查看: 10708|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 雀天,虎天

你地覺得邊一隻升lv 最好?
回復

推薦

雀天虎天都是升級爽之用,其他廢(如果打料不計入內的話)

如果雀天是用來欺負廢怪,虎天就是用來欺負廢廢怪

雀天打廢怪一定及不上虎天快,所以如果用某一種廢怪作為比較,虎天必然較強
但雀天(毒)可以打強怪,因為單技攻高,需要控制時間少,可以騰出時間放防守技能

但虎天確實可以一技放兩隊,這是它的優勢,

如果你缺乏隊員,隊內又有廢兵未升好的話,虎天打廢怪確實不錯選擇
但真論升級速度(扣血速度),雀天一定比虎天快

PS:我相信日後雀天會改強,因為我覺得「雀天減抗只有自己可以受益」這點是BUG(自我猜測)

再PS回樓上:
任何資料,數字,數據都有其局限和陷阱,但這些都不能掩蓋其作用
使用者必須自行判斷它們的錯誤然後才使用
其他人客觀地指出局限和陷阱,是理性的討論(當然不應為插而插)
回復 支持 1 反對 0

https://youtu.be/WKCqYS284no
回復 支持 反對

自己看,最後有計時
回復 支持 反對

虎天加體高血D 冇咁易死 範圍大 又谷到戰
至於雀天.. 未出武器技,不了
回復 支持 反對

虎天啦,攻擊力差不多,但範圍比雀天大
回復 支持 反對

1314 發表於 18-3-2017 00:50
自己看,最後有計時

我只是問問,謝謝你 自己睇的意見!!!!!!!!!
回復 支持 反對

45661231 發表於 18-3-2017 01:11
虎天啦,攻擊力差不多,但範圍比雀天大

你地拿隻廢既雀天同隻虎天比,實沒得比,你地自己問反D高手虎天同雀天D攻差好遠
唔知點解你地求其拿份資料出來就話虎天同雀天差唔多
睇攻就知隻雀天幾廢啦
真係求其係台港服咁多黃帝S同黃帝戒,上晒裝都高攻過視頻隻雀天啦
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 18-3-2017 04:11
你地拿隻廢既雀天同隻虎天比,實沒得比,你地自己問反D高手虎天同雀天D攻差好遠
唔知點解你地求其拿份資料 ...

Youtube有韓仔攞過250虎天同250雀天打毀滅者比較,虎天同雀天都係用14-15秒完場

我又睇過250虎天同250雀天打廣目天王比較,時間都係一樣,最多都係相差0.5秒不夠

你唔好為插而插啦!
回復 支持 反對

45661231 發表於 18-3-2017 04:50
Youtube有韓仔攞過250虎天同250雀天打毀滅者比較,虎天同雀天都係用14-15秒完場

我又睇過250虎天同250雀 ...

韓仔隻雀天咁廢,你都可以咁講,你真係為插而插啦2千攻雀天都拿得出來比.龜天打BOSS都係快 ,龜天唔係快好多
自己有D未試過就認定人地個D好勁你拿全BUFF既雀天再拿隻全BUFF既虎天比下未知你錯定我羅,拿得我一半攻雀天來比你唔好去搵隻空裝既雀天來比
就咁搵條片出來一D分析就冇就話虎天同雀天差唔多.
回復 支持 反對

45661231 發表於 18-3-2017 04:50

我又睇過250虎天同250雀 ...

人地隻雀天1下冰肥

其他人D雀天1下最多扣1半血

要用就用全頂裝上齊BUFF比
天王有凶有項羽等
係2個世界

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
foolruner + 10

查看全部評分

回復 支持 反對