收起左側

[影圖分享] (13/12更新) 虎龍天王武 覺醒窮奇

+plzza+ 發表於 7-12-2017 12:41
我睇佢今次一次過派左幾套馬套 應該不遠了

其實多左4把武器
180 155   

甲胄 清陰  鬼魂
仲有明王 200LV
1314 發表於 7-12-2017 22:50
咪系 根本唔系加20% 你要出10下先達到既話 頭10下平均系加11% 基本上打10下都差幾乎完場了  ...

無武係 1.1 1.2 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3
有武係 1.3  1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.8 1.8

唔係得招技有加成..只要拎住件武器..本身已經加左傷.....1.3同1.1已經成20%

另外龍天咁係逼住D人一定要下10?  25%回魔同70%回魔...
henryns 發表於 8-12-2017 16:47
無武係 1.1 1.2 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3 1.3
有武係 1.3  1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.8 1.8

閣下似乎腦袋轉得不夠快 虎天本身已有特性點系擊中怪物下扣怪物打抗 所以數字上頭幾下可以相差很大 但並不是全都是來自新武造成的傷害疊加 另外武器本身的攻擊力不能被視作為一個bonus 因為每個天王武本身的攻擊力都同樣加強佢地既傷害值 並不是虎天武獨有的 在討論天王能力比較既前提下 虎天武如果就僅且如此明顯還不夠
+plzza+ 發表於 6-12-2017 15:41
我如果無理解錯
虎天=
入場自動加跑速 放技每下加2%血 上限加20%

期待睇到覺醒日兇高lv頂裝既傷害值 就依影片所見天並不比申3快 範圍大家都差不多 勝在偶爾能冰怪同招技都能打到地怪
1314 發表於 8-12-2017 17:12
閣下似乎腦袋轉得不夠快 虎天本身已有特性點系擊中怪物下扣怪物打抗 所以數字上頭幾下可以相差很大 但並 ...

點解唔計?
好明顯係應該計 有用武器+技 同未用武器前既傷害對比 多左幾多傷
而唔係著住武器 開唔開武器技既對比啦
kafu1234 發表於 8-12-2017 02:15
其實多左4把武器
180 155   

明王?
henryns 發表於 8-12-2017 20:28
點解唔計?
好明顯係應該計 有用武器+技 同未用武器前既傷害對比 多左幾多傷
而唔係著住武器 開唔開武器技 ...

上面討論緊每下遞增2%體呢項改動幫助大唔大 關武器攻擊力乜野事 有裝武器就不嬲會附加武器攻擊力 唔通會專登出一把零攻擊既虎天武
1314 發表於 8-12-2017 22:42
上面討論緊每下遞增2%體呢項改動幫助大唔大 關武器攻擊力乜野事 有裝武器就不嬲會附加武器攻擊力 唔通會 ...

本身虎天係加體天王黎 但佢把武加200體都有幫助  武器攻擊力對虎天冇影響  但可以有武谷戰  裝左武 有加乘已經好好。。。
淚無情 發表於 9-12-2017 10:36
本身虎天係加體天王黎 但佢把武加200體都有幫助  武器攻擊力對虎天冇影響  但可以有武谷戰  裝左武 有加 ...

注意根據52網公式
4天王技能傷害都會受攻擊力影響
JIMMY8600 發表於 9-12-2017 13:31
注意根據52網公式
4天王技能傷害都會受攻擊力影響

52d公式  一半可信 既然武器攻擊力 受影響   唔直接點力  傷害更高