打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 挑戰極限 跪求日本單國武將最強配搭

sam8214088 發表於 25-5-2017 18:34
單國主角實用性`台男>明女>台女>明男>朝鮮-日本

日本:

日本未出2轉之前德川個風刃術好高攻,
不過依家日本偏向後中期,
版3打得唔遠,
加攻一樣要人地打你同埋基攻先可以發動能力
賽3清怪一流
日本D兵可以配後期D陣容率高
賽3可以轉全體放3
版3打天到後期都好大力
加3可以用來自動掛下都唔錯
德川拿來加攻
清祥可以用來回血,召野吸下魔
戰鳳可以用來打冰3,當你比D雙面蛇圍住晒既時間可以用佢來召反出來
阿莫可以配下D自動兵陣掛下野連陰念我都會懶得放
日本D兵全部到後面都可以搵到佢既用途,唔算高唔算沒用
但中國/朝鮮/台灣,總有2-3隻轉唔轉都得,後面一定唔洗佢,好似象神/棒3/臣3
回復 支持 反對

nickysagar 發表於 26-5-2017 16:49
阪3 打天/BOSS有小小用(6連發射擊配合一擊必殺,同一轉有咩分別??)

個力既輸出大好多lo

依家未改版,版3有得同青龍D輸出比
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 25-5-2017 21:38
如果計單國 台 朝應該係最易玩
中國就一堆輔助帥

單國日本真係廢到沒朋友,加3單國?我用左李03轉好過你啦...,清祥回魔:?孔明實際得多
單國日本打到既野真係不如其他3國,樓主要堅持就加油啦
以上純粹個人睇法
巨商有好多種玩法唔一定跟我個套
回復 支持 反對

sam8214088 發表於 27-5-2017 11:20
要18歲既青龍-阪3

都要比出青龍既價

唔洗頂怪,直接沖過殺BOSS,同埋天怪雀都唔可以-防,我講緊係大家相同BUFF-防一樣情況下,同埋唔洗無想,只須專武解封,不過專武=半神價
同埋所以+攻速既野對兵沒效只會對主角有效,唔信你自己試試,我自己試就係FEEL到主有分別.其他沒分別.因為主既分別好明顯,將帥反而已FEEL唔到,可能效果唔會加到兵帥
回復 支持 反對