打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家贊不贊成把回覆字數廢除!?

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
若取消字數
相信"令女","超正呀"那些都要列入無意義回覆了吧

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
tiu_mark + 2 應該要 = ="

查看全部評分

回復

其實我覺得回帖呢樣野
最緊要就係中point ga啫
一個人如果佢講得短
但佢d內容係勁得既
咁唔通刀要扣佢分咩?!
我覺得係扣分之前
用個腦去過濾一下
咁就最好啦xd

評分

tiu_mark + 2 感謝發表

查看全部評分

回復

我贊成...字數不用限睇佢係咪有用ge 回覆...
thx...qq..呢d一定要扣啦-.-
仲有我覺得幾令女wo...幾令仔wo...呢d都要扣...
如果你覺得d圖令就唔會比咁小評語啦,,,,
所以我覺字數唔洗咁多..最緊要有認真比過意
最後都是要板主自己判斷這些回覆需唔需要扣分

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
tiu_mark + 3 很好的意見

查看全部評分

回復

我贊成廢除字數,這其他人唔公平的!

評分

查看全部評分

回復

我不贊成。

首先,建立這個限制的原因是為了會員呃post,
以及保留網上文字的多元化性。
若不限制字數,除非有感而發,沒有人會發表能讓人賞心悅目的文章。
回覆變得千篇一律,令風氣發得更壞。

重點是,廢掉回覆字數上限更難去處理呃post。
一般的呃post標準是對「多謝、CC、thx....」處理。
如果有人說:「我鍾意佢。」,那算不算呃post呢?
若他在第二個帖說:「我嘉歡佢。」、「佢非常靚。」、「太迷人啦!」等等的帖。
我不排除他的說話是從心說出來。
不過旁人有留意的,第一眼就會覺得此人在呃post,明顯是走隙縫,讓人捉不到。
此舉亦會引申一連串問題,例如他知道此區不受限制,錯把標準放在別區上、
其他區見及此,又會發表希望廢掉回覆字上限。
造成一個負面風氣。

要廢掉限制,就要從根本做起,教導會員發表任何文章要遵守的事情。
令基本的問題不大,再慢慢放寬刑罰,這是自古以來國家的執事方法,有一定的參考價值。
不過我相信,以這個風氣落去,我們只能慢慢增加規管去保持良好風氣,
要改變思想,不知要等多少個寒暑。

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
tiu_mark + 8 不錯的建議

查看全部評分

回復

我認為回覆字數可以廢除,但廢除同時,

對於無意義的回覆,一定要大覆度提升執行,並加倍嚴格,

這可以提升回覆的質數

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
tiu_mark + 4 很好的意見

查看全部評分

回復

我都係贊成ge
因為我覺得係e個區是分享圖片
只要是回左就行了
當然   不回係另計= =

評分

查看全部評分

回復

我覺得要有d區到廢徐有d區要保留
因為個個區都有唔同既特性
就好似貼圖區
唔通真係睇左之後一定要諗番5字以上既回復嗎?
多數d人都會話[幾令wo]
唔通又真係要係後面加番幾個字 增加字數?

但係....
有d區真係要保留字數不足的
就好像遊戲的論壇區
常常見人呃post

我有一個小意見
試下張貼圖區廢徐字數不足
再嘗試在其他區到減字數不足的下限
保持佢既平衡吧

評分

tiu_mark + 3 很好的意見

查看全部評分

回復

e個區只是分享圖片
所以我覺得限字冇咩用

評分

查看全部評分

回復

贊成:
如果係咁既話就好簡單
我覺得呢
就應該睇下佢點答既
例如:A整左個令女圖出黎
       B:哇~真係好令
如果係咁既話就一定要扣分啦
之所以要睇下佢點答

反對:
如果反對既話
咁都冇咩問題既
但係有陣時真係唔係好掂LO
有陣時就真係回覆左佢自己既意見
冇曬野講
咁唔通咁咩:
例如:A整左個令女圖出黎
       B:ccccccccccccc
         哇...真係好掂喎
咁咩
之所以我係唔會投票LO
因為我覺得好似有D....自相予盾既感覺呀。

評分

tiu_mark + 3 感謝發表

查看全部評分

回復