查看: 1503|回復: 26
收起左側

[綜合討論] 正考慮回歸巨商大家庭 疑問數則還請友善解答

小弟闊別此陳年佳作將近數年 一直無再甚留意遊戲發展動向 所知更新近乎零
[頭盔]#[有見及此]
我想集中喺樂古呢度收集當下最標準確實嘅資訊同數據(此處指由活躍玩家提供)
所以煩請唔好再重覆性提及<問埋啲無聊/低智問題><咁大個人唔識google?>等等
Thank You!

1. 現存巨商遊戲仲有邊(幾)個服?
2. 承上 , 有邊(幾)個服係有跡象顯示並猜測1年內好大機會結束營運?
[重心放回港/台服]
3. 港服代理商叫咩公司名?好底細壞底細?(大致上)
4. 港服台服分別內裡最活躍個ser係?(問得唔好sorry , 我指Ser1/2/3 咩青龍朱雀麒麟嗰啲)
5. 承上 , 推算呢2個ser喺平日(週一至週五)活躍時段(夜晚7-10點)嘅在/上線人數?(盡知盡估盡答)
6. 再承上 , 香港玩家喺呢2個ser所佔人數百份比?
7. 港台兩服購買點數方式/途徑?

問住咁多先 遲下會落力追返post學嘢 謝~

★突然醒起有條問題想問好耐★
點解巨商界面風格有2種? 現代化/新版嗰種係改檔而成?
我認為如果港服汁左粒,先再諗諗台服會吾會汁粒啦,港服既人買點量少台服好多,隨時連台服3成都無,所以天真既人,吾好自己放棄左港服/台服就不停亂講粒汁,我只知有排先汁,你地留意下官方每星期得獎名單就大概知有幾多人課金,另外台服係有外掛,但官方吾係完全無做野,需要做得吾多,但台服有1半港人1半台灣人玩,所以去台服玩好過去其他服。
玩美巨算啦
4.台服

港 台 美 ,韓

2. 承上 , 有邊(幾)個服係有跡象顯示並猜測1年內好大機會結束營運?
不回答

YNK 港台一樣      壞到入骨  以我以前玩希望個時已知

4. 港服台服分別內裡最活躍個ser係?
台服

5. 承上 , 推算呢2個ser喺平日(週一至週五)活躍時段(夜晚7-10點)嘅在/上線人數?(盡知盡估盡答)
晚上5點之後 12點之前

台服人物比港服多

MYCARD    7-11 O.K  PPS VASA   等等各種方法
台港服 好快汁粒
港巨,台巨,國際巨,韓巨

[重心放回港/台服]
港巨機會大,人數稀少,極少人買點,官方冇咩錢搵

港/台都係普雷威,一開始以打爆外掛為口號,結果係俾外掛打爆

4. 港服台服分別內裡最活躍個ser係?
港巨有2個SER, SER1多於SER2(因為SER2人影都唔會見到多隻)
而台巨得1個SER
3個SER黎講,台巨最活躍

港巨SER2 以大田+拍賣黎講就...最低0~2個?!  都俾多左.....
港巨SER1 以大田+拍賣黎講....最低10幾~30?!
台巨         以大田+拍賣黎講   好難數 你預80~100啦
(唔計打緊怪升LV/係主城掛機果D人)

港巨SER1 90%人係HK,估計有少量內地人/台人
台巨主要係台人,但可以睇到港人數量愈來愈多,要講%的話應該30%起?

都係一樣係7仔/OK買MYCARD點

睇嚟都係你最明白我堆問題係想問咩 唔該晒先XD  發表於 21-10-2017 20:45
待人以誠?
翻黎台巨一齊玩啦無敵
記唔記得我係邊個
JIMMY8600 發表於 21-10-2017 19:26
翻黎台巨一齊玩啦無敵
記唔記得我係邊個

絕XX X劍X XX門
好似係 除非唔係
我的確要考慮多一個星期先
11月落決定

btw好多人死signature 搞咗好耐先整返好張相
星空傳說 發表於 21-10-2017 20:32
絕XX X劍X XX門
好似係 除非唔係
我的確要考慮多一個星期先

血染歡迎你回歸