打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 災厄-潰滅hard有感

新哥個災厄地圖潰滅都知難打嫁啦...基本上就係打boss打boss再打boss.................
easy/normal/hard個打boss順序好似都有d出入

不過共通點都有一個,就係參戰人數少同冇神兵利器無法戰勝or用超長時間通關

我為左令潰滅通關紀錄H字哥度亮燈,都搵左一排睇下有冇打HARD既房...不過一直都搵唔到

尋日我打左場潰滅NORMAL後咁巿長走人,換左我做巿長,我就忽發奇想改做打HARD

D人一開始都冇參戰,合計得2人,我都預左輸

因為之前試過想單人突破,但B11就連1隻BOSS都殺唔死,佢出D兵仔又有雷比兄弟極其難纏

後尾終於有個用T7既入戰幫打開始漸入佳景,第一隻瑪西終被KO

第2隻好似係奧滋(放飛彈地雷隻對孖公仔)唔係好記得,但都算易~係集體用t7合力之下都好快被ko

根住係阿比隆,由於哥隻野真係差唔多全災厄最易被KO,所以都好快消滅

然後好似係個身着火哥隻...開始感覺愈黎愈難打

一招天罰火勢差唔多全場死曬,淨番1個,不過用橋底戰術都堅持到

哥時都差唔多10人

然後儲水池底打哥隻係雷比亞,由於開始感覺D屍扣血多左,同埋好多玩家都爆曬級,變得超易死

就算係火焰人到水槽中間既通路定點優能防守都難免被扣清行血

最後總結出...橫又死掂又死都要死去打BOSS扣佢少少血再死

雖然扣血又慢又狂死,又有D人開始退場同覺得無法通關,但最後都憑住T9+優能+死亡ma+b11等武器合力慢慢把其消滅

,但最後哥對男女boss雪地場真係令唔少參戰者絕望退場,仲有個最打到boss八成血哥時叫我地快d死左佢完場

但連我合計6名參戰者並冇放棄,用盡混身解數,開盡潛能同耐性不停死不停打不停借槍

哥對最終boss係hard程度之下血量奇厚,奇硬...用乜槍打都唔太入肉,而且聽聞boss打一野已經扣500,(註101級血量大概1000)

我就真係狂死,被boss瞬秒又有,被屍打幾hit(你冇聽錯只係幾hit)就死既又有

連美金買b11都冇要靠執槍, 中後期死亡ma/優能使用程度較高

後尾此終我地都難敵雙boss神威全部倒地........迎來第一次gameover

不過好彩潰滅gameover左用接關卷隻boss血量唔會回,如是者仲死左好似一兩次

最後用左恐怕接近一個鐘終於將潰滅hard通關........

唔係講笑...得番6個人就係好難打,就算比你t7,t9,優能,死ma,聖ak,準雷,獵魂樣樣齊都會淊於苦戰

最後成功通關大家都又興奮又感動,仲加埋好友

打完潰滅hard真係會知道自己幾渺小 ~
回復

最後成功通關大家都又興奮又感動,仲加埋好友
聶羅阿瑪特 發表於 8-10-2015 06:57 PM

我入親既場都係各自各玩 有D想入你個場玩下:)
回復 支持 反對

我入親既場都係各自各玩 有D想入你個場玩下
ZoMble乂幻月 發表於 8-10-2015 19:41

其實大部分模式玩家之間都要有一定既配合先會打得好(少部分模式/簡單刷經刷pt場除外)

(ps:有次玩殭屍大屠殺,我當人類,由於行得慢少少,前面d人太快...

我差一兩步先入到升降機,睇住前面班人搭升降機上左去,安全閘門又攔住左我

跟住d屍追到黎我就被吃掉了...

頻道 彈出一句:這就是人性....我真係哭笑不得....
回復 支持 反對