收起左側

[影圖分享] (13/12更新) 虎龍天王武 覺醒窮奇

淚無情 發表於 7-12-2017 13:06
其實有冇限時   冇限時  最大優勢。。。虎天已經有免疫  配埋虎天武  行出去快d  掃哂d魔  再回  再行快d ...

虎武加風精加馬符 隻虎天行路快到跑車咁
唔比人睇日凶裝既..好彩我識較0.5倍速  220太定200太..用天照啦
虎天除左行得快左 有無加到放技速度? 同埋招風係咪變左樣...
henryns 發表於 7-12-2017 17:00
唔比人睇日凶裝既..好彩我識較0.5倍速  220太定200太..用天照啦
虎天除左行得快左 有無加到放技速度?  ...

招風變綠左好似 放技應該無快到
虎天多左把武 打冰肥冰樹都好似無咩影響
打王就應該痛左20%

我諗虎/龍天武要再改一改, 咁既程度絕對唔值高馬角+高神武(35粒封珠)
而兩把武好似倒模咁整出黎, 同上一次天王武相比, 咁次武技好似無咩誠意

虎天一直有兩個問題,
其一放技距離短,所以暴走出手一定比雀天慢,
而加移速可以彌補到行出去放技慢既問題
但係, 虎天勝在技能推後距離大, 就算無武技, 只要虎天企岩位, 其實唔需要行太多,
一入戰走出少少個陣, 已經可以打哂全地圖, 加移速無乜impact, 純粹快1-2秒

其二係打王慢, 虎天技能爆發力相當高, 打30萬以上,60萬以下既怪
虎天的確係比雀天快(少少), 但一超過呢個範圍, 就完全比雀天比下去
雀天一黎有燒,二黎有武技, 三黎放技遠所以安全, 打王級既怪雀天完勝

而虎天武仲要放10下技能先達到最高20%血, 上到最高傷(20%)個陣其實已經要完場
我數下平時虎天大多數要放幾多下技完場:
假設組1個吸手, 打5堆怪
冰肥: 3下一隊, 即係15下, 即係打到最後2堆先可以上到最高傷, 即係由15下->13下(放少2下)
須彌山小怪: 3下一隊, 同上
須孺山兇獸: 5下一隊, 但最多4隊, 即係最後2隊先可以最高傷
黑肥黑天飛機米特拉: 5下一隊, 即係第3隊開始最高傷, 有可能變4下一隊, 即係由25下->22下 (放少3下?)
白馬金固: 6下一隊, 即係有第3隊開始最傷, 會變5下一隊, 即係由30下->27下 (放少3下)

相比之下雀天3下技一隻火鳥, 而雀天放技又快, 雀天靈活好多
再高級既怪例如沙漠麒麟,我諗都係用返雀天打算啦
我既結論: 虎天核心問題無解決(打王慢,打蒙古怪易死), 虎天有無武分別好少(見上), 如果要35粒封珠, 我諗韓巨好多人不了
wingwing999 發表於 7-12-2017 18:41
我諗虎/龍天武要再改一改, 咁既程度絕對唔值高馬角+高神武(35粒封珠)
而且都係一個風格, 同上一次天王武 ...

虎天賣點免控..如果再高傷..雀天就收皮喇..反而我覺得雀天武無咩特別.純加傷..D劍吸傷..其實頂唔到就係頂唔到..
測服第一日而已 ,可能會改其他野既 之前玄天都無啦啦加左50%傷
回到首頁 發表於 7-12-2017 19:06
測服第一日而已 ,可能會改其他野既 之前玄天都無啦啦加左50%傷

玄天算係直接將隻弓手加左4倍傷 攻速傷害好似都加左一倍
wingwing999 發表於 7-12-2017 18:41
而兩把武好似倒模咁整出黎, 同上 ...

咁有心機打咁大篇野 我都無心機打
基本上升級黎講佢快左係有用既 如果台服黎講算係ok
同埋台服根本唔洗咁多封珠 一街都係高神武
cs555666777 發表於 7-12-2017 18:32
虎天多左把武 打冰肥冰樹都好似無咩影響
打王就應該痛左20%

佢武如果升級=行快左only 等你放到10下技 d怪都死晒lu
打王就多左少少傷 有同無都無咩感覺 打王點都輪唔到佢   
同埋韓仔好似好鐘意雀天龜天 唔知係咪因為先出所以合先? 用落有感情
所以虎天武感覺上會改勁 唔係一定引唔到人走去合虎天