查看: 6046|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[價格討論] 台巨一座細城要幾錢

想問下而家台巨一座細城一約幾錢?
因為城池買賣通常都比較麻煩,我見有好多城既投資額不大
想問下有沒有任何潛規則不准投城等等?
回復

當然要比錢收城, 無故投城=搶城 後果自負
回復 支持 反對

小妍~ 發表於 25-1-2017 12:13
當然要比錢收城, 無故投城=搶城 後果自負

咁請問收一座城大約幾錢?(細城)
但你要知道你要買城係先錢,之後先等佢撤,如果預到昆人既就冇辦法

另外,你話投城即係搶城,咁隻game就係預投資額多個個做城主架啦
如果個個放左幾億又做城主你又唔投得,咁即係唔洗玩
同埋介唔介意分享下你所謂既後果係咩

ps:只係想了解多d投城大家點玩姐
回復 支持 反對

keung0258 發表於 25-1-2017 12:26
咁請問收一座城大約幾錢?(細城)
但你要知道你要買城係先錢,之後先等佢撤,如果預到昆人既就冇辦法

城既價錢好死既姐(細城最平5-600都聽過有)
同一樣係細城 唔同國家唔同位置價錢都可以相差好遠
咁正常做得城主 (你要肯定係行首, 唔係無團細號) 都應該唔會呃人掛

投城即係搶城呢D我就不同你多討論了
投城都係鬥多錢就做城主
不過搶城就唔太岩規矩
所謂既後果 睇你搶邊個啦 我都唔係咁清楚 未搶過城
見就見過 搶到做到城主都比人唱 唔比賣 唔比入團
回復 支持 反對

之前台巨城就好平 細城250到
不過商一汁左後D傻仔黎玩台巨 平收高賣  賣450 UP以上
回復 支持 反對

巨商設定本來就係睇邊個有錢座城就邊個
根本無話咩後果 鬥錢多而已
假設對方係掛佬 我唔信你現實工作收入拎少少會玩唔嬴掛佬
不過如果對方同樣係hkd戰士 咁就要睇邊個繼續花錢花時間投落去
總有一日結束 話唔定過幾個月汁笠
回復 支持 反對

0小聰0 發表於 26-1-2017 19:54
巨商設定本來就係睇邊個有錢座城就邊個
根本無話咩後果 鬥錢多而已
假設對方係掛佬 我唔信你現實工作收入拎 ...

係 所以唔比人投就好有問題
咁係咪我由一開始得basic個陣投先就冇人可以投呢?
佢自己個城都係搶返黎, 但投佢座城就唔得,咩道理
回復 支持 反對

keung0258 發表於 26-1-2017 22:26
係 所以唔比人投就好有問題
咁係咪我由一開始得basic個陣投先就冇人可以投呢?
佢自己個城都係搶返黎, 但 ...

無話唔比投呀 你咪去投
回復 支持 反對

小妍~ 發表於 26-1-2017 22:28
無話唔比投呀 你咪去投

當然冇直接講話唔好投
只是後果自負等等既威嚇, 例如唔比入團, 唱衰你
大量手段提升你投城既風險, 呢D做法咪即係簡接唔比人投

舉個例拍賣咁樣, 你拍緊D野
而家拍得高價個個人帶班黑社會入黎話拍既話後果自負
當然冇直接話唔投得, 人地間接用某D手段操控既大家都冇辦法
回復 支持 反對

keung0258 發表於 26-1-2017 22:44
當然冇直接講話唔好投
只是後果自負等等既威嚇, 例如唔比入團, 唱衰你
大量手段提升你投城既風險, 呢D做 ...

咁人地大團都係用呢D方法保障自己D行長/同埋維持D城價值既一種手段

我諗係唔唔同行業/唔同地方 都總有D不成文既規矩 巨商亦如是

話明不成文 人人都一樣可以搶城 不過搶完之後會出現上面講既後果 亦都好正常

搶城值唔值就見人見智 有人覺得搶都OK 有人覺得唔可以搶 因人而異 冇乜討論價值

想試搶城都冇話唔得
回復 支持 反對