收起左側

想幫部電腦大改造...但係好多野都唔太識...有d問題想問下...

CPU
Intel Core i5-3550 Ivy Bridge (3.3GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝-----$1559

VGA
Sapphire藍寶石 HD7850 2GB GDDR5 HDMI/DVI-I/MiniDPx2 2G GDDR5 顯示卡---------$1480

RAM
ADATA Premier DDR3 1600MHz 4GB Ram AD3U1600C4G11-R--------------------------$188x2=376

MAIN BOARD
MSI B75MA-P45 B75,DDR3,4*DIMM,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B---------$490

POWER SUPPLY
ANTEC EA550-Platinum 550W 80Plus Platinum 火牛------------------------------$853

呢個係最後配置,我星期六一早去買,
後希望大家幫我睇下會唔會火牛/主版 o既 線/插位  唔岩/唔夠
仲有火牛知夠唔夠用(有d零件搵唔到要用幾瓦= =)...我fd話e張顯卡好食電= =
唔該哂>.<

回復

火牛出都唔出牛魔王...

E隻水冷我就冇用過..不過可以加80蚊買多支貴價散熱膏

同埋IVY-B係超頻比較熱而已0,0
其他都冇乜問題..但只係打機既話可以簡AMD CPU+貴少少既顯卡
回復 支持 反對

火牛出都唔出牛魔王...

E隻水冷我就冇用過..不過可以加80蚊買多支貴價散熱膏

同埋IVY-B係超頻比較熱而已0 ...
s15ooooo 發表於 20-2-2013 08:00

姐係牛魔王唔好用?咁有冇邊種推薦下@@
回復 支持 反對

姐係牛魔王唔好用?咁有冇邊種推薦下@@
1234e1234 發表於 20-2-2013 16:29

牛魔王易壞,ANTEC不錯0 0
回復 支持 反對

牛魔王易壞,ANTEC不錯0 0
s15ooooo 發表於 20-2-2013 16:44

ANTEC EA500 EARTHWATTS 500W 80PlusAcBel PCA008 i-Power 85H 450W 80Plus Bronze(原生 6pin x2)好?@@
回復 支持 反對

ANTEC EA500 EARTHWATTS 500W 80Plus定AcBel PCA008 i-Power 85H 450W 80Plus Bronze(原生 6pin x2) ...
1234e1234 發表於 20-2-2013 23:23

我支持ANTEC...品質有保証D
回復 支持 反對

amd 7770 > GTX 650ti
回復 支持 反對

amd 7770 > GTX 650ti
ken88623 發表於 21-2-2013 19:30

似你icon,膠都費事比

上650Ti就唔係呢個價位
而且AMD有送game
回復 支持 反對

回復 8# ycl2005191a

N card 宜家都唔值咁ge價
回復 支持 反對

問題係A卡DRIVER近期我見另一個討論區都有唔少人話DRIVER問題搞到黑MON爆格仔等等問題..

所以我先冇提出簡效能較高既A卡- -
回復 支持 反對