查看: 7109|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [韓巨高手請進] 如何申請韓巨naver cafe會員?

我申請左naver id,
申請韓巨板
因為我無韓國電話, 所以揀左iPin (下圖)

然後註冊iPin, 第二項要我填social security number (紅框)

有無人知係乜

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

海外人士登記系唔可以用以上兩種方法 因為只系for韓國人用既實名認證
我自己就直接系naver入面打關鍵字揾方法 但系唔識韓文既話就難少少

海外人士由其他方法認證 可以上google揾下naver海外人士實名認證既post 會有好詳細既方法教你 唔識韓文都唔怕
回復 支持 反對

MatthewasaBI 發表於 14-5-2017 22:29
海外人士登記系唔可以用以上兩種方法 因為只系for韓國人用既實名認證
我自己就直接系naver入面打關鍵字揾方 ...

係咪實名認證左就睇得個板?
我search過另一d板仲有分一般會員同loyal member
回復 支持 反對

係嫁啦 我記憶認證係要上傳個身份證比佢 (我估計你係去偷韓國人做既改檔)
回復 支持 反對

ko59595 發表於 14-5-2017 23:43
係嫁啦 我記憶認證係要上傳個身份證比佢 (我估計你係去偷韓國人做既改檔) ...

咁都比你估到
回復 支持 反對

小弟做過類似既野嘛  (2樓都係)
回復 支持 反對

wingwing999 發表於 14-5-2017 23:16
係咪實名認證左就睇得個板?
我search過另一d板仲有分一般會員同loyal member

咁當然有D精華帖系要高級D既帳號先入到 但系大多數既cafe都可以加入或者post都可以睇
回復 支持 反對

MatthewasaBI 發表於 15-5-2017 09:29
咁當然有D精華帖系要高級D既帳號先入到 但系大多數既cafe都可以加入或者post都可以睇 ...

尋日搞掂左實名認證..以為睇得post
點知原來申請加入巨商板要答問題!!

第一條角色名可唔可以亂填?
第二至五睇完翻譯都唔知佢問咩
應該點答

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

第一隨便寫就可以 我是寫了玩台服 대만서버 之後打名字
2-5佢系各種聲明 類似叫你遵守咩規則同埋唔同板塊既用處 我覺得答同意 동의 就ok

我當時好似冇呢d問題 申請太耐唔記得 哈哈
回復 支持 反對

MatthewasaBI 發表於 15-5-2017 17:31
第一隨便寫就可以 我是寫了玩台服 대만서버 之後打名字
2-5佢系各種聲明 類似叫你遵守咩規則同埋唔同板塊既 ...

終於搞掂入到板
先發現, 原來改檔個板d post個個都入唔到
喊出黎
回復 支持 反對