查看: 31865|回復: 81
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 現今巨商界..咩人都有....

事原我掛機收明入160,,,自問態度好好.....
換來呢個人來問,佢叫我出,我出160...就俾人鬧...真心好笑

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

推薦

老老實實,我真係好想吊下巨商D打橫黎講GA人
(咩唔岩價咪唔岩價,洗咩嘈)
(我平收還平收,你都可以唔賣,唔需要X人)

好多野都有市價,唔好同我嘈咩叫市價.
好似點品咁 明明就有個點品比值作市價參考
幾百E的貨品,人地平1~2E當平D賣俾你啦
你地都唔夠,硬係要平多10幾~20E
有D人收野仲過份,平市價20~30%收

大佬呀,將心俾己啦
換左係你,你又會唔會平10~20E/20~30%賤賣自己D野呀?

ANYWAY 唔係針對樓主你
但而家D人真係見到同團就盲撐,
明明自已個團友出ON9價 俾人吊
D正義團友就走哂出黎吊返果個賣家轉頭
講咩狗屎垃圾(唔岩價咪唔好賣,罵咩人?)

你出得ON9價 就預左人當你ON9架啦!
咁你俾人吊你ON9 有咩咁出奇呀?

人地唔會無拿拿吊你ON9囉,貪口爽呀? 天生鐘意得罪人呀?
人地真係無拿拿吊你GA  你先出聲啦!

俾人罵之前 總有個原因GA
你出市價會唔會俾人罵呀?
你平1~2E收會唔會俾人罵呀?(假設件貨幾10E,即平1~2E只係平幾個%)
你出ON9價先會俾人吊姐 係唔係呀?

個個人學似你地咁平收野法,個市價D價一直降啦
降到送埋俾你好冇?
回復 支持 2 反對 0

henryns 發表於 17-5-2018 16:27
雖然我唔係版主 但係我可以解釋比你聽(我既意見 代表唔到版主 版主點諗我唔知)
呢類情況日日都有發生 再 ...

討論GA價值在於提出論點及聽於對方意見,以達到共識
雖然同你未能達至共識,但溝通之中你會去理解我的論點,我都會去睇你的意見
E D咪良好討論囉 點會係吵鬧POST呢?
可能討論當中對方立埸都好堅定 但唔算係吵鬧囉-,-

ANYWAY 可以和而不同,理性討論 俾個GOOD你
而家D人真係當左激烈少少GA討論就=吵架~
回復 支持 反對

Sutera 發表於 17-5-2018 12:30
呢d垃圾鬧交post 點解版主唔刪7左佢  無討論可言

雖然我唔係版主 但係我可以解釋比你聽(我既意見 代表唔到版主 版主點諗我唔知)
呢類情況日日都有發生 再有同類事件可以參考呢個貼 做典型案件

至於鬧交? 除非某幾個連人地想講咩都無睇晒就直接吊人既
已經算係好理性咁討論緊

你想吊人? 無問題 至少先將人地既野睇晒 然後針對人地既論點 錯既直接吊佢
而唔係睇都無睇過直接話人ON9 又唔解釋原因 邊度ON9

講得討論 肯定唔同人有唔同意見
有認為某1邊岩既 某1邊錯
亦都有認為2邊都有錯(和事佬心態)
只要有道理 無問題 (好多人已經表達左自己既立場諗法)

就好似天下無雙個種心態
佢既態度/立場一直都無變 就算同我嘈完之後佢都係個個心態
你同我個價唔同 我岩 你錯 鬧到你ON9
我既就係市價 你低收 高放 膠價
我覺得係好正常好常見既心態 大部份老屎忽都係咁 身邊總有人係咁
(我可以理解 但我唔認同)

多人支持唔一定岩 少人亦唔一定係真理
回復 支持 反對

呢d垃圾鬧交post 點解版主唔刪7左佢  無討論可言  
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 17-5-2018 01:05
所謂老屎忽既心態一定係正確?
就好似你買股票 果個價有人要咪買自然愈推愈上 無人買 多人賣自然趺
一 ...

佢只係純粹泥吊你 唔洗理佢
講野太自我中心

PK啦 好似回錯人 (TO天下無雙的)
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 17-5-2018 01:02
SORRY 睇左你頭一頁已經無興趣睇落去
啲觀點錯_哂
同埋我可以同你講 _你係唔需要原因^^吹?

88 無計傾
回復 支持 反對

kenyuwb 發表於 16-5-2018 19:43
日入係早半個月前入手

半個月算好耐..變左都唔出奇 有時1日1個價 甚至幾個鐘
應該話無變先出奇
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 17-5-2018 01:02
啲觀點錯_哂

嘩嘩嘩.....最佳人版呀

SORRY 睇左樓主出價已經無興趣傾落去
啲價錯_哂
同埋我可以同你講 插樓主係唔需要原因^^吹?
我係樓主你就深潛LU~

好一個:以子之予 攻子之盾
BTW 你都係答左我先啦
何以你可以亂插人,人地見到膠價唔可以呢?
雙重標準,因為自己大哂@@?
回復 支持 反對

henryns 發表於 16-5-2018 16:08
唔算係......1開始個個先係 無睇清楚就亂講......
天下無雙算係正常人既心態 大部份老屎忽其實都係咁既心 ...

所謂老屎忽既心態一定係正確?
就好似你買股票 果個價有人要咪買自然愈推愈上 無人買 多人賣自然趺
一樣道理 有何不同?
但係你唔買但_人出膠價係咩玩法?
你去生果鋪買生果人地出13蚊一個蘋果 唔啱你心水又_鳩人?
回復 支持 反對

天下乂無雙 發表於 16-5-2018 23:20
笑左....睇你都係亂罵人果D
如果你覺得我講野係錯,全部都係膠論而插我傻仔 OK,FINE~我可以理解

啲觀點錯_哂
我係你就深潛LU~
回復 支持 反對