樓主: asseven2007
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 有關神魔仔[有待證據提供]

關閉 [複製鏈接]
原帖由 S!u蔥 於 25-10-2007 03:04 發表
想當年 小弟7x果陣佢都搶我怪  如今me90佢搶都唔敢搶  仲轉ser打花;P

原帖由 S!u蔥 於 29-10-2007 05:07 發表
條友仲遼我轉白@_@好彩我都夠佢打 再唔敢搶我 但係搶上面果位聖0 -_-!

我就係神魔仔la
回復 支持 反對

原帖由 S!u蔥 於 25-10-2007 03:04 發表 想當年 小弟7x果陣佢都搶我怪  如今me90佢搶都唔敢搶  仲轉ser打花;P
原帖由 S!u蔥 於 29-10-2007 05:07 發表 條友仲遼我轉白@_@好彩我都夠佢打 再唔敢搶我 但係搶上面果位聖0 -_-!

我就係神魔仔la
首先 當你7X 果時 點解我要搶你花? 心照la 你唔搶我 我會咁得閒搶你? 個個都唔搶係搶你一個?
仲有 你90左又點? 咪又係淆西一名 轉白都唔敢開自己ac  仲要叫個聖0 幫自己回血 7_7
話我轉左ser ma? 我不嬲都係winter ga la個個都知 冇la la 幾時有轉到ser a? 傻仔
點解搶果個叫蛇夫座ga 人?  咁就要問下佢 邊個叫佢自己多事la 人地打交關你鬼事? 你幫得小蔥 就姐係識佢la
你要幫埋e d 咁ga搶9 ga 咁我咪搶埋你lo (p.s. 仲有同小蔥有關ga人同會我都會搶^^)

仲有a  小蔥 你話我淆左你= =?你都好叻wo 我有淆過? 咁勁搵個時間出黎打過丫 今次比你吹埋雞又點話^^
唔好淆低wo   時間/同地點由你定la ^^廢事d人話唔得閒la ;P

評分

參與人數 1樂點 -6 收起 理由
NEC -6 連帖+小心用詞

查看全部評分

回復 支持 反對

聲明

回覆內容可能稍長
請耐心讀完

此回覆是針對 樓主 對敝團  月奏 而發出
若當中有任何人身攻擊 , 或任何言論使閣下不安,不快
先在此道歉

原帖由 asseven2007 於 19-10-2007 21:29 發表
今天,,,岩岩打完會戰,,我地個會打月奏,,,我地成日比神魔仔清場,,,不過我地都win左(我地咩會唔方便講啦)之後我去左打花任,,佢就係禁搶我地個會d人既怪,,,你地話奸唔奸.\/.

敢問閣下  為什麼能說出敝團 月奏  之名
而閣下所屬戰團又不能公開? 既然是勝了為什麼不公開戰團名稱  好讓所有看到此主題的人也知我們 月奏
曾敗於你們手上?

請問閣下有什麼證據證明 敝團成員  神魔仔 搶閣下怪?
若有請提供

但我想說的是
花場搶怪的事常有發生   舉如 [魔]藍xx王子  [騎]閒x一x   等人(只屬舉例)
相信也有不少人因誤打花怪  而遭類似報復的搶怪行為

就算不在團戰前後 花場搶怪之事已是常有之事
團戰後  大多參與成員也使用了 加速水 更是多人於花場打怪升等級
請問閣下如何能把 團戰戰敗 與 花場搶怪 兩者混為一談?

原帖由 S!u蔥 於 25-10-2007 03:04 發表
想當年 小弟7x果陣佢都搶我怪  如今me90佢搶都唔敢搶  仲轉ser打花;P

原帖由 S!u蔥 於 29-10-2007 05:07 發表
條友仲遼我轉白@_@好彩我都夠佢打 再唔敢搶我 但係搶上面果位聖0 -_-!

原帖由 mtmcty02 於 31-10-2007 01:37 發表

閣下的言論真的令本人懊惱不已,依閣下的第一個回復所講,應該神魔仔是怕閣下的。
可是第二個回復就是引閣下開白。
當日的情況我看得一清二楚,閣下與神魔仔打的時候,不是有一個聖靈在幫補閣下嗎?
那證明閣下的第一個回復可信性有多低。
不論事實與否,但pvp的時候有聖靈幫補而嬴了,本人並不認為這是表現實力的行為。

想當年? 想當年閣下70多級  敝團的成員已在搶你怪
到你90多級後就會不敢搶你怪?

閣下是認為別人會好心站著不升等閣下追上還是閣下真的以神速升級?

別說是區區打花搶花只為最後一擊
敝團成員  神魔仔 性格一向不怕高等級玩家
連進行pvp也不怕...會怕閣下90多級爭花打?

------------------------------------------------------------------------------

若如  mtmcty02 所言
閣下處於不公平的情況下與敞團成員進行pvp而獲得勝利之事並不光彩
但 敗了就是敗了這是事實

若如閣下所言  真的在公平的情況下取勝
那即是以己力取勝  再多打一次亦可勝利

那  不妨出來 邀請全頻有意玩家作見證
雙方作一次對決

先不談pvp的問題
但敢問閣下的言論
又與 團戰戰敗不甘而搶怪 有什麼關係?
還是說
閣下只是存心挑釁?

原帖由 謙~~ 於 21-10-2007 15:11 發表
佢條友仔不嬲見低lv搶....成日抽水架啦

原帖由 mtmcty02 於 31-10-2007 01:37 發表
花任的重點是最後一擊吧。
就算高lv又如何?
也不代表最後一擊的搶怪者奪得,以上說法,不論lv高低也可以搶。

原帖由 keeken2005 於 28-10-2007 18:46 發表
老實講- -
打花果係睇最後一擊,邊個打到就邊個令到,
唔理果個係高lv定低lv,就算佢95lv搶我我照同佢搶- -

花任的搶怪...是只要搶到最後一擊就行
按上述三位所言
要搶花...根本與等級無掛勾...並無關係

自問夠強的...1lv搶爆95lv也不無可能

還有我可以代表我團成員--神魔仔 說一句話
莫說閣下比他低等級...低層次
就算比他強的...他也可以照搶不誤

搶花...是對人不對事 對人不對花
有的只是江湖恩仇  卻無等級關係

原帖由 a1962c8d 於 20-10-2007 16:30 發表
我同佢一樣打一個團我地咩團佢地咩團唔講啦
今日係到吉花升lv因為琴日打完團戰雖然我地輸左不過輸左都無野好講啦
但係我又冇串佢地團我地都輸左無野好串win左又唔同
不過我係到吉花升lv佢地團d人係咁搶我搞到我要轉ser吉花都未算bo
仲要比佢地團屈番話我搶怪先慘簡直無天理
佢個ac仲要係我fd放比佢架
間接係我fd搞到我比人搶怪咁xd
比人搶仲要話我搶人怪e樣先係最火ge事
下次影佢相真係好想爆粗

若如閣下所言
請問可有證據提供? 若沒有證據提供  就算只在遊戲 我們月奏同樣可以經法律途徑控告你緋磅
若提供到確實證據  我們月奏不介意當眾作出道歉
但若無 請閣下把閣下的言論原封不動地吞回肚子  並對你的言論作出道歉

而閣下的言論
說敝團的  神魔仔 帳號是由閣下朋友所收回來
那...請提供證據以茲證明所言屬實
若不能提供  請對敝團上下及 神魔仔本人 作出道歉
閣下此舉與當眾侮辱敝團無異  若沒合理解釋
敞團  月奏  歡迎及樂意跟閣下及閣下所屬戰團周旋到底

拍照歸拍照   粗口要罵也可以
請小心別要打錯字 遭人取笑後歸咎我們月奏

原帖由 蛇夫座 於 28-10-2007 18:36 發表
比d證據你~;P

閣下所示證據 只能顯示敝團成員搶怪
但與樓主所言卻無關係

再者
閣下所圖只顯示人物及動作
並無任何時間 / 遊戲時間/ 日期作參考
需知現今繪圖技術先進 要作出精細改圖不是難題
要提供 " 純搶怪 " 圖片的話  恐怕花場每天能生產不少同類圖片

敢問閣下如何能證明這一切?

以上言論  回覆
由   月奏 驍將騎士 Ark  代表敝團發表
回復 支持 反對

回復 #12 忽9硬膠蔥 的帖子

殺你唔洗用正ac都殺到你了- -咁仲有開黎托咩?敢問閣下 我同你打你有唔係出完分流就淆低入城嗎?
要我把你比人殺的相放上來嗎? 用聖0又如何呢?你都可以的^^你唔開你既事而已
你想隻揪嗎?搵我吧^^唔好開完分流就閃人wo
回復 支持 反對

其實早前我都收到風神魔仔話要搵我   我凸燈去w花區打花  希望佢黎搵我喇 仲有丫 有幾何見我係w花區? 係人都知我係新星升 仲比人話唔小]話我唔轉正ac同你打 因為果時仲有小小%就升 所以先廢事煩轉白  求其搵隻ac同你抽]話我叫埋聖0幫我補? 老實講我真係唔識果位聖0  但從果位聖0口中所說早日佢既團員有比神魔仔搶過怪 先幫我補唔幫你補]但我也知神魔仔此ac係殺人ac 拎一個殺人ac去遼我轉白!?係咪膠上腦?
而ark呢位先生 敢問閣下 同人轉白打交不能用聖0補血?! 星夢有禁例嗎?! 敢問閣下 如此多人對神魔仔意見不滿 難道有假?
回復 支持 反對

神魔仔  你岩岩紅了我就係很強嗎?我殺人ac 多的是死經~你紅了我1次就覺得你打擊了我嗎?現在17億死經   想玩偷襲的可以再來
回復 支持 反對

搞錯呀=.=咁都紅我唔到  你做殺人ac做到咁失敗嫁你?  走前比你出多次惡擊 你真令我失望
回復 支持 反對

原帖由 赤島 於 2-11-2007 19:09 發表
殺你唔洗用正ac都殺到你了- -咁仲有開黎托咩?敢問閣下 我同你打你有唔係出完分流就淆低入城嗎?
要我把你比人殺的相放上來嗎? 用聖0又如何呢?你都可以的^^你唔開你既事而已
你想隻揪嗎?搵我吧^^唔好開完分流 ...

殺完你幾次又冇聖0回血 唔開分流比你殺? 開完分流殺左你 唔入城企係度做咩? 回技唔洗時間?
隻揪ma come come come ^^ ;P唔好到時又要叫聖0 黎回血a

回復 支持 反對

原帖由 S!u蔥 於 2-11-2007 19:13 發表
而ark呢位先生 敢問閣下 同人轉白打交不能用聖0補血?! 星夢有禁例嗎?! 敢問閣下 如此多人對神魔仔意見不滿 難道有假?

星夢確沒規定 玩家間的pvp不能以聖靈使補血

請閣下發表回覆前注意一些
-------------------------------------------------------------------------
1.我的言論   並非針對你說pvp之事
而是針對你把 搶怪+pvp+團戰戰敗的事混為一談
請別用多餘之眼混淆視線

2.本人現在計較的不是敝團成員 神魔仔 的個人名聲
而是  閣下的言論有辱及敝團 月奏 的團名聲
特以此作出之前回覆   請別把個人搶怪pvp的事情拉進月奏的事

3.人云亦云這個成語一向也存在
惡意中傷的亦有  而有關敝團成員 神魔仔 的投訴案件只屬少數
相比同類型主題 如 小x=] 等人就是否該死?
相比恐怕小巫見大巫吧

4.敝團雖不會刻意規管成員名聲
但並不代表敝團不會理會成員的問題
依閣下所言  即是pvp之時可以無所不用其極  成王敗寇  的意思了吧?
敝團多的是瘋子 多的是分身  要玩? 敝團隨時承陪
只怕到時候閣下別要另開新主題投訴敝團成員 神魔仔  打架要找聖靈才打的嬴閣下 就行了

5.閣下若如第四點中所言
那請閣下把你先前的廢話給吞掉 並且作出道歉

以上言論  
由  月奏 驍將騎士 Ark 代表團敝團發表

回復 支持 反對

首先聲明,本人亦是月奏的一員,屬月奏之處刑長湘藍
也是為本團而發出以下言論
(所以會與本團之驍將騎士Ark發言方式不一)

原帖由 S!u蔥 於 2-11-2007 19:13 發表
其實早前我都收到風神魔仔話要搵我   我凸燈去w花區打花  希望佢黎搵我喇 仲有丫 有幾何見我係w花區? 係人都知我係新星升 仲比人話唔小]話我唔轉正ac同你打 因為果時仲有小小%就升 所以先廢事煩轉白  求其搵隻ac同你抽]話我叫埋聖0幫我補? 老實講我真係唔識果位聖0  但從果位聖0口中所說早日佢既團員有比神魔仔搶過怪 先幫我補唔幫你補]但我也知神魔仔此ac係殺人ac 拎一個殺人ac去遼我轉白!?係咪膠上腦?

本人相信本團之神魔仔會願意與各下交手,本人亦經常出入winter伺服器,但就不見閣下,請例明時間,日期,免得閣下日後會發出本團之神魔仔怕了閣下而避開閣下的言論。
抱歉,本人並不知道閣下是另一個伺服器之玩家,但星夢有例明玩家不能隨意更換伺服器嗎?
據本人所知,一切任務所得到之經驗值都會無視死經,那請問與用正身角色pvp有什麼關係?
請問殺人角色向玩家挑釁有什麼問題?星夢有例明禁止以上行為嗎?

本人對閣下有一句說話想說,卻與本團無關
(為了讓閣下可以暢順地閱讀,特意以兩種不同方式發表):
你可唔可以唔好將d口語同書面語混埋一齊黎講呀?一係你自己是但揀樣啦。搞事人地以為你中文程度唔掂就唔係咁好啦。
請問閣下可否不要將口語和書面語混於同一句?請閣下二選其一。避免遭人閒言閣下的中文水平。
回復 支持 反對