打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 會員沖天~事件集中討論帖

明白,因我已諮詢法律意見,在本人發現有留言出現問題,已向管理員成功取得聯繫,並且清晰交代,樂古授予權力至各版務人員,未見執法,內容涉及遊戲違法,有誹謗成分,我將會對貴討論區發放律師警告信,希望管理員提供清晰聯絡方式或郵寄地址,謝謝。

拿,屁王哥,我就玩國巨既,非港巨玩家,見到成班人Hi勁你用外掛,就連秋叔都忍唔住Hi你,
我就不予置評啦..
我打機姐,純上班族人士,返工有時得閒就上黎樂古睇下post既姐,
但係投訴區見到你呢個Comment我真係笑到標哂眼水,跟住諗起篇潮文應該幾o岩你
『巴打,我留意左你好耐,你真係好幽默
我自問都算個ok幽默既人,但係你幽默感比我真係高十幾二十倍
錯,應該係100倍先岩
估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力
我真係笑到爆左肚,依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀
塞返落個肚到
你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑? 』
求下你唔好告樂古啦,我會返工好悶><"唔告就正烏龜
比你搞到我心都離一離呀><
btw...我路咖渣,你唔會黎國巨彈我咖可?
回復 支持 反對

我發覺依個版主好鐘意亂咁用d法例.
咩叫「惡意發布」、「明知屬虛假」、「永久」?
唉我都唔講啦, 總之自己諗下有冇可能會犯誹謗,
真係笑死人.

由得條友「採取法律行動」囉~.~
我就真係想放長雙眼睇佢點因為樂古
依個網上平台同隻game證明自己係清清白白,
證明人地係「明知屬虛假」.

我地係擺明唔信某人話自己冇用外掛啦,
因為佢對我地提出既具合理懷疑能力既證據冇合理解釋.
好心版主唔好再係到煽風點火啦...
回復 支持 反對

回復 26# 瘋了!之比~

呢個版主都係為樂古效力姐 忠心  建議比大家睇下
回復 支持 反對

我發覺依個版主好鐘意亂咁用d法例.
咩叫「惡意發布」、「明知屬虛假」、「永久」?
唉我都唔講啦, 總之自己 ...
瘋了!之比~ 發表於 4-3-2016 18:35

我並非法律專業人士
大約搜集到這些規限大家言論的香港法例。

我列舉的是法律條文本身,並未加入我的理解
至於是否犯法,大家自行判斷

但亦借你之言告訴各位,制約網上發言的法律,未必止於此幾條,大家要為自己言論負責
回復 支持 反對

管理員收到律師警告信未
回復 支持 反對

回復 30# 魔界幻龍

同一句諗住用幾次??
回復 支持 反對

回復 31# stich1230

樂古今期最紅言詞唔講一下都會
回復 支持 反對

回復 32# chipanff

跟下潮流先..In洞悉先機,we trust
回復 支持 反對

以此帖作為集中討論帖

補充幾點:
再開新主題提及相關事件,禁止發言
三級違規以及挑釁,禁止發言
回復 支持 反對

標題:
【嗅屁王,巨商心得,面對一切指控,自行查看】

說明一下,多位玩家對我既揣測,無証據的野蠻指 ...
魔界幻龍 發表於 11-3-2016 23:00

你居然仲有收藏人地篇文:o
回復 支持 反對