查看: 4134|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 明男配裝一問

目前全力明男1轉214
有打算升到220轉全體裝句刀
之前睇POST見人話主角著力裝好蝕因為大力丸唔計裝
咁想問下以明男做主力打手配咩裝好
兒家諗住買青龍SET(裝唔係神獸)
等225再轉其他SET

想問下咁樣配有冇問題,定係有其他更好既提議,THX
回復

你214lv力明男就用毀S吧,
價錢平, 力智又多過鬼太
升到225先轉天照套句刀吧, 唔差在果5lv
用赤槍/雷劍升好快, 天生技係廢既
回復 支持 反對

你可以計下米set(800體,400智)夠唔夠mp用先
全鍛體明男用句刀地上通殺
但堅食mp
除非你隻孔真係好高lv
否則建議用青龍set(450體,675智)好d
個人習慣只打一條mp殺得死既怪
回復 支持 反對

毀S全力`上七支刀明男極限了`
回復 支持 反對

herman_1755 發表於 4-10-2016 22:44
你可以計下米set(800體,400智)夠唔夠mp用先
全鍛體明男用句刀地上通殺
但堅食mp

米S好似幾個版本前更新左425智
回復 支持 反對

暫時用白虎套最佳,青龍套就…
配七刀/雷劍上225,但白虎套不便宜,只是較毀套好少許,一套過渡裝備,是否值得你付出太多?

PS:白虎套/青龍套的頭甲是215的,你看清楚再計數
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 5-10-2016 01:06
米S好似幾個版本前更新左425智

其實係加450智
回復 支持 反對

其實我本身係諗換左215 SET會唔會可以升得快D
因為我兒家用緊太皇SET+雷劍但冇太頭
都係打食魂升LV,都幾慢下
所以想知換左裝會唔會可以打以打D勁怪升得快D咁
如果換左冇咩分別姐係都係要打食魂上225
咁我直程上225換先換都得

同埋我唔明點解天生技廢....
因為我未有天使,打其他怪既話所有兵同帥都會死晒
所以兒家只可以打食魂升LV,都係靠明男1轉招技黎升
回復 支持 反對

米SET 有血有魔 GOOD
回復 支持 反對

kaman231 發表於 5-10-2016 19:08
其實我本身係諗換左215 SET會唔會可以升得快D
因為我兒家用緊太皇SET+雷劍但冇太頭
都係打食魂升LV,都幾慢 ...

我隻全鍛全力明男200lv時上全套太皇, 拎赤槍, 食天下狀士去打印度既蠍子兵升到225lv轉國
果陣都係得隻燕1, 孔2, 項2同祖2, 只要角場, 一次最多打3隊,
首先自己既兵行入角位, 之後左右都封冰牆, 封遠D, 兩條冰之間留缺口, 咁D怪就會湧晒去缺口位, 主角上生死決行出去邊頂邊打就得

明男天生技的確係廢既, 我隻明男用晒4000mp都打唔死印蠍兵, 但用赤槍就3千幾mp已夠殺怪
回復 支持 反對