查看: 13115|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 再見了我的寵愛,誰願接受這種意外

還記得當天旅館的門牌 還留住笑著離開的神態

廢是打太多野,因為完全唔夠位講得晒我咁多年既心聲,略略講講0.0

星夢,,,係我人生入面第1隻玩既online game,佢俾既唔止係回憶我,而且仲俾左好幾個知心好友我

記得係某一年我踏左入呢個舞台,星期LV上限仲係60定唔知80LV
當時每個人都好努力吉緊怪,而星錢仲係成350$$hkd up 1000m既tim
一直玩既過程,印象中出左星古,龍頭,年獸甲,c翼,399等等等,每次活動成個ser都係d人行黎行去,多人多到疾ser
我諗我都同好多玩家一樣,都俾人爆過AC,但係爆完AC之後,就係我呢個OG既第2個人生

重玩後我無幾耐就識到我老豆.豪豬,佢仲帶左我入G1軍團,係個度,我係個度識好多好多好好既朋友,而且好多真人都見過
係我真真正正第一批識既人,有木盒仔同嘔電baby,我諗如果係老玩家實識佢地,多得佢地2位陪我一齊升LV,我先做到當年既殺人狂
仲記得個時出左熊手,我一升到96lv就開始左我既紅名生涯,雖然我唔係好勁,不過96lv之後,真係有成年幾無再轉個藍名,所以記得有次轉番藍名,我隻眼好辛苦xD
仲記得個時晚晚都通頂爆星迷咁制,悶悶地就去秒殺海靈王,再唔係就走去台地睇下有無白名殺完就一路升lv一路清紅,當時我只係記得得機人000888夠膽走黎殺我=[

過左無耐,係入面識左更多既朋友,包括魔吻入面既人@@ 而我繼續一路俾會員鬧一路做我既殺人狂-_-雖然成日都要番外國度讀書
但係每次番到黎,大家都唔介意我低lv而唔陪我升lv,其實當時真係好感動,之後就出左08 399(?)
個次排通頂為左個盒垃圾,真係激鬼死,開左出黎得一張卡,紙都無張仲衰過07 399,條隊又排得衰過我,我一早入左去竟然排尾二,嚇X死我!!!
仲記得每次番去前,都會組隊殺白名洗ser,諗起覺得真係好好笑,見住d人沖晒入皇城,當時出左天文已經有一段時間,不過我仲好記得我玩惡k都係同天文差唔多-3-
所以唔係要回血都好少用天文0.0

隔左一段時間,星夢已經開始變了,一班新既玩家,而且星夢既活動都相繼減少,而且亦出左好多虧裝,令到好多有心機玩同真係勁既玩家
變到豆腐咁,星錢更加係平到我都接受唔到,仲記得出左咩鋼文之類,仲有個小小小飛俠,拎住個鋼文以為自己好勁抽
又過左無耐,番到香港之後等09 399,點知個死馬嬲竟然唔係動漫度出,係官網度出=.=我心已經知道大事不妙,果然,買個一刻電腦已hand,,未幾,我就放棄左星夢
不過印象中我係買左隻女聖靈玩回血的,,好可惜啦,星夢就算合埋台灣ser,始終都係頂唔住

係隻game入面真係識左好多人,無打你名唔係我唔記得你,而係真係太多人...先所以忘記你xD
真人識個d都唔講啦0,0

豪豬,,,我老豆0,0,,好多謝你,唔係你我唔會咁有心機玩,唔係你我唔會有今日既朋友
kama,,,一個唔認我做仔既呀媽xD不過對我好好
嘔電baby,,,我呀哥,好錫我而且好玩得
軟軟,,,兄弟,陪我殺盡星夢好多玩家,好多人都驚佢隻魔統
比比,,,一個經常唔見人既副團長
魔師,,,唯一一個勁到100lv都無技而又殺到人既高手0.0
木盒仔,,,好勁既一隻魔統可惜好早期就已經無玩
膠千,,,雖然我團d人好唔鐘意你xd,不過我都同你好fd,而且後期無人收留我既時候你招左我入紫天玩0.0
大楓,,,邪惡既商人,你d bug野傳唔少啦0.0+
呆呆黑,,,一個俾我殺好多次仍然都唔會嬲我既人0.0仲要唔知我前身叫冰楓之月xD
布布,,,好搞笑,好玩得埋,又成日送野俾我
鼠鼠,,,你叫我uncle man我唔會唔記得的,雖然你移民左,我都會掛住你的._.
米奇老闆,,,後期入g1架啦你,笑料
Lemon,,,不予置評- -勁人,又係早走左
美麗的回憶,,,細路,升極都升唔到100lv xD
笠粒,,,前鼠鼠老公仔,不過早期走左
膠淚,,,有名你睇都知係膠佬
俊文bb,,,真人細粒搞笑,game內on_ _xD
ek48,,,傻仔人類魔動,後期轉左米古
眠,,,變身前變身後都好好打
小婷神,,,聽個名都知係神手啦
六仔,,,勁抽統戰
閒人一個,,,忽然一夜變120既怪人
火火,,,一個打出聖天被沒收既無奈玩家
凱熒,,,前期已強玩家,無得輸
刀哥,,,為人搞笑,估唔到真人係o.o
小賢,,,成日都要約我出黎,有咩企討先
姬小晴,,,印象中係女靈鬥(?)
Bird,,,一個好少出聲既玩家
菲菲,,,斯文既女仔
夜月蚊,,,好老死,不過又係走左無玩=[
糖糖,,,前文軒條女
細南,,,gag人一個
彈爺,,,成日撩人隻抽但係又唔夠打a_a
呀媽大減價,,,忽然好高lv又忽然係game度消失左

仲有好多好多人,,,講唔晒...

送上幾張圖及珍貴399

07 399

08 399

太陽劍,無錯,係寫住05-07年=.=

無睇錯,我係女AC

評分

參與人數 1樂點 +50 Bravo! +1 收起 理由
愛玩樂 + 50 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

居然話我膠佬!
你令我諗返古代星夢既人名..

嘔電baby..我記得仲有 嘔奶baby
印象中有殺手紅,殺手藍..
李傲賢-大楓
馬騮文..
小婷姐a_a
仲有好多好多..
星夢生涯就咁完左..以下係我最心愛既4隻ac..
7月31號後..永別了..

之前既正身ac有:
天熾淚,恨淺淚,無缺淚
跟住就到無缺情了..
吾知有冇人識得以前既我呢a_a?

回復 支持 反對

驚見很多久違的名字
回復 支持 反對

居然話我膠佬!
你令我諗返古代星夢既人名..

嘔電baby..我記得仲有 嘔奶baby
印象中有殺手紅,殺手藍..
李 ...
﹢小×淚ζ 發表於 24-7-2012 14:35

米古小惡魔;P
回復 支持 反對

版主哥哥 你張圖有粗口我好難做架喎;P