打印 上一主題 下一主題
收起左側

刷野賣以外既賺錢方法(見執粒先開貼

有玩過任何GAME都知道多人玩既SER就會高科技泛濫
巨商作為超老牌子亦唔會例外,曾幾何時記唔記得好多人提既跑商/消工?
如果話靠消工家陣係唔會搵到食,就算30K 1工都係搵得慢
巨商要搵錢既話的確係以"商"為主,唔係做收買佬商底買高賣,日巨都好難比你可以咁做

真正既大茶飯係跑商,特別係日巨呢種無乜人跑既SER,我最多1日6粒鍾多D跑到18億,
呢個價係刷寶點都無可能咁短時間就賺到,而且刷完仲要賣唔知幾耐
唔知既人可能會話"咁你咪發過豬頭日日十幾億,跑幾日就合到隻神啦"
事實上十幾億係幾日無人跑先會有咁多,如果日日跑3粒鍾到大路野基本上跑哂有6-7億(假設無人同你搶)

上面廢話完正式開始
最搵錢既係跑武器>頭甲腰手>藥>戒>鞋>牛肉
任何物品係任何,因為好重要我家陣要講第3次係任何物品
1萬5件以下係最高價當賣到超過2萬件利潤會變得極少賣到超過2萬5包蝕,當然你可以繼續賣落去代價係下次回左價你都無得跑要再等多次回價
而有D武有例外唔會跌到落萬5以下,唔好以為咁就無得跑,越高LV既武越好跑部份可以跑到2萬4甚至2萬5
基本上跑商係咁上下,都係將D貨由A點轉去B點知道個價頂點就住黎買貨就OK(留意入貨位唔好買仲貴過賣),係一開頭唔知商線個陣要搵好耐麻煩D
另外我好配服跑爆斧/槍既人....就算價錢差得大都係唔算賺得多因為呢2件武重到無朋友,我跑到1轉少過1千萬就放棄

商線呢方面一開頭會覺得唔知點好,但係你除左要知道商線之外仲要留意每個城既價錢,唔係點知邊到回左價可以賣貨邊到可以入貨
所以一開頭請比D心機盡你可能行哂成個巨商所有城,當你有齊所有城既價錢就可以開始搵商線(呢個功能根本為跑商而設)
是旦買幾件貨再禁"品物取扱い村",如果你行哂全地圖就會有大量價錢可以對比,再去最平既地方買貨賣去貴既地方
重複N次之後你就會記得D商線可以將身上用黎睇價既"陳列品"一齊賣哂佢黎減輕人物負重

跑商必備朝女,唔洗多講負重要加爆佢,但係更大既用途係朝女天生技定點傳送
自從跑商後100W已經唔放在眼內但係一直都唔會點用個天生技,直到有1日我跑到攰但係又想繼續跑
咁就開始左用天生技黎跑商簡直土豪式賺錢法,用法都無野好講,對準2個城1個買1個賣2邊飛到跑哂為止再轉下個點,連跑既過程都省略埋
唔好以為咁樣洗費大左就唔抵玩,係日巨無人跑商既地方呢招好好用(毘沙門除外),反正你都跑唔哂全地圖,咁飛又跑得快D賺既錢仲多過就咁跑

自從港巨摺左我都驚架啦,仲諗住換公司可以玩多幾年先摺,完全估佢唔到咁快步港巨後塵,各位施主回頭是岸我怕巨商無幾耐都全線執粒
話說我跑商個陣成日飛拍賣行(懶行嘛...),都幾驚會比人當外掛係咁飛黎飛去,唔知係無人理定比人舉報左但官方無做野啦
最後都有驚無險跑左300億左右身家出黎,遺憾係材料齊哂4神己出但知道粒執無乜心機合埋隻馬,完美兵陣永遠只能FF了
最後附上我隻朝女無做過任淨跑商都跑到80信囧,跑商過程中應該有唔少人見過我

我的財寶就放在各個城裡面,你們想要就去跑吧  BY跑商王(?)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
imDaedalus + 100

查看全部評分

回復

原來係跑商...跑商同物價係對沖

毘沙門跑商已經唔多抵... 布袋就仲加唔抵

遊戲後期基本上得番土豪戶可以跑商有肉食
回復 支持 反對

有玩過任何GAME都知道多人玩既SER就會高科技泛濫
巨商作為超老牌子亦唔會例外,曾幾何時記唔記得好多人提既 ...
不樂的古 發表於 26-6-2015 15:15

樓主大大 點解會話武會好過D食藥既 MUD唔係貴野就回貨回得少咩??
回復 支持 反對

原來係跑商...跑商同物價係對沖

毘沙門跑商已經唔多抵... 布袋就仲加唔抵

遊戲後期基本上得番土豪戶可以 ...
守護星 發表於 26-6-2015 21:18

毘沙門物價從數字上比布袋平幾條街更加顯得跑商重要,不過多人跑商唔同既係要捉個回價時間一夠鍾就去跑唔遲得
我舊年去睇過下(港巨未摺)D戒同牛肉以為有唔少跑得,一去入貨點間間都少過2萬(滿貨6萬幾,同埋3萬貨以下開始貴不過賣落萬5貨以下仲係有賺)
武就無去睇太重同埋無本加上行得慢懶行咁遠,但係情況應該都係一樣比人跑到爆哂無位入貨
長時間每日都跑係會造成無得買有得賣既情況,但係一到回價跑1粒鍾既錢都抵返你刷幾粒鍾既寶(以搶到為大前提)

樓主大大 點解會話武會好過D食藥既 MUD唔係貴野就回貨回得少咩??
Cyfloel 發表於 28-6-2015 11:57

武係回得慢,但係1個城可以跑既武唔止藥咁少種類,排除部份城好多都係成間D野都高價位只係睇你有無心機跑爆佢
你體會過1轉武賺6千幾萬就會覺得跑藥呢D碎銀黎(當然6千幾萬都一排無人跑先有,以我隻人黎講跑大部份野1轉都係1千萬左右,全兵約3萬2斤)
藥可以話係跑商入門因為最易接觸到,有留意下價錢就會意外發現到,以前我見D藥有高底價仲好興奮咁跑成粒鍾賺幾百萬.....
同時藥都係比唔識跑其他野/懶搵線既人跑,因為跑武個價差得大一跑錯就蝕好多(當初做過唔少蠢事...),藥先幾百蚊跑錯/比人搶先賣左都無咁心痛
而我話藥唔係最好賺因為佢可以賣既量太少,7K到萬4貨都係最高價去到萬5開始跌,但係日日有人跑既話就唔會落到7K應該維持係萬5以上
咁萬5既話1轉就跑到過2萬貨(靠跑商搵食負重唔過萬?),最多咪入貨個轉帶埋催家賣但係都只限1轉,武就可以跑好多轉

唔知係毘沙門個邊太多人搶武定你唔識跑武所以先會覺得藥仲好賺D啦,但係以少人跑既SER黎講武絕對好賺過藥

我開呢篇野都係想話比人知點解有D人又唔見佢刷野賣但係洗極都仲有錢
同埋比D有興趣既人去試下跑商自HIGH下,咁就冒住比其他SER既人圍鏟既風險開貼
回復 支持 反對

回復 4# 不樂的古

好大段...@@  十分感謝大大無私分享方法 諗番自己玩咁耐都唔識... 依家可以試下跟樓主搵食了
BTW 我唔係同你同一個SER 的
回復 支持 反對