查看: 1301|回復: 10
收起左側

[綜合討論] 黃牛+七支刀 VS 馬 VS 印象+句刀VS 天王

小弟睇片,見黃牛+七支刀好似好勁咁,想問下,假設馬GE攻擊力係1 咁黃牛,印象,天王GE攻擊力大概比例係幾多到,考慮緊出唔出黃牛好
玄天會好過黃牛,最少有兩招技!如果當馬係1 ;印象會係0.7 ;玄天/黃牛:3 ;雀天/虎天:2 ;龍天:1.5
回到首頁 發表於 22-12-2017 16:20
玄天會好過黃牛,最少有兩招技!如果當馬係1 ;印象會係0.7 ;玄天/黃牛:3 ;雀天/虎天:2 ;龍天:1.5 ...

笑了

雖然我都唔同意佢既比例..但係你都指正一下啦...唔好靜係笑人

我覺得有幾隻野好難講傷害
龜天 計唔計埋弓手同龜
龍天 係咪靜係計對地既傷害 有無朝凶同高LV敏裝 有無武器 傷害真係差好遠
黃牛+七刀個成本夠天王

黃牛攻高範圍細
同範圈 龜天遠大於黃牛就算無武器都多你一隻龜
同埋而家巨商個個都只係升lv 所以你個咁既範圍有鬼用 打場冰肥都唔知要放幾多千魔
+plzza+ 發表於 23-12-2017 00:33
黃牛+七刀個成本夠天王

黃牛攻高範圍細

計魔就唔公平  7刀用幾魔  落雪用幾魔
黃牛得幾多魔 龜天有幾多魔可以用
henryns 發表於 23-12-2017 13:00
計魔就唔公平  7刀用幾魔  落雪用幾魔
黃牛得幾多魔 龜天有幾多魔可以用  ...

而家龜天都係放到廿下多D姐 應該唔係差好多

雪崩(智x28 + 等x15 + 攻x15)*2*特性
七刀(力*30 + 攻*20)*2 = (力*38)*2 (p.s. 攻=力*0.4)

兩招技都係2hit,龜天特性點加150%傷害,黃牛有野獸之魂(統一當力x2.5),兩隻250lv,公式可簡化為:
雪崩=(智x70 + 35625) (p.s. 龜天當700攻)
七刀=(力*95 + 5800) (p.s. 5800係250lv基礎攻擊力代入公式後)
當隻怪270雙抗,250陰念一下,實際傷害只有8%左右,公式簡化為
雪崩=(智*5.6 + 2850)
七刀=(力*7.6 + 464)

完美龜天250lv上哂裝大概4800智
完美黃牛250lv上哂裝大概5500力

雪崩=29730
七刀=42264

黃牛單下技能係應該會勁d,比例係1:1.42左右
但龜天放技速度大過黃牛超多, 七刀放一下=雪崩4-5下
當然以上例子最大假設係隻怪既抗, 打王普遍高過270,小怪普遍低過270
自己諗下邊個岩你多d

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
ericlai2000 + 1 神馬都是浮雲

查看全部評分

天王最勁>黃牛>馬>印象最廢
黃牛食唔食到 衫,項羽源氏攻擊加乘?