查看: 3317|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

略有小成 (Asuina side) 另附打料心得

今日我終於打夠錢買viper staff啦之前擺攤d人唔見曬我仲幾驚買唔到or升價

↑↑↑我開藍字B:viper staff 130m, 點知暗商完左即刻有個好心人密我話賣
平時擺攤最平都見140m,我係唔想等到拍賣d料賣左先買杖咋,咪試下130m收唔收到囉

↑↑↑本身都想打blue wolf不過見目前情況,主又低lv,陰又低lv,打炎王一行mp都清唔到
所以打算都係打陣冥蛇升下LV先

另一方面,就係尋日我骰仔擲中左個好點數

↑↑↑即時CAP圖,因為我有預感會中

↑↑↑點知運氣話黎就黎

↑↑↑原來中骰仔係會寄信通知你,所以唔怕唔上線會MISS左

↑↑↑這些機會~終於屬於我了XD  
坑番D買裝錢,仲送埋30日藥~正到爆

===================打料日誌====================
前言:
為上層社會提供原材料是作為新手們的義務,換來的錢則可用來購買憑自己實力還遠遠弄不到的道具,就這樣互惠互利生生不息

在這段時間,我得出了一些結論,就係一窮二白既新仔如果係冇2轉既情況下,若只靠斧頭打怪,冥蛇、天草、祖先石哥D真係諗都唔駛諗(因為我全部試過曬)
就算比你險勝都又唔安全又打得慢

所以我總結出左,正常只靠 主角+斧頭 大概能打哪幾種又有價錢唔錯既料掉,又有EXP既怪物:

1. Sea King's Ghost
EXP:2600每隻
掉品:Sea King's Ghost Scale
掉品主要用途:製用惡靈頭盔/匠人等
價格:700,000放拍賣/擺攤
地點:幽冥界3F
特點:EXP最多,但怪物離散,多人爭怪,以致於Scale出率低下

2. Sea King
EXP:1400每隻
掉品:Sea King's Scale
掉品主要用途:製用發光戒指/匠人等
價格:1,000,000放拍賣/擺攤
地點:朝鮮南部巨濟海底洞2F
特點:Scale出率最高(個人認為),怪物集中(全4隻)易引怪,不時也有人爭怪

3. Snow Elephant
EXP:1100每隻
掉品:Bloody Ivory
掉品主要用途:製用發光戒指/匠人等
價格:至少1,000,000放拍賣/擺攤 (由於少人打,個人認為價格有上調空間)
地點:日本東北大雪山谷
特點:無人爭怪(主因是這個場地不在升級路線之上),最能確保道具不被搶掉,怪物集中(全4隻),出率不高,注意雪象近攻時會有一定機率使用地震術技能

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

支持新手。加油
回復 支持 反對

一手一腳儲錢買到120杖
學習榜樣
回復 支持 反對

一手一腳儲錢買到120杖
學習榜樣
下..唔係掛 發表於 21-6-2015 19:18

因為我轉服過黎先咁清楚自己下一步要做咩遮
真正巨商新手,如果乜都唔知就真係好難捱
回復 支持 反對

支持新手。加油
andypk2006pk 發表於 21-6-2015 14:25

補充一下~ 係國服新手,唔係巨商新手
回復 支持 反對

回復 支持 反對

正呀,白手興家

可以入高登團吹水升lv喎
回復 支持 反對

支持新手
入高登團吹水 有個伴 又有免費朝女回收服務~
回復 支持 反對

支持國巨
互惠互利
回復 支持 反對