收起左側

[技術討論] 大家分享一下各天王/神/主/將軍 高雙抗的穿法

arhoronald 發表於 13-5-2017 08:31
國巨應該就沒黃帝,天王都應該有,其實有幾多隻兵真係要上黃帝.實用既一隻都唔洗黃帝, ...

我知有 火牛, 密 果D
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 13-5-2017 08:31
國巨應該就沒黃帝,天王都應該有,其實有幾多隻兵真係要上黃帝.實用既一隻都唔洗黃帝, ...

我知有 火牛, 密, 司令 果D
回復 支持 反對

我知有 火牛, 密, 司令果D
回復 支持 反對

其實幾多人睇得明我個貼ga目的?
分享最高雙抗穿裝方法,唔係仲係度討論雙抗重唔重要。。。。。,,
回復 支持 反對

ko59595 發表於 12-5-2017 20:28
信我 如果你隻王巨漢去到250lv 一擊必殺唔會死  
相信大家有時都會見人去冰城2f 見到人地團練 ...

冰肥的一擊都廢

我試過,247馬開武4M8左右血,王巨232級,210左右全智天使,土精
打印南,受一擊爆膜剩10XX血

冰肥圍攻,連膜都擊不破
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 14-5-2017 08:55
其實幾多人睇得明我個貼ga目的?
分享最高雙抗穿裝方法,唔係仲係度討論雙抗重唔重要。。。。。,, ...

最高雙抗不是220太+天照3寶?數值直接可以證明一切吧

不過我倒是會選擇谷法抗用土精補
回復 支持 反對

foolruner 發表於 16-5-2017 09:58
冰肥的一擊都廢

我試過,247馬開武4M8左右血,王巨232級,210左右全智天使,土精

冰肥無一擊 係冰槍  姐係平時係2F 有幾個位既冰樹同冰肥無人打 因為入面混左冰槍係入面 我敢講你呢個配陣 打唔到混左冰槍既暴走團
回復 支持 反對

foolruner 發表於 16-5-2017 10:00
最高雙抗不是220太+天照3寶?數值直接可以證明一切吧

不過我倒是會選擇谷法抗用土精補 ...

所有將帥 主角 天生抗性都唔同 所以要達到抗性平均 唔可以用死一套  
明女就係好例子 你唔著帝套 物抗係極低      
再者我都係認為法抗無咁重要  如果純法攻無物攻既練功點就只有冰樹冰蟹 但呢種怪有幾RJ 我唸大家都體驗過  
有冇必要谷到200幾法抗 然後再去打佢?(同時你都無其它選擇 因為你無物抗)
具體你要我講幾多法抗先夠打冰樹冰肥既暴走 我都答唔出 要睇埋打既速度
但我經驗就帶過好多個1轉主著海王套裝既 能保佢地不死 佢法抗我相信唔高過150%
當然咁安全都係因為我有250金時敏同250天使
點解我建議要抗性平均/物抗高些少? 就係因為當我玩到封頂果陣 我假設全陣雙坑都180%(未計金巨)
打暴走會有難度既怪都係物攻 佢地用既魔攻其實唔太痛 提3F 飛機就係一個例子 最痛係個飛輪不停轉 仲有遺海寺院白馬都係物攻痛
180%魔抗配250金時敏 已經可以做到唔放天使 剩放回血都保到命(曾實驗過)
你前面講過你係會將抗性集中係魔抗 因為你覺得物攻技能有好多都坦唔住 當然我覺得有部份係你未夠高LV 所以未坦得住 當然都有D直接秒(提3 BOSS) 始終都要有D難度既 蒙古咪因為咁而出現
但你既玩法 我當然唔認同啦:  講真你呢個兵陣即使唔谷晒魔坑 你將雙抗平均晒 我敢講你都一樣打到冰樹冰肥暴走  同時又可以打到更多怪

如果唔信我講話坦到果堆怪既 其實可以上YOUTUBE搜尋下韓仔點玩巨商

回復 支持 反對

ko59595 發表於 17-5-2017 00:30
冰肥無一擊 係冰槍  姐係平時係2F 有幾個位既冰樹同冰肥無人打 因為入面混左冰槍係入面 我敢講你呢個配 ...

右上嘛,經常在那邊升級
回復 支持 反對

ko59595 發表於 17-5-2017 01:11
所有將帥 主角 天生抗性都唔同 所以要達到抗性平均 唔可以用死一套  
明女就係好例子 你唔著帝套 物抗 ...

「你呢個兵陣」其實我並未提過兵陣 你會否認錯人

雙抗平衡向來是我提倡的(兩個讚同同一論點者,居然會不停爭論 )

不過有時都要看你全陣如何佈置的,例如我一向叫人用天王套,而非血智總和更高的天照套,也不會是只有物抗的皇帝套

例如部分人無錢買225套,用低級套裝,不如只顧點數,打單隊不群刷
又例如馬已經高抗,不如著重威力(密套)
再例如龜天冰怪清怪能力極強,受攻擊機會較低,改選天照
再再例如雀天平衡底抗(雙90),又是否應該用平均抗的天王套?

雖然我覺得香港人玩遊戲大部分都好差(由當年真冰年代大家無論如何勸,都選台男已經知)
但泡菜不屬於權威之列
回復 支持 反對