打印 上一主題 下一主題
收起左側

砌新電腦,麻煩各位幫幫手

都唔知你想點=,=
回復 支持 反對

預算多左少少,我都用緊7850打機一流(s15推介)本身想比N卡你 但係A卡話將來有優化, i5 真4核 8GB RAM BF4中 ...
seavin13597 發表於 13-7-2013 22:29

仲有人記得我@.@||最後就出沒一下吧0,0||
你講緊西伯利亞V2吧,戴起上黎係唔錯,但定位都係7H好D,但平均睇哂打機睇戲既話都係V2好

但樓主要求密封...V2會漏音,因為我呀媽話:你打機唔洗開到咁大聲下話,我都聽到喇,結果一除落黎....明明我開得唔算大聲,我呀媽都聽到-.-7H係E到贏左

PS.要唔漏音最好買密封式,唔好買MEGALODON或者V2 E一種..比較易有漏音情況,代價就係會較重身同埋戴得耐會悶熱
回復 支持 反對

我都系用Intel Xeon 4 Core 8 Thread E3-1230V2 3.3GHz (8M Cache,LGA 1155,22nm) BOX算。。。。
mtxgy1997 發表於 15-7-2013 13:58

@.@千8蚊買佢..都還可以...比人話係I5價錢I7性能既U黎..
BF4的話..我諗唔洗太高期望就對了...同BF3一樣一堆BUG冇人搞就死

PS.樓主你話文書為輔既話其實可以CPU唔洗買咁好,相反顯卡買好D
回復 支持 反對

是但買一部,咩都夠玩啦,錢又唔係多,又唔係少,是但買部都差唔多,唔駛傷腦根
回復 支持 反對

是但買一部,咩都夠玩啦,錢又唔係多,又唔係少,是但買部都差唔多,唔駛傷腦根 ...
風水師 發表於 15-7-2013 17:28

是但買,拎5千買3千貨色嗎-.-?發言前請三思
回復 支持 反對

是但買,拎5千買3千貨色嗎-.-?發言前請三思
s15ooooo 發表於 15-7-2013 18:23

倒不是這個問題啊,是電腦不只我1個用,我不得不先想好配置啊........
回復 支持 反對

@.@千8蚊買佢..都還可以...比人話係I5價錢I7性能既U黎..
BF4的話..我諗唔洗太高期望就對了...同BF3一樣一 ...
s15ooooo 發表於 15-7-2013 16:45

到了最後就是這單了.....我先不加SSD      另外我對N記7XX真的沒什麼印象,我爬了點文,就是不明白為什麼有人會說N記6XX會比它更好,說它較為垃圾,其實是什麼原因?

New PC2.png (40.02 KB, 下載次數: 13)

New PC2.png
回復 支持 反對

到了最後就是這單了.....我先不加SSD      另外我對N記7XX真的沒什麼印象,我爬了點文,就是不明白 ...
mtxgy1997 發表於 15-7-2013 18:50

火牛唔得,CX傳聞好易奶野
回復 支持 反對

到了最後就是這單了.....我先不加SSD      另外我對N記7XX真的沒什麼印象,我爬了點文,就是不明白 ...
mtxgy1997 發表於 15-7-2013 18:50

你可以去JUMBO果到格下價先,因為BUYMORE有時D價耐冇更新會貴左
http://www.jumbo-computer.com/pricelist.aspx?id=3
回復 支持 反對

你可以去JUMBO果到格下價先,因為BUYMORE有時D價耐冇更新會貴左
s15ooooo 發表於 15-7-2013 19:18

我去左樓下電腦鋪看過,大概便宜400
回復 支持 反對