打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

E度做咩咁大火藥味 係樂古好耐冇見過@@
滿天星 發表於 2-2-2016 12:03

haha............................一同來加入 2月圍誠(樂古)
回復 支持 反對

哥個版主連未符多出黎既血都可以回番
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 12:19

佢應該無咁講過...

佢只係講...開FU 果下...會哂回HP  <=事實係錯

經我細心分析 同考察 得出一個總結 羊VS龜

羊FU 只要係你果30秒內....用唔哂佢條血 絕對 係比龜FU 好頂
比個例子
5000血的 比人一HIT 1000
開羊FU時  (前自身/後羊)
第一傷
5000-500/5000-500
第2傷 + 回血技
4500-500+1000/4500-500
=5000/4000
第3傷
第4傷
.
.
之後=5000/0 時 先開始 變返 5000-1000/0

只要30秒內 羊FU 條血
清唔哂HP 其實=2陪防
回復 支持 反對

打勁怪有何難

又變成有玄槍,說好的身無長財呢?呀呀差一點忘了,金2玄槍……好像要解符吧?

...
foolruner 發表於 3-2-2016 02:36

打勁怪有何難

又變成有玄槍,說好的身無長財呢?呀呀差一點忘了,金2玄槍……好像要解符吧?
係你自己話主角同甲馬因為有2倍先比項勁,我題出金2 只想證明, 同一照技,不同人用都有分別。說好的身無長財呢?咁你又講咩Q野 明男玄槍/甲馬又玄槍,又係自己題出,跟住就屈返我轉頭。

項因為79槍(配燕+MP女)都能用,500M成本,真正貧民出身。
貧民,20個先石 唔該唔好哂啦,轉隻垃圾。

不言龜,言虎吧,210前同樣送死(火CE都難),但印南出現前號稱可以打全地怪
不言例子,單說用效率來定強弱,就有問題了
唔講效率,咁用咩比較呀,神手??難道打到勁怪叫強?
你比過更好的解識? 什麼叫<強>??
呀莫一定是地上最勁,一定最勁,完。
因為我玩巨商,不是只想打食魂/火CE……甚至十年前的閻王
唔好用不正常人的假設:對於一個新手唔會想打勁怪,都係沖LV為主
就算想打勁怪,都唔會用隻垃圾2轉去打啦,貪打得夠慢咩?
無錢,打勁怪,2046先完一場? 鬼同你打咩?
事實勝過一切,咩<場地> 最多人去打怪? 食云/人馬/冰肥果D

搵錢另計,如打炎王 一定項好過明男。
回復 支持 反對

不言龜,言虎吧,210前同樣送死(火CE都難),但印南出現前號稱可以打全地怪
不言例子,單說用效率來定強弱, ...
魔界幻龍 發表於 3-2-2016 06:35

又一神吹
白虎 只要有武器 就可以夠打火EC 白虎中期 2下殺火EC
本人用過 無武的白虎,用馬FU 沖去殺火EC,最多2隊怪,不過真係好Q易死 要手速(林2) 回HP
果時的裝<海甲/頭> 無了
如果有武+生死(可有可無) 跟本就係無腦打怪 8秒完一場

點會送死?

估計課金神,應該只用過馬 一開波就225SET
回復 支持 反對

其實呢只要夠技術,項少龍個仔加隻燕,都打到你地話尐勁怪。我都係咁打親兵,不過一唔係向邊就要走場。 ...
kiyeungd 發表於 3-2-2016 09:07

都係效率問題,親兵好易引大場。。。事問如何打? 一個新手。打得又慢 EXP係 食云2陪左右 但完場時間一定多好Q多。

硬怪要打,遠攻有心磨都實夠打。 我見過人用<針>技 打親兵啦。
回復 支持 反對

多謝你表述
foolruner 發表於 3-2-2016 09:37

咁我係因為無武器, 你唔好COPY D唔COPY D?洗鬼一定要210SET咩

白虎 只要有武器 就可以夠打火EC 白虎中期 2下殺火EC
如果有武+生死(可有可無) 跟本就係無腦打怪 8秒完一場

唔好學政府 TVB D野啦。 
回復 支持 反對

係你自己話主角同甲馬因為有2倍先比項勁,我題出金2 只想證明, 同一照技,不同人用都有分別。說好的身 ...
foolruner 發表於 3-2-2016 09:34

係你自己話主角同甲馬因為有2倍先比項勁,我題出金2 只想證明, 同一照技,不同人用都有分別。說好的身無長財呢?
有這些,項就可以炒,但這些不用錢?貧民呀。沒有,乖乖用項吧

我同你分析(項)佢廢的原因,你答我成本的問題,
唔好成日9唔塔8啦你,好心就。
貧民就唔好哂20個先石啦。

20個先石 唔該唔好同我哂啦,轉隻垃圾。
項沒有說廢 
幾個都講項廢過明男,得某神手話勁。

唔講效率,咁用咩比較呀,神手??難道打到勁怪叫強?
快好過慢,慢好過打不到
可惜,貧民明男還處於打不到的階段,所以慢的項,比打不到的貧民明男好
請證明貧民能用莫打勁怪(別告訴我用封冰,無論入籍還都不是貧民是封冰符能承受的)
唔好用<我的打怪能力>,去做你<成本>的比較,成Q日,都9唔塔8
請問什麼叫<強>? 你就答我成本果樣,就答令一樣

唔好用不正常人的假設:對於一個新手唔會想打勁怪,UP LV為主
多謝你的不正常人思考,不過我見過好多新手問我,甚麼時候才能打勁怪
你都識講啦,<甚麼時候才能> 姐係唔會係起家時。
仲有我下面講左,打勁怪,都唔會用佢(項)打啦大佬。

就算想打勁過,都唔會用隻垃圾2轉去打啦,貪打得夠慢咩?
首先打到,再言打得快
真係好笑<首先打到,再言打得快>
你問十過睇下有無9個會咁念。
打怪無效率,鬼會想去打。一場1MIN<VS>一場20秒。

無錢,打勁怪,2046先完一場? 鬼同你打咩?
嗯,讓我想想…氣功神炮至少要7秒,5秒打,2秒到,走場需要五秒,李寧開技慢慢炸
哦還有大定召鼠憑依再開
應該達到你2046的標準了
達到你2046的標準<首先打到,再言打得快>,我就唔會咁ON__,做D無效率的事。

事實勝過一切,咩<場地> 最多人去打? 食云/人馬/冰肥果D
謬論。
升好了不會只打一種怪,應該把所有怪的人流計入去吧
現在,已經想不到有多少人真不課金了
升好了??起緊家,果D叫<升好了>? 
<升好了> 一定唔會係隻項囉。
下者,9唔塔8

腦X者,講多哂氣。。我下個貼,真係費膠是再復。
誰是膠,誰是正常。任大家去想。
回復 支持 反對

一分鐘一場係米算唔夠效率
kiyeungd 發表於 3-2-2016 09:24

係。。。係好Q慢。。除非係比起 20秒的怪 經驗多3倍經 不過應無尼個可能

有效率 
最好 14-15秒要完場 
大場 30-35秒要完場
全 個人認為/無絕對的
回復 支持 反對

上面的回應係咩來?_______________________________________
打強怪是目標,升級是過程,為了過程(升級快)而放棄目標(打強怪)
無錯呀

原來用項的最終目標就係用來打勁怪,真係好有挑戰性, 眼光/同目標都好遠大。不如考慮下用寧1打勁怪,更有挑戰性。

原來用明男 最終只可以 打食 火EC 同 食云?
咁你光眼都真係幾淺?
明男後期 比美一隻神獸
回復 支持 反對

封冰磨血零交流真係好((強))呀

封左冰,有咩地怪打唔到

你認為起家係可以慢慢磨勁怪?
唔講效率?
打勁怪 ...
魔界幻龍 發表於 4-2-2016 05:15

全部同意,腦殘者唔明,我都不作解識了,

同佢<解識>跟本就係哂緊自己時間,一樣咁無<效率>
回復 支持 反對