打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 小弟第一次寫機評~ GAIA GUNDAM 大地高達! 狗王!

其實e個係短評....所以什麼機體介紹就唔多講啦= =
想知既...睇E個啦

e部野呢好難合= = 我覺得啦...
+ + +
16腳獸!!!

先睇睇佢6圍~

佢R前攻擊力有16.8, 係一般a機黎講都算係中下, 所以如果oc既話... 可以係全攻~
佢既防都一樣係16.8~ 拳機黎講... 算係咁啦~
本機既亮點速同敏捷~ 2樣都有20以上! 真係無得頂~
但係R後都算係高攻~ 有成19.8 相當之不錯
最op既係... 速度仲要上升= = 去到25.5...

講完6圍講下技啦~
1技: PS甲 對實彈武器的攻擊,防禦力增加。(實彈傷害-50%)
我個人覺得e招技係幾煩膠.... -50%傷害, 打你戈個會好不爽你= =
但係eD保護系既技, 對打前線既機有好大幫助~ 除非你比光束sm, 否則都無咩事~

2技: 機動力上升敏捷+4.5 速度+2.4 移動速度+10%

e招技一開呢, 你部大地就爆速 爆快ga啦~

到武裝啦~~
R前:
  1武:Vajra光束軍刀 係數: 1050
         牙籤一枝! 短! 低攻! 不過...夠曬輕! 起手無敵~ 當你遇到大劍機, 你可以用你既技術嘗試去斬佢, 唔一定輸梗ga~
  2武:高能光束步槍 係數: 1250
         本機主要武器~ 佢唔係一般既光束步槍, 佢起手好快, 啱曬做閃槍, 回彈ok. 攻擊力都ok~
  必: 亂舞型
R後:
  1武:獅鷲2光束刃 係數: 1150

有衝刺既大刀黎既~ 斬到地~ 但唔太建議去用, 因為5刀好慢! 斬緊都比人射死左啦~
  2武: 光束突擊砲 係數: 640 x2 = 1280

e枝槍係全機最高攻既武器~ 佢係雙槍黎~ 連射速度比黑貓快少少... 但係缺點係佢開槍時機體會硬直, 仲會停係空中...
          所以
絕對唔可以近戰時用! 只可做火力支援~
  必:地圖炮

武裝整體黎講都算ookk ,正正常常~ 只要適當時用適當既武器, 就無咩大問題~
e部野既打法都係 支援/救人 多~

以下係我拍既對戰。。。
亂打.... 完全唔知做咩= = 隊友勁勁~~
oc2 全(開720p啦~)

P.s. 比個面, 我既第一次, support下啦~~  有咩做得唔好既, 話我知~ thx!

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
pkpsgordon12 + 1 好比心機ge 16腳機評

查看全部評分

回復

回復 2# abc321700

= =" 第一次呀...唔識咁多= =
回復 支持 反對

回復 6# kz19981029

多謝你既建議~
回復 支持 反對