打印 上一主題 下一主題
收起左側

生同唔生都無罪, 但係唔生你自己小心自己既欲望...

關閉 [複製鏈接]

我唔係好明點解男人一定要靠女人先有今日, 無左女人唔得, 點解女人一定要男人係咁洗錢先可以得到佢既認同同埋性愛, 為左生個B? 原因係人會死, 無左人既服務同貢獻會無得生存, 因為人要合作生存先有今日既和平社會, 正常人都諗到...千萬唔好因為見人生生仔好開心好幸福而走去生, 會搞到自己一身蟻, 要好好杜絕衣種諗法, 唔好理政府所講唔生就無人照顧自己終老. 人一定要靠自己走向人生既終結, 完全獨立咁死去, 過程之中, 做自己想做既事, 因為人有太多事物要去體驗, 當中既變化微妙無窮, 養人同養狗只係物種唔同, 根本無分別... 都係要食野開大細, 只係人太過強調自己既血統優良, 一定要生存係世界上, 抗衡所謂既物質分解, 但唔代表人要放棄生命, 人基因變強變弱係隨地球既電子變化而決定, 根本無可能改變最高溫度電子既運動決定, 其實人既命運可以由模擬最高速率電子既移動圖黎預算其他電子既移動變化, 根本無必要大驚小怪, 一生人可以做到自己想要既生活享受已經好足夠, 養埋人只係有多資源其中一個選擇, 全中國最有實力養人既地方血統係鎮江人...你地可能唔明白點解一D人聽到你係上海人就特別比面你, 因為無左上海人, 中國人一早就餓死, 無左鎮江人, 中國人邊有飯開....你如果係上海或者係鎮江出生, 算你條命係好命...你係其他地方出生就註定係比人控制...我其實唔主張一定要鎮江人或者上海人延續中國人血統, 但係我覺得應該比機會其他地方人既血統延續落去, 只係上海人同鎮江人天生健康, 營養充足先多人羨慕同仿效, 我一出生覺得對唔住自己祖先留最好既血統比我, 但係我覺得中國地理位置造成今日江浙兩省既地位之高, 係我一生人最大既內疚,  祖先死咁多人, 打過好多次仗, 我衣D死剩種既後代就係度豐衣足食, 無憂無慮, 我真係有愧於祖先...個個人都好羨慕我既幸福, 但係有幾多明白我今日既存在係祖先好努力留番比我呢, 我根本無資格係人面前炫耀自己祖先有幾巴滋閉, 但係無可否認, 江浙血統係全中國第一血統, 所以我想大家明白我係好無奈我自己點解成日有人埋怨江浙人好命, 江浙人唔駛憂唔駛做, 但係老實講真, 江浙唔負起養其他中國血統既責任, 就無資格做血統一哥, 富貴一哥, 所以我寧願唔再出聲話自己好巴閉, 只係想D人明白老一代留落黎人情世故係發生咩事...你係咩省出生, 就決定你一生人既地位係咩層次...衣個中國社會就係咁簡單...

好多人唔會明白自己祖先生活困難都要將自己既最好番比下一代既感受, 但係當你明白衣個地理歷史既變化你就會明白老一代人既諗法, 唔好得罪江浙人, 唔好當江浙人係傻, 江浙人係好聰明, 你地經歷梗既野, 江浙人都有經歷過, 因為江浙人既血統變化係經過好多年既基因變化而變成今日既江浙血統, 見到江浙人你諗住害死佢, 等於害死你自己.. 唔係因為江浙人貪圖錢財, 而係因為江浙人一早擁有哂佢想要既野, 所以先讓你, 到最後, 江浙人一樣係生硬硬咁企係你面前... 你地唔會明白一出生就企係競爭終點既人係幾咁寂寞...
回復

總之就唔好不負責任咁生細路啦

做人其實要承受好多痛苦,自己都頂唔順,仲生盞害人
回復 支持 反對