收起左側

[兵陣研究] 祖/天使仲有冇用?

見依家d人好似都唔會帶祖/天使
所以想問問 7帥應該點玩

依家台男 有雀天 朱雀 青龍 250陰
7帥:金 巨 孔 燕 天使 賽 花
倉有祖,申

如果天使後期已經唔用 咁將佢轉左申好唔好呢
定轉一次國轉其他實用d既2轉?
有冇人可以講下天使盾點用?我放左盾D低LV兵都係被秒..

between 發表於 26-1-2018 00:08
有冇人可以講下天使盾點用?我放左盾D低LV兵都係被秒..

當天使有10000MP    天使開個盾就有10000HP(根據52巨商網)

當你隻兵本身5000血 開左盾就好似有15000血咁

重點黎啦
如果你隻兵用左高抗裝(本身隻兵,唔係天使)隻怪打你1下扣得1血,咁你可以頂到15000下怪物攻擊
如果你隻兵用垃圾裝(本身隻兵,唔係天使),隻怪打你1下扣得5000血,咁你只可以頂到3下怪物攻擊

所以抗性對隻兵好重要.....
天下乂無雙 發表於 26-1-2018 00:53
當天使有10000MP    天使開個盾就有10000HP(根據52巨商網)

當你隻兵本身5000血 開左盾就好似有15000血咁 ...

咁個盾即係低抗唔夠擋..高抗唔洗擋...轉返補血仲好.
天使後期好有用,但你抗性要高
between 發表於 26-1-2018 02:00
咁個盾即係低抗唔夠擋..高抗唔洗擋...轉返補血仲好.

我講得誇張姐 高抗唔係扣1血= =
打後期怪 就算你用225裝 D怪都打你幾痛
所以天使都幫到下手
BTW補血(台男/明女/印狐)就一定要
天下乂無雙 發表於 25-1-2018 16:53

當你隻兵本身5000血 開左盾就好似有15000血咁 ...

如果係咁 天使米應該全智 但見人好似有加血
cs555666777 發表於 27-1-2018 00:51
如果係咁 天使米應該全智 但見人好似有加血

天使10000MP後全血

咁想問 帶孔明定申好d?
倉有祖,申
葵扇King 發表於 28-1-2018 10:54
咁想問 帶孔明定申好d?

我就會帶孔明
好少機會打天怪= = 申我多數擺係倉