收起左側

[綜合討論] 正考慮回歸巨商大家庭 疑問數則還請友善解答

唔係各散東西喇咩?_?

SERVER仲有個被遺忘既印尼SER  不過聽團友講都唔係好野黎
介面有兩種  兩種都係遊戲本身  新個個係改左1024*768之後新加
一入GAME會係舊介面  入到GAME後打開選項 最底有得轉新UI  (UI姐係用戶介面)  EDIT:要重開GAME

好多時候D人問咩SER好 我地都係會問佢課唔課金而建議玩咩SER
課=台  唔課=國際(所謂美巨)
至於港服......台灣公司 你可以理解同港服
即係少人  D野貴D  同台服一樣服務質素 一樣代理(突然覺得自己好比面佢)
又冇乜人建議加入  所以被列為最快倒閉唔係吹
D人成日話台服港服會好快汁粒,由2年前講到依家都未汁,究竟d人有冇留意過每星期播點既人起碼有6-10萬點,1個月就起碼40萬點,仲要未計買點品既人,試問既甘入點量,個服點會汁,話會汁粒既人係咪比巨商傷害過弱小心靈先不停亂話會汁粒
我認為台港都唔會汁
因為同一個代理商
佢留意番香港同台灣 巨商既活動係一樣
香港呢邊係無公司
所以...要生一齊生.要死一齊死
聰聰=] 發表於 25-10-2017 02:09
我認為台港都唔會汁
因為同一個代理商
佢留意番香港同台灣 巨商既活動係一樣

你咁講....就唔岩LA
你讀過下商業/會計就會明白
一間公司旗下可以有好多products,
Product A蝕錢, Product B賺錢.
你係老闆,你打算STOP左Product A止蝕,
難道會STOP埋Product B????

雖說港巨&台巨都係普雷威旗下
但邊個賺到錢 邊個蝕緊錢,會計部一計下數都知.....

再者...唔通某一隻蝕錢,普雷威旗下全部GAME都要汁?

但仲有一樣野要睇,
就係要睇返普雷威同韓國官方
傾港+台巨代理權份時的合約
會唔會必須港+台巨一齊續約,定可以分開獨立續.

我認為如果港服汁左粒,先再諗諗台服會吾會汁粒啦,港服既人買點量少台服好多,隨時連台服3成都無,所以天真既人,吾好自己放棄左港服/台服就不停亂講粒汁,我只知有排先汁,你地留意下官方每星期得獎名單就大概知有幾多人課金,另外台服係有外掛,但官方吾係完全無做野,需要做得吾多,但台服有1半港人1半台灣人玩,所以去台服玩好過去其他服。
apple1202 發表於 25-10-2017 11:22
我認為如果港服汁左粒,先再諗諗台服會吾會汁粒啦,港服既人買點量少台服好多,隨時連台服3成都無,所以天 ...

係囉。。。我係港服都成日聽到  汁笠呢2隻字 一聽聽到成1年幾
不過仲係到仲撐得到依家係到。。。深信普雷威未咁快放棄呢個旗下遊戲巨商呢隻game  唔好似黑橙咁。。。

其實國巨比我既感覺係唔太多人...主要玩家都係KK 港台大陸玩家 話多唔多話少唔少...玩左台巨1個月左右 完全2個世界黎..如果樓主想單機升LV 既 港>國>台伏 想多人一齊玩既 台>國>港 想合神馬天王既(平) 台>港>國 想玩神裝既 台=港>國 物價黎講(貴) 國>台>港  台巨一套天王套 60億頂盡(貴收)*0.9=$54, 國巨一套天王套(大約) $2500~$3000,自己合/搵人幫手合 平少少., 台港巨多活動多雙經, 國巨活動少印象中好似好耐都冇雙經...以上係個人見解
有邊(幾)個服係有跡象顯示並猜測1年內好大機會結束營運?

國巨最大機會汁笠,又冇活動又小人又有外掛 物價貴
港台唔會咁快汁,大把人課金 合神平 小課玩一流
玩台服啦 台服咁多人課金有排都未執