕會影響我地嘅心情...
回復 支持 反對

遲了就恨錯難返了
回復 支持 反對

我覺得你應該專心D考完個公開試先諗呢D好D喎
回復 支持 反對

考試重要過愛情...
回復 支持 反對

last day之後就898@@
回復 支持 反對

禮物呢加野係表白既famula入面不可少....最緊要你既台詞要好有準備...唔好shyshy!
回復 支持 反對

蘇洲過後冇艇搭..自己諗啦.中六大個仔喇!
回復 支持 反對